Huonekaluliike

Olen ollut jo vuosia töissä huonekaluliikkeessä. Meillä törmää näihin kaikkiin samoihin kassaongelmiin mistä täällä jo monesti on kirjoitettu, mutta onhan näitä muitakin… 🙂

1. Naapurikaupat aukeaa moni jo yhdeksältä Olemme erikoisliike, joten avaamme kymmeneltä. Sekös aiheuttaa närää.. Viimeks tänään asiakas haahuili oven liepeillä varttia vaille kymmenen. Imuroin myymälää ja kun kello oli pykälässä avasimme kollegan kanssa. Ensimmäisenä tämä tuohtunut asiakas tuli minulle, että MIKSI IHMEESSÄ, en päästänyt häntä sisään vaikka hänet jo varttia vaille näin. Kerroin, että enhän minä voi, kun ei ole kauppakaan auki, eikä voitaisi edes veloittaa. Hän suuttui, koska hänestä meidän olisi pitänyt antaa mahdollisuus katsella jo liikkeessä sisällä ennen aukaisua???

2. Ei emme myy malleja ja ei mallikappale ei ole ainut kappale. Minua ei haittaa sanoa se n. 50 krt päivässä, vaan harmillista on se kun asiakas raijaa mallikappaleena olevan lipaston kassalle ja sanoo, että otan tän. Minä ilmoitan, että anteeksi, se on malli, annetaan teille ihan paketissa oleva ja sitten minä lähden kantamaan sitä samaa lipastoa takaisin paikoilleen… pienenä naisihmisenä, apu kelpaisi.

3. Pieni ajatuksen käyttö on sallittua, jos ostat vaatekaapin ja vielä kassalla varmistan, että mahtuuhan kyytiin, on pitkä paketti kun on ovien korkuinen, niin miettisitkö tässä oikeasti realistisesti, mahtuuko sinun Fiat Puntoosi 2m korkea paketti vai ei. On ikävää kantaa se ovelle ja sitten päivitellä että voi voi, eihä se nyt mahtunutkaan. Paketit painavat kuitenkin 50+ kiloa.

4. Huonekalut tulevat osina ja ei emme voi myydä mallikappaleita pois. Ai miksikö? Jokaisen kasamiseen menee aikaa, ja kuten ehkä huomaat, meitä ei ole koskaan töissä kovin montaa. Ei meillä ole aikaa kasata jatkuvasti uusia malleja tilalle, varsinkin jos koko ajan edellinen myydään pois. Siitä ei tarvitse loukkaantua, tarjoamme kasauspalvelua maksua vastaan, ja kyllä totta hemmetissä se maksaa, meneehän siihen useampi tunti kun joku sen käy kasaamassa!

5. Emme valitettavasti saa varaosia vuonna 2002 ostamaasi lipastoon, joka ei ole edes meiltä ostettu. Ja kyllä, mielestäni 12 vuotta vanha lipasto on jo ehkä tullut tiensä päähän jos kiskot alkavat vähän reistaamaan.

6. Ole ystävällinen ja katso mitä lapsesi tekee. Tuotteemme ovat tottakai kokeilua varten, mutta mallisängyissä ei voi hyppiä. Joku haluaisi niitä varmasti makuultaan testatakin. Ja ole kiltti, älä loukkaannu jos pyydän teidän Pikku-Peteä lopettamaan!

Nämä on pikkuasioita ja kyllä rakastan työtäni valtavasti, meillä on upeita asiakkaita jotka pelastavat päiväni. Toisinaan vain sattuu noita aasiakkaitakin joukkoon!

Jaa tämä tarina:

8 kommenttia

 1. Linalool sanoo:

  Tosi hyvin ja nasevasti kirjoitettu juttu. Pisti vaan silmään tuo 12 vuotta vanha kaappi. Huomaa kyllä, että tämä on aikamoinen kulutusyhteiskunta, jos tuon ikäinen kaappi on niin vanha romu jota ei edes kannata korjata. Mielestäni tuosta kohtaa ei löydy aasiakasta, jos asiallisesti on kysynyt sattuisiko teillä olemaan varaosia.

  • Jorma Piitsinen sanoo:

   Kyllä 12 vuotias lastulevyhylly voi olla jo tiensä päässä.

 2. Linalool sanoo:

  Anteeksi, siis lipasto.

 3. Mascewi sanoo:

  Nykyajan vanhemmilla ei ole enää yhtään häpyä. Sen sijaan, että olisi kunnia-asia, että se pikku-santeri käyttäytyisi säällisesti ihmisten ilmoilla niin loukkaannutaan, jos joku pyytää lasta vähän rauhoittumaan. Ei ihme, että lapsiperheitä suorastaan vihataan nykypäivänä.

  • huono isä sanoo:

   En menisi ihan noinkaan yleistämään, vaikka vähän aihetta onkin. Valitettavasti myös idiootit lisääntyvät ja siirtävät minä-minä-minä mallinsa myös lapsilleen.

   Valtaosa lapsiperheistä on täysin asiallista porukkaa, mutta eihän asialliset ihmiset näy.

 4. Putkimies sanoo:

  Linalool:in kanssa täysin samaa mieltä. Olen varmasti itsekin tullut monesti kohdelluksi aasiakkaana, kun olen kehdannut kysellä varaosia tai korjausta johonkin vuosikaudet hyvin palvelleeseen esineeseen, joka on sinänsä laatutyötä ja pienellä huollolla palvelisi varmasti vuosikausia vieläkin. Mutku se on niin vanha, DAA!

 5. Sussi sanoo:

  Fiat Puntoon mahtuu ihan mitä tahansa. Olen itse kuljettanut sellaiessa mm. 105 senttiä leveän uuden runkopatjan kuljetuskääreissään. Hiukan tiukkaahan se oli, mutta 30 km matka terminaalilta kotiin onnistui kyllä. Lisäksi Puntoon mahtuivat mm muutettaessa esim. tyylihuonekalusarjan nojatuolit, pieni keittiön pöytä ja neljä tuolia. Tilaihme se on, ei saa sanoa pahaa sanaa 🙂

 6. Vieras sanoo:

  Heh, taidetaan olla samassa uljussa töissä. Mä olisin voinu kirjottaa tän! 😀

  Ja kyllä valitettasti kaikki huonekalut ei kestä sitä 12 vuotta. Varsinkaan jos oot maksanut siitä 40e….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *