Huvipuistossa kuultua

Olen työskennellyt eräässä suomalaisessa huvipuistossa, sorvin ääreen olen palaamassa myös ensi kesänä. Yleensä huvipuistossa on mukavia asiakkaita, mutta joillakin asenne näkyy olevan, että huvipuistopäivä on taistelu, joka pitää suorittaa ja jokainen työntekijä on potentiaalinen vihollinen. Selkeimmin tämä näkyi lippukassalla. Jatkoa ajatellen, tässä muutama seikka, jotka on hyvä muistaa, kun olet seuraavan kerran jonottamassa rannekettasi:

1) Jos sinulla on lapsia, ota ne mukaan. Minä en tee mitään syntymätodistuksilla, neuvolatodistuksilla tai lastenlääkärin lausunnoilla. Minua kiinnostaa lapsen pituus kengät jalassa ja en todellakaan myy ranneketta lapselle, jota en ole nähnyt.

2) Jos lapsi kuitenkin unohtuu ottaa jonoon, ota nyt herrantähden edes kännykkä mukaan, jotta voit soittaa puolisoasi tuomaan sen kakaran mitattavaksi. Ei ole minun vikani, jos et lue ohjeita, jotka löytyvät nettisivuiltamme, opaskartoistamme ja jotka ovat saatavissa keneltä tahansa työntekijältämme.

3) Minä en päätä pituusrajoja. Jos lapsesi on liian lyhyt, se on voivoi. Pituusrajat eivät ole huvipuiston salaliitto tai henkilökohtainen kostoni sinulle, vaan ne perustuvat viranomaismääräyksiin.

4) Minä en päätä hintoja. Jos kuvittelit, että huvipuiston pyörittäminen on ilmaista, erehdyt. Laitteet tarvitsevat sähköä, minä palkkaa ja jotain pitäisi tulla voittoakin. Jos hinnat ovat liikaa, ei ole pakko tulla.

5) Minä tiedän 99 %:ssa tapauksista huvipuiston säännöt sinua paremmin. Jos sanon, että turvarajat menevät näin, hinnat ovat noin tai että huvipuisto menee kiinni kymmeneltä, on turha harata vastaan. Minulla on tämän huvipuiston käytänteisiin ajantasainen koulutus, sinulla ei.

6) Ota kuitti. Jos rannekkeesi tuhoutuu lukukelvottomaksi tai katoaa, se on ainoa keino selvittää, oletko koskaan meiltä ranneketta ostanutkaan. On turha inistä, jos et kuunnellut ohjeita. Ja ei, minulla on sesonkina keskimäärin 800 asiakasta päivässä, en todellakaan muista, jos ostit minulta viisi tuntia aikaisemmin sen rannekkeen. Kuitti toimii paremmin.

7) Älä yritä huijata ranneketta tuomalla jonkun pois heittämää ranneketta lippukassalle ja väittämällä sitä omaksesi. Meillä on kyllä keinot selvittää, puhutko totta vai et.

8) Ei myöskään kannata kysyä joltain puistosta pois tulevalta, olisiko hänellä ”heittää” ranneketta edellä mainittua huijausta varten. Saatat nimittäin kysyä sitä puistosta poistuvalta työntekijältä.

9) Käyttäytymällä normaalisti ja kohteliaasti jonossa ja kassalla varmistat nopean ja kivuttoman asiaskastapahtuman. Kysyä saa, mutta kuuntele ihmeessä vastauskin. Huutamalla tai väittelemällä työntekijän kanssa saat aikaiseksi molemmille pahan mielen ja saat huonompaa palvelua.

Lopuksi kiitos niille asiakkaille, jotka näitä jo noudattavat ja antavat positiivista tai rakentavaa palautetta. Nähdään ensi kesänä!

– Huvityöläinen –

Jaa tämä tarina:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *