Lapsesi parhaaksi

En ole varsinaisesti asiakaspalvelussa töissä, vaan olen töissä erilaisilla leireillä, kerhoissa ja muussa vapaa-ajan toiminnassa lapsille ja nuorille. Muutama asia, joista haluaisin kaikille asiakkailleni ja erityisesti heidän VANHEMMILLEEN huomauttaa.

Lähetämme jokaiselle leiriläiselle/kerholaiselle turvallisuuslomakkeet kotiin täytettäväksi. Näissä kysytään mm. uimataitoa, allergioita ja muita asioita, jotka vetäjien olisi hyvä tietää.

1. Jos lapsesi ei osaa uida, niin selitä lapsellesi jo kotona, miksi hän ei pääse muiden lasten kanssa uimaan syvään veteen. Minulla ei ole aikaa käydä tätä keskustelua itkevän lapsesi kanssa, kun 20 muuta lasta ovat jo vedessä.

2. Ilmoita ruoka-allergiasi ja ruokavaliosi kokonaisuudessaan. "Ni mä oon sit muuten allerginen kalalle, tomaatille, pähkinälle, ananakselle ja paprikalle. Mut en mä jaksanu niit kirjottaa tohon" ei paljon auta 10minuuttia ennen ensimmäisen ruokailun alkua, ruokalistat ja tilaukset kun tehdään n. viikkoa ennen leiriä. Niiden muuttaminen ei ole ihan yksinkertainen projekti ja maksaa rahaa.

3. Älä tuo kokkikerhoon lasta, jolla on keliakia, maitoallergia, muna-allergia ja noudatatte vegaanista ruokavaliota. Kokkikerhoja meillä pyörittää myös yläaste/lukioikäiset nuoret, joilla ei TODELLAKAAN riitä ammattitaito tollasten pöperöiden tekemiseen, varsinkin jos muut lapset on ihan normaaliruokaisia.

4 A Kerro ihan oikeesti jos sun lapsellas on jotain käytösongelmia, ADHD:ta, lievää kehityshäikkää tai jos se on muuten vaan huvikseen v*ttupäinen. Kyllä me otetaan se mukaan leirille ja kerhoon ja toimintaan ilomielin, mutta osattais varautua oikein.

4 B Älä ainakaan huikkaa "mun lapsi ei sit osaa itse pyyhkiä vaikka onkin jo 7v. Ja sil on ADHD ja viivästynyt kehitys ja autistisia piirteitä ja se on kasvissyöjä eikä juo maitoo eikä syö puuroo" samalla kun vedät auton ovea kiinni lähteäksesi. Jos näin teet, niin älä ihmettele kun soitan sulle muutaman tunnin päästä, että tuutko hakeen tän lapses pois kun nyt ei ihan onnistu tää leireily. Se ei tee minusta idioottia, epäpätevää tai v*tun ämmää. Tähänkin oltais varauduttu, kun olisit kertonut…

5. Jos soitan sinulle, koska lapsesi on telonut itsensä jalkapallossa, ÄLÄ HUUDA MULLE! Ei ole minun vikani, että lapsesi kaatui. Lapsille sattuu sellasta…

6. Joskus soitan sulle ihan vaan siksi, että ajattelin kertoa miten täällä sujuu ja mitä lapsellesi kuuluu. Älä tällöinkään huuda mulle, etten osaa duuniani kun "turhaan" soittelen. Luulisi, että haluaisit tietää mitä alakouluikäiselle lapsellesi, taikka vaikka teini-ikäiselle nuorellesi kuuluu kun se on useamman päivän pois kotoa.

7. Jos pyydän sua hakemaan lapsesi pois, koska hän on kipeä niin EI en voi pitää sun Riikka-Karoliinaa täällä vaikka se kuinka haluais jäädä tai sulle itelles ois nyt jotenkin tosi vaikeeta jos sun oma lapses tulis himaansa sairastaan. En viittis sairastuttaa ihan koko lapsi + aikuislaumaa.. Ethän sä päästä sitä sun lasta kouluunkaan kipeenä?

8. Jos sun Ville-Petteris heittää kiven ikkunasta läpi, niin kyllä se on sun tehtävä se maksaa. Ei mun, enkä todellakaan korvaa sun leiri/kerhomaksuja takasin koska sulle tuli tästä nyt ylimääräsiä kuluja.

9. Jos me kutsutaan sut leirin päätöshetkeen tai vikalle kerhokerralle syömään pullaa jota sun lapsi on leiponut niin TULE PAIKALLE. Aina ei joo kerkee, mutta oot jokatapauksessa tulossa hakeen sitä sun lasta about tunnin päästä niin mitäpä jos kävisit kaupassa johonkin muuhun aikaan? Tosi ikävää kun lapset valmistelee jotain hirveellä innolla ja oma vanhempi ei sitten tulekaan. Tai jos et pääse paikalle, niin kerro se etukäteen sekä lapselle että meille.

10. Ei ole sopivaa, että vierailet leirillä tai kerhossa tai retkellä yhtäkkiä "ihan vaan kattelemassa". Olet tervetullut, jos siitä sovitaan erikseen, mutta ET yhtäkkiä etkä ainakaan JOKAISENA leiripäivänä tai JOKAISELLA kerhokerralla.

11. Jos teen mielestäsi jotain väärin, tule puhumaan minulle. Saa ja pitää soittaa tai nykäistä kerhokerran jälkeen hihasta, jos on jotain huomautettavaa/kysyttävää/ilmoitettavaa.

12. Ilmoita, jos lapsesi ei saavu tänään kerhoon tai jos hän lopettaa kerhon. Useimmiten kerhot alkavat sellaiseen aikaan, että lapset tulevat sinne yksin suoraan koulusta. Jos lapsesi ei ilmesty kerhoon niin kyllä, soitan sinulle varmistaakseni, että hän on turvallisesti kotona. En soita siksi, että utelisin lapsesti menoja vaan siksi, että sinä olet antanut lapsesti minun vastuulleni 1,5h viikossa.

Onneksi lapset ja nuoret ovat kivoja ja iloisia ja arvostavat työtäni, vaikka heidän vanhempansa ovatkin välillä ihan aaseja…

Jaa tämä tarina:

1 kommentti

  1. Anssi sanoo:

    Juh, näistä on kokemusta. Tähän vielä lisäisin infernaalista vi*utusta aiheuttavan lauseen: ”Mähän ilmotin jo koululle!”

    Joo, hyvä, kiva, mutta miten se liittyy nyt tähän? Tämän kerhon järjestäjä on yksityinen firma. Minä olen (olin) lukiolainen eri paikkakunnalta. Kerho järjestetään _viereisessä_ koulussa. Ei me olla mikään hivemind, haloo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *