Ihan piruuttaan pidetään vajaa miehitys

Oltiin huoltoaseman kaupassa, johon oli muodostunut jonoa (kaljan myyntiaika oli loppumassa). Kassoja oli yksi ja tämä ripeästi teki työtään. Yksi puolialkoholisoitunut sieninaamainen akka alkoi kuitenkin rähistä kassalle huutaen että ”eikö teillä ole varaa palkata tänne toista kassaa?”.

Voi luoja mikä tyhmyys.. Myyjäraukkahan ihan varmaan mielikseen siinä yksin teki työtä ja varmaankin hän itse oikein on palkkaamassa niitä lisätyöntekijöitä. Mutta kassa varmaan itse oli nyt oikein päättänyt siinä raataa ilman apua.

Oli pakko mieheni kanssa kommentoida akalle, että kyllä sitä saa varautua jonottamaan jos itse jättää kaljan oston viime hetkeen.

Jaa tämä tarina:

7 kommenttia

 1. penstti sanoo:

  Sitä kaljaa saa muuten myydä 9 jälkeenkin, jos asiakas on sen hyllystä ennen 9 koriinsa ottanut 😀

  Mutta komppaan kirjoittajaa, kaikki eivät tajua, että ei ole siitä myyjästä kiinni työntekijöiden määrä vuorossa.

  • Nicor sanoo:

   Lain mukaan saa kyllä myydä. Kauppaketjut voivat tosin laittaa lisärajoja: Esim. kuitin on alettava ennen klo21 (myyjän pitää varmistua siitä, että asiakas on saanut juomat haltuunsa ennen klo21. Tällä tiukalla käytänöllä estetään se tilanne, että tulisi tulkinnanvaraisia tilanteita).

   Esimerkiksi Prismoissa ja S-Marketeissa kuitin pitää alkaa ennen klo21. Tiedä sitten miten huoltoasemakaupoissa menetellään.

   • Nakke3 sanoo:

    Nicor puhut puppua. Kaikissa S-Marketeissa ei ole tuollaista käytäntöä.

  • Jukkapoika sanoo:

   Se sääntö ei ole ihan noin yksinkertainen. Jos kaupassa on ns. Lukittavat kaapit/hyllyt ja ne on laitettu lukkoon ysiltä, niin saa myydä ysin jälkeen, vaikka asiakas ei olisi vielä jonossa, koska silloin on asiakas ne ottanut hyllystä ennen yhdeksää. Jos ei ole lukittavat hyllyt, niin asiakkaan tulee olla jonossa ennen yhdeksää juomiensa kanssa, jolloin ne saa myydä vielä yhdeksän jälkeen. Toki liike saa itse olla myymättä, jos näin haluaa.
   Tällaisena tuli ohjeet, kun näitä lakeja otettiin käyttöön.

  • just saying sanoo:

   Sanoiko kirjoittaja, ettei saisi myydä ysin jälkeen? Hänen kommenttinsa oli vaan, että myyntiaika oli loppumassa.

 2. Myyjä tääl sanoo:

  Muistan kun itse olin isossa kaupassa töissä ja ruuhkat oli jokapäivä ihan järkyttäviä päivisin. Joskus vaan sattui niin että ihmisiä oli saikulla ja ketään ei saatu tilalle. Me paikalla olleet myyjät tehtiin hiki hatussa töitä että saataisiin jonot purettua niin eikös sieltä aina joku aasi kommentoi joko ”ettekste nyt voi soittaa ketään tänne ku tos on tyhjiä kassoja” (ei olla yritetty ei) tai ”tääl on ihan järkyttävät jonot, hankkikaa lisää ihmisiä apuun”…. vaikka aspan pitää aina olla ystävällinen ja hymyssäsuin niin näille urpoille teki mieli tiuskaista että kuulkaa tilanne on nyt tämä ja asialle on tehty se minkä voimme vai luuletteko että ihan huviksemme pidämme vajaata miehitystä tällaisessa ruuhkassa…

  • Joögen Jonsson sanoo:

   No nii!

   Olishan sitä voinu sanoa että siinä niitä on vapaita työpisteitä, rouva/herra on hyvä ja aloittaa vaan.kirjoittamalla kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *