Huutavat kakarat kaupassa

Kuulin poskettoman hyvän jutun arkipäivän kauppatapahtumasta.

Isä, äiti ja perheen natiaiset olivat ruokaostoksilla isossa marketissa. Natiaiset käyttäytyivät huomattavat epäsosiaalisesti mylvien ja huutaen ja liikehtien minne lysti. Perhettä seurasi sivusta sivistyneempi pariskunta.

Natiaiset eivät ottaneet uskoakseen mitä vanhemmat yrittivät natiaisille sanoa. Sivistyneempi mies meni vanhempien luokse ja kysyi ”Missä te olette töissä?”.

Vanhemmat olivat hieman häkeltyneitä, eikä vastaustakaan tullut kummaltakaan.

Sivistyneempi mies jatkoi lyhyesti keskustelua , et ”Minä toisin lapsen lapseni Teidän työpaikalle huutamaan ja mesomaan. Tiedättekö miltä näistä myyjistä tuntuu täällä päivästä toiseen kuunnellen tottelemattomia vanhempia!?!”

Perhe oli saanut keskustelun jälkeen vauhtia kinttuihinsa. Kauppareissun säännöt tehdään selväksi kotona ja annetaan ostos- ja työskentelyrauha muillekin.

Jaa tämä tarina:

8 kommenttia

 1. Äiti&aasiasiakasmagneetti sanoo:

  Mikä tässä meni niin että ois jotenkin aasiasiakkaita? Vanhemmat yrittivät sanoa..toki vanhemmilla on vielä paukkuja viedä lapset vaikka autoon, mutta tilanteet ei oo aina ihan yksinkertaisia. Kauppa on esimerkiksi sellanen paska duunipaikka, että sinne kun hakee täytyy varautua monenlaiseen epämiellyttävään juttuun. Huutava ja riehuva lapsi ei ole pahinta mitä siellä on. Tottakai lapsia on ohjattava käyttäytymään, monin tavoin. Jos sitä ei millään tee on aasivanhempi. Turhanpäivänen paskantärkeä arvostelu taas ei edesauta yhtään mitään. Negatiivinen kommentointi ja puuttuminen ei muokkaa tilannetta yhtään. Vanhemman sanoman ohjeen tehostaminen voi taas toimia ja itse käytän jokaisessa välissä sitä. Lapsi nimittäin hämmentyy kun sille joku muukin sanoo jotain, nätisti ja kannustavasti.

  Itse vaadin lapsilta muut huomioonottavaa käytöstä. Se vaan on välillä vähön vaikraa kun valtaosa aikuisista ei voi ottaa muita lainkaan huomioon. Ei riitä esimerkit..

 2. Nakke3 sanoo:

  Nämä ovat niitä lapsettomien kommentteja. Vanhemmille syntyy vuosien mittaan sellainen ”suoja”, joka periaatteessa filtteröi pois suurimman osan lasten kitinöistä ja rähinöistä. Sitten vasta jos alkaa olemaan henki ja omaisuus vaarassa, pääsee signaali filtteristä läpi ja lapsen ohjeistaminen alkaa. Että sori siitä, lapset nyt vain kulkevat vanhempien mukana ruokakaupassa.

  • Pera sanoo:

   Tämä on taas vapaakasvattajan kommentteja. Vanhemmille syntyy vuosien mittaan sellainen ”vastuu”, joka periaatteessa koostuu maalaisjärjestä. Että sori nyt vain siitä että suoraan sanon että et vissiin osaa lapsiasi kasvattaa johtuen siitä että olet lapseton 16v trolli.

  • Epsome sanoo:

   Sen suojan tasoa kannattaa laskea ennekuin lapselle ja ipanan vanhemmille tulee pahamieli. Sori siitä että huutavat rääpäleet hiljennetään.

 3. Tuija Kosonen sanoo:

  Itse olen ollut lähes 40 vuotta ravintolassa töissä ja kasvattanut kaksi vallatonta poikaa. Minun lapsilla ei ollut koskaan lupaa häiritä toisten kaupassakäyntiä tai ruokarauhaa ravintolassa. Olen kyllä näiden vuosien aikana nähnyt paljon vanhempia jotka on sitä mieltä että heidän ei pidä puuttua mihinkää kullanmurnújen tekemisiin, onhan se niin ihnaa kun on lapsia. Pitäkää ne pentunne kurissa, tai jättäkää tekemättä.

 4. ab12345 sanoo:

  Tilannetta näkemättä, ”sivistynyt” pariskunta vaikutti melkoisilta kusipäiltä. Ihme etteivät saaneet turpaansa.

 5. asiakas sanoo:

  Minusta rauhallinen kauppareissu kuuluu jokaisen oikeuksiin ja häiriköt pitäisi poistaa tarvittaessa voimatoimin oli niiden ikä mikä vain. Jos olisi kauppa, jossa olisi sääntö, että alle kouluikäiset lapset vain suukapulalla varustettuna, saisi ko. kauppa minusta asiakkaan välittömästi.

  • myyjienmyyjä sanoo:

   Kasvatuksesta huolimatta lapsilla on joskus huono päivä. Huono myyjä jos ei tätä kestä, ammattimaisuutta kehiin.lapsiperheet tuo etenkin päivittäistavarakauppaan enemmän rahaa kuin ikisinkut muutenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *