Juhannus (ja muut juhlapyhät) kaupassa

Moni kaupassa työskennellyt on varmasti huomannut saman ilmiön kuin minä. Jos kauppa on jostain syystä kiinni päivän tai pari, ihmiset valmistautuvat siihen kuin maailmanloppuun. Ostetaan ruokaa monen viikon tarpeisiin ja yleensä kauppaan tullaan viime hetkellä…

Olin töissä isomman ruokakaupan kassalla juhannusaattona eli kauppa oli auki 8-12. Onneksi vuorolistat oli kirjattu kaikille puoli yhteen asti koska porukkaa lappasi kauppaan vielä muutamia minuutteja vaille 12 tekemään ne koko suvun ostokset. (Hei haloo!!)

Jonoista ja kiireestä huolimatta pysyin hymyilevänä ja iloisena. Sitten 20 yli 12 saapuu kassalleni nyrpeä vanhempi pariskunta.

Aasiakas kommentoi miten törkeästi heitä oli hoputettu pois kaupasta ja kuinka heillä oli jäänyt ostokset kesken. Mielessäni hieman ihmettelin että tuliko se niin yllätyksenä että kauppa menee kiinni kun kuulutuksiakin tuli viiden minuutin välein että kauppa on mennyt kiinni.

“Jäi nyt isot rahat saamatta kaupalta, kuin noin hoputettiin!” Johon rauhallisesti pahoittelin että valitettavasti kauppa meni jo 20 minuuttia sitten kiinni. Teki mieli vielä kommentoida että kyllähän se kauppa tässä menettää muutenkin rahaa kun joudutaan täällä työskentelemään yliaikaa teidän takia…

Joulua odotellessa.. 😀

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *