Ikinä ei oo hyvä

Joskus kun olin töissä lihatiskillä, tuli aasiakkaaksi eräs nainen, ei minulle mutta työkaverilleni. Siinä seurasin sivusta kun tyyppi pyysi paahtopaistista 250g palan. Työkaverini leikkasi palan ja asetti sen vaa’alle. “245g onko hyvä?”, kysyi kaverini. Nainen tuumi hetken, katsoi puhelintaan ja totesi päätään pudistellen “eeei…”

Kaikki me työntekijät seurasimme tätä jännitysnäytelmää kun kaverini koitti selittää naiselle ettei hän VOI leikata tasan 250g palaa, se tulee aina olemaan yli tai alle sillä ei silmämääräisesti voi saada tasan sitä mitä tahtoo. Nainen näytti nyrpistyneeltä ja olisi tahtonut toisen palan mutta tyytyi sitten tähän.

Mietin vaan että mikä resepti sieltä puhelimen näytöstä olisi siintänyt kun olisi JUST se 250g kokonainen pala pitänyt saada?

Kirjoita kommentti

13 Kommenttia artikkelissa "Ikinä ei oo hyvä"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Pekkajuhani
Vieras

Aika hyvin leikattu. Parin prosentin virhe silmämääräisellä arviolla.

Pekkajuhani
Vieras

Aika hyvin leikattu! Parin prosentin virhe silmämääräisellä arviolla.

Hästägaasi
Vieras

Miksi kolleegasi ylipäätään kysyi onko +-5g hyvä? Jos hän ei olisi tätä kysymystä esittänyt, niin asiakas ei olisi tästä heitosta piitannut eikä mitään olisi tapahtunut.

Hehe
Vieras

Tai sitten olisi tullut myöhemmin itkemään puuttuvasta viidestä grammasta

ytyjjj
Vieras

Ja mietippä mikä huuto siitä olisi tullut kun asiakas hoksaa kuitista, tai punnaa kotona ja se 5g puuttuu?

piipuli
Vieras

Yleensä kysyvät palvelutiskeillä; jos joku mieluumin ottaisikin hieman yli kuin ali (vaikka tässä tapauksessa 10 g heitto ei nyt liene kovin oleellinen).

Seppo
Vieras

Onhan se kohteliasta ja syytä aina tuollaisessa tilanteessa kysyä onko hyvä. Joskus kysymättä jättäminen olisi vaan fiksumpaa, mutta sitä ei oikein voi ennustaa.

Epsåme
Vieras

Kannattaisi varmaan vaihtaa alaa jos ei osaa. 250g on 250g, ei 244 tai 258 vaan 250…

Mulq
Vieras

Sit voit mennä ostaa 1kg palan vakuumista, leikata siitä itelles tasan 250g. Jos… tai siis kun leikkaat gramman tai kaks, luultavasti enemmän väärin niin siit kilon palasta voit yrittää uudestaan ja heitä sit loput roskiin. Ai miksi? Vaativa asiakas saa maksaa enemmän. Jos se 245g ei kelpa ja haluaa just eikä melkein niin se on oikein että maksaa extraa. Kuspää extraa

Hotdog
Vieras

Kannattaisi sinun varmaan pysyä kaukana alasta, jos kuvittelet että saat edes kertaakaan leikattua ekalla kertaa 250g paloja. Tosin varmaan elätkin kokiksella ja pitsalla, niin…

Cassie
Vieras

Nillitystä viidestä grammasta? Nyt hei ihan oikeasti… tarkoitan aasiakasta, en tarinan kertojaa. Tässä nyt ei kuitenkaan oltu missään lääkintätehtävissä, missä sillä viidellä grammalla on jo oikeasti jotain väliäkin.

Korjaus
Vieras

250 g voi olla 245-254 g.

Hotdog
Vieras

Jauhelihaakin kauhoessa näkee aivan samaa. “300g jauhelihaa”. Vedän heti sieltä 299g. Ei ilmeisesti kelpaa, vaan mieluummin odotellaan se minuutti lisää että saadaan paino tasattua 302g kautta 300:aan grammaan.

wpDiscuz