Hyllyhinnat ja kassahinnat

Käytän muutaman kerran viikossa lähellä olevaa K-kauppaa päivittäisostoksiin. Tähän asti on mennyt ok, mutta kaksi viikkoa sitten alkoi tökkiä. Melkein joka kerta kun kävin asioimassa kassa otti  jostakin tuotteesta muun hinnan kuin ilmoitettu oli. Kassalla ei pätenyt hyllyn laidassa ilmoitettu ale- tai muu hinta, se oli aina enemmän kuin piti. Jopa ne kirkkaanpunaiset 30 %:n alelaput jäivät huomaamatta. Näin kävi viimeksi tänään. Kaiken huippu on ollut kun minulta yritettiin veloittaa Marimekon mustavalkoisesta muovipussista kaupan oman muovipussin hinta. Olin vain pistänyt kassin hihnalle tarkastettavaksi. Enää en tee sitä missään. Olen kyllästynyt tällaiseen touhuun. Kauppa ei ole ainoa näillä nurkin, kävelymatkan tai pienen automatkan päässä on muitakin. Mielestäni ylläkuvattu touhu on jo jonkin viranomaisen toimialaan kuuluvaa.
Aasiakaskin on joskus oikeassa, valitettavasti.

– Epona –

Jaa tämä tarina:

7 kommenttia

 1. Pässi sanoo:

  Ei kait tämmöset kitinät tänne kuulu, missä tämän tarinan Aasiakas?

 2. crue sanoo:

  No tuossahan se on kirjoittajana se aasiakas. Pitäisikö ehkä reklamoida kauppiaalle tästä ja jos ei auta niin sitten ketjuun.

 3. tiedoksi sanoo:

  Yksi syy tuolle saattaa olla ALVien ynnä muiden nousu. Oma lähi K-kauppani on nimittäin heti hippulat vinkuen nostamassa tuotteiden hintoja kun näin käy. Siis jo ennen kuin ovat ehtineet vaihtaa laput hyllyihin, jolloin hinta kassalla on korkeampi. Tästä sitten varoitellaan vain jollain kämäsellä A4 paperilla kaupan ovessa. Ärsyttävää touhua. On kyllä HIENOINEN ero esimerkiksi Lidliin, joka tässä taannoin ei nostanut lainkaan tuotteiden hintoja vaikka ALV nousi. K-kaupalla sen sijaan on niin kiire nostaa hintaa, etteivät malta edes hintalappuja vaihtaa ennen tätä toimenpidettä.

 4. Lin sanoo:

  Joka kerta kun hinta on korkeampi kun hyllyssä mainittu tai minun ymmärtämäni: Aukaisen suuni ja kysyn asiasta. Lähestulkoon aina hinta on korjattu minun edukseni. Kämäset paperit ovensuussa sitten erikseen…

 5. tyttö sanoo:

  Tuotteiden hinnat saattaa vaihtua lyhyelläkin aikavälillä, jolloin a) joko myymälä tai vuoropäällikkö tulostaa uudet hinnat järjestelmästä b) vaihtaa joko itse tai antaa toisen työntekijän vaihtaa laput sekä c) on tietyt päivät milloin laput vaihdetaan. Tietääkseni tässä vaiheessa ei edes tarkisteta löytyykö uudet hinnat koneelta vaan vaihdetaan pelkästään hintalaput. Lisäksi joskus jotkut tuotteet saattavat puuttua kassajärjestelmästä tai hinta ei ole päivittynyt. Sen vuoksi välillä tulee näitä tilanteita et on väärä hinta ja hinnan joutuu korjaamaan. Oon kassalla töissä ja en huomaa välillä alennustarroja. Se johtuu on siitä et jos viivakoodi on jo lukijaan päin niin on vaikea huomata esim. maitotölkin etupuolelle liimattua tarraa. Nämä ovat vahinkoja ja toivon että asiakas itse mainitsee asiasta jos on jäänyt huomaamatta jokin alelappu. Ei meillä ole mitään listaa mitkä tuotteet on päiväyksen vuoksi alennuksessa eikä aina kassalla oleva ole tarkistanut päiväyksiä, jolloin on vaikea tietää missä tuotteissa on se tarra. Sanon kuitenkin sen, että meidän työpaikalla annetaan tuote hyllyhinnalla ja unohtunut alennus hyvitetään eli ei ole tarkoitus rahastaa. Virheitä sattuu kun ollaan kaikki vain ihmisiä.

  • Mullekans sanoo:

   Miksei koskaan toiseen suuntaan? En muista että koskaan olisi käynyt niin että tuote olisi ollut hyllyssä 20€ ja tiskillä 10€, toisinpäin kyllä lukemattomia kertoja.

 6. Peter sanoo:

  Mutta eikö olisi ollut hyvä jos olisit saanut Marimekko-kassi K-kaupan kassin hinnalla? Arvaten Marimekko maksaa enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *