Liima kuivuu.

Työskentelen liikkeessä jossa myydään valokuvaukseen liittyviä tuotteita. Joskus aasiakkaan mieli on varsin vallaton ja se tuli taas todistettua.

Aasiakas tuli liikkeeseen ja alkoi tonkia hyllyssämme olevia tuotteita, kysyin voinko olla avuksi ja herra kertoi olevan vailla liimaa jolla valokuvat saa liimattua albumiin. Ehdotin ensiksi liimatarroja, jotka saa nopeasti ja helposti (sekä hyvin kestävästi) pysymään albumin paperilla pitäen kuvat paikoillaan pitkään. Tämä ei kelvannut, on kuulemma silkkaa paskaa. Herra haukkui kaikki mahdolliset tarjoamani tuotteet mitä valikoimastamme löytyi. Kysyin sitten herralta, että minkälaista liimaa hän olisi vailla, hän suosi kuulemma puikkoliimaa. Mutta mikään puikkoliima kuulemma ei kestä. Esittelemäni puikkoliima, jota EN missään nimessä suositellut albumiin laitettavaksi (sillä sivut taittuvat ja kuivuessaan puikkoliima ei “jousta” kuten liimatarra) ja yritin tätä selittää aasiakkaalle, mutta turhaan, alkoi armoton tivaaminen vastaan ( vaikka hän juuri itse kertoi ettei puikkoliima tunnu kestävän). Kun selitin vielä rautalangasta ärhentyneelle aasiakkaalle että liima kuivuu, niin aasiakas sai suorastaan raivokohtauksen “MITÄ ****N LIIMAA SE SELLAINEN ON JOKA KUIVUU?!” Ymmärsin että aasiakas ei välttämättä ole perillä liiman kemiallisesta reaktiosta eri pinnoilla. Liima tosiaan kuivuu. Liima kuivuu kun se on kosketuksessa hapen kanssa. Tästä ymmärrämättömyydestä hämilläni ja hieman huvittuneena ohjasin aasiakasta jo toiseen liikkeeseen, sillä meillä ei löydy liimapuikkovalikoimistamme muita kuin kuivuvia “malleja”.

Loppujen lopuksi asiakas otti kaksi puikkoliimaa kinaten vielä alennusta! Ja alennustahan minä en antanut. Aasiakas lähti kiroten puikot mukanaan maksettuaan täyden hinnan (huimat 4e). Eikä ole palannut ainakaan minun työvuorojeni aikaan.

12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *