Levy jäi päälle

Olen töissä myymälässä, jossa myydään myös parranhoito tuotteita. Varsinkin näin joulun alla käy paljon naisasiakkaita etsimässä lahjoja. Kerron mielelläni niiden ominaisuuksista, käytöstä ja autan löytämään parhaan, mutta siinä vaiheessa kun kuulet viidennen kerran samana päivänä “voitko vähä neuvoa näiden kans, kun mulla ei itellä tota partaa ole, hehe” ei enää hirveästi jaksa nauraa…

Kirjoita kommentti

7 Kommenttia artikkelissa "Levy jäi päälle"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Myyry
Vieras

Vaihda alaa. Se on normaalia kanssakäymistä ihmisten välillä ja sun kuuluu asiakaspalvelijana handlata se. Mistä se asiakas tietää, että sinä olet kuullut saman vitsin jo viisi kertaa?

Hotdog
Vieras

Menee samaan kastiin kun tarjoat kuittia ja vastataan “jos siin on sun puhelinnumero öhöhö”. Paskaa läppää, ja jokanen kuvittelee juuri itse olevansa komedian Jeesus joka keksi sen. Lopettakaa.

Ei jaksa
Vieras

Tai kuittia tarjotessa vastataan “ei saa verotukseen, en tartte hehehehee”.

öaldsfkjöaldkjö
Vieras

Pakko kysyä että miksi ihmiset ajattelee että “ei saa verotukseen, en tartte” ärsyttää? Musta se on vaan hokema ja jos kuulisin sen, niin en edes reagoisi siihen vitsinä, ihan vain yleisluontoisena kommenttina. Vähän samantyyppisenä lausahduksena kuin “kiitos” tai “mukavaa päivänjatkoa”. Miksi se ärsyttää niin helvetisti, vähän sama kuin nillittäisi että “voi yyy, siis vituttaa ihan hulluna kun sanoo mulle aamusin huomenta”. Kyllä asiakaspalvelijatkin hokee sitä hei, voinko auttaa, no kysy sit vaan jos tarttet jotain:ta jatkuvasti, eikä siitä mene pikkarit kierteelle.

tarpat
Vieras

Ja vieläkin nuo tyhmiä vitsejä heittävät asiakkaat ovat sata kertaa parempia kuin oikeat aasit. Kun kerrankin päivässä on tullut huutoa ilman aihetta niin ei kyllä yhtään harmita näiden ‘tyhmien’ vitsien kuunteleminen.

??!!
Vieras

Vähän huono otsikko, että levy jäi päälle, sillä asiakkaat vaihtuivat. Sen ymmärtäisin jos sama asiakas tulisi jatkuvasti samoilla kommenteilla kysymään apua. Ja myöskin nämä “ärsyttävät vitsit” pitäisi kestää esim. ennen isänpäivää ja joulua, koska monet naiset ostelee lahjaksi parranajokoneita jne. En näe myöskään mitään pahaa siinä, että kevennetään tunnelmaa muutamalla vitsillä. Olisi tosi tylsää jos kaikki asiakkaat olisivat vaan happamia. Viisi kertaa päivässä on myös tosi vähän kuulla jotain samaa letkautusta. Opettele naurahtamaan “tyhmille jutuille”.

Nuns
Vieras

Se nyt kuuluu vähä hommaa että kuulee samoja vitsejä aiheesta kuin aiheesta. Ei itseänikään oikeasti ne naurata mutta heitän jotain vitsiä takaisin.
Se on mukava kun asiakas lähestyy huumorin avulla eikä piikikkäällä asenteella. Se nyt taitaa vain suomalaisten small talk tapoja 😀

wpDiscuz