Hyvät tavat kannattaa

Työskentelen suhteellisen pienessä liikunta-alan yrityksessä yleisnais Jantusena. Lähinnä hommat koostuu kuitenkin asiakaspalvelusta ja myynnistä.

Asiakaskunta on monenkokoista ja -ikäistä, suurin osa mukavia, osa jopa ihania. Mustia lampaita kuitenkin löytyy, mikä koskee varmaan muitakin työpaikkoja.

Asiakaspalvelutehtäviä on tullut tehtyä melkein koko vielä lyhyt työikä ja monenlaista hiipparia on tullut vastaan.

1. Asiakaspalvelijakin on ihminen. Rakas a(a)siakas, älä viitsi kimmastua muutaman minuutin myöhästymisestä äläkä viitsi huomautella, jos aspa ei ole ehtinyt avata esim. ulko-ovea tai kassaa juuri sillä kellonlyömällä kuin ”pitäisi”. Tekniset ongelmat ja myöhässä olevat bussit eivät ole aspan vika. Sillä sipuli.

2. Jos pankkikorttisi siru ei toimi ja magneettijuova tulee vetää, sekään ei ole aspan vika. Turha odottaa hyvää palvelua, jos katsot aspaa nenänvarttasi pitkin.

3. Me emme vastaa arvotavaroistasi. Jos välttämättä haluat raahata jumppaan/muualle koko omaisuutesi lompakosta korujen kautta kännykkään mukanasi, kannat myös itse vastuun tavaroistasi.

4. Laukkuja ei viedä täyteen jumppasaliin, jos jumppaohjaaja ja aspa niin sanovat. Usko jo, ne vievät tilaa salissa.

5. Tule ajoissa (bussin myöhästyminen tai liikenneruuhka on luonnollisesti asia johon aasiakaskaan ei voi vaikuttaa). Jo alkaneelle tunnille, oli se sitten jumppa tai lukupiiri, ei ole kohteliasta mennä rymistelemään.

6. Aspan nuori ikä/nuorekas olemus tai sukupuoli ei oikeuta tytöttelyyn tai kettuiluun. Kohtelen sinuakin huonosti samalla mitalla takaisin.

7. Jonota rauhassa ja kun vuorosi tulee, anna aspan hoitaa hommansa rauhassa. Kuoletko tosiaan muutaman minuutin jonotukseen?

8. (Hikiset) vaatteesi kerätään kyllä talteen, jos ne löytyvät pukkarista. Voi kuitenkin olla, että kanssaihmisesi eivät ole yhtä rehellisiä. Pukkareihin ei tule kameroita, vaikka kuinka ehdottaisit.

9. Sotketko kotonasikin suihkun lattiasta kattoon saippuaroiskeilla tai vessan seinät vedellä (toivottavasti oli vettä)? Ja puhutko kännykkääsi samaan aikaan kun käyt vessassa? Jos teet edellä mainittuja, en halua tuntea sinua.

10. On todella epäkohteliasta ja erittäin epähygieenistä jättää kädet pesemättä wc-käynnin jälkeen (kaikki kuuluu respaan…) ja lopulta tunkea likaiset sormet kaikille asiakkaille tarkoitettujen naposteltavien joukkoon.

Postaus ei ole kovin ihmeellinen, mutta sainpahan ainakin purettua mieltäni. 🙂

– Emmiii –

Jaa tämä tarina:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *