Liima kuivuu.

Työskentelen liikkeessä jossa myydään valokuvaukseen liittyviä tuotteita. Joskus aasiakkaan mieli on varsin vallaton ja se tuli taas todistettua.

Aasiakas tuli liikkeeseen ja alkoi tonkia hyllyssämme olevia tuotteita, kysyin voinko olla avuksi ja herra kertoi olevan vailla liimaa jolla valokuvat saa liimattua albumiin. Ehdotin ensiksi liimatarroja, jotka saa nopeasti ja helposti (sekä hyvin kestävästi) pysymään albumin paperilla pitäen kuvat paikoillaan pitkään. Tämä ei kelvannut, on kuulemma silkkaa paskaa. Herra haukkui kaikki mahdolliset tarjoamani tuotteet mitä valikoimastamme löytyi. Kysyin sitten herralta, että minkälaista liimaa hän olisi vailla, hän suosi kuulemma puikkoliimaa. Mutta mikään puikkoliima kuulemma ei kestä. Esittelemäni puikkoliima, jota EN missään nimessä suositellut albumiin laitettavaksi (sillä sivut taittuvat ja kuivuessaan puikkoliima ei ”jousta” kuten liimatarra) ja yritin tätä selittää aasiakkaalle, mutta turhaan, alkoi armoton tivaaminen vastaan ( vaikka hän juuri itse kertoi ettei puikkoliima tunnu kestävän). Kun selitin vielä rautalangasta ärhentyneelle aasiakkaalle että liima kuivuu, niin aasiakas sai suorastaan raivokohtauksen ”MITÄ ****N LIIMAA SE SELLAINEN ON JOKA KUIVUU?!” Ymmärsin että aasiakas ei välttämättä ole perillä liiman kemiallisesta reaktiosta eri pinnoilla. Liima tosiaan kuivuu. Liima kuivuu kun se on kosketuksessa hapen kanssa. Tästä ymmärrämättömyydestä hämilläni ja hieman huvittuneena ohjasin aasiakasta jo toiseen liikkeeseen, sillä meillä ei löydy liimapuikkovalikoimistamme muita kuin kuivuvia ”malleja”.

Loppujen lopuksi asiakas otti kaksi puikkoliimaa kinaten vielä alennusta! Ja alennustahan minä en antanut. Aasiakas lähti kiroten puikot mukanaan maksettuaan täyden hinnan (huimat 4e). Eikä ole palannut ainakaan minun työvuorojeni aikaan.

Jaa tämä tarina:

12 kommenttia

 1. asiakas sanoo:

  Taas yksi esimerkki siitä, miksi luonnontieteiden opetuksen määrä kouluissa pitäisi moninkertaistaa.

  • Hästägaasi sanoo:

   Eikä pelkästään Suomessa, vaan maailmanlaajuisesti. Jossain vaiheessa Ilta-propagandassa oli otsikko: Kaksi kolmasosaa amerikkalaisista ei tiedä että maa kiertää aurinkoa! Meillä tuo tieto tulee jo alakoulussa! …tai tuli ainakin vielä minun aikana. (Olen -95)

   • MrT sanoo:

    Kyllä aurinkokunnan voi ihan pätevästi kuvata myös geocentrisenä. Muiden planeettojen liikkeet maan suhteen vain ovat melko monimutkaisia. Yleensä oikeimpana vastauksena pidetään sitä yksinkertaisinta.

 2. Epsåme sanoo:

  Näsäviisas aspa yritti siis tyrkyttää kalliimpia tuotteita vaikka asiakas tiesi tasan tarkkaan haluavansa tavallista puikkoliimaa… Hohhoijaa taas tätä samaa. Ravintolassa asiakas tilaa vettä ja tyrkytetään viinaa, kaupassa haluaa puikkoliimaa niin tyrkytetään jotain helvetin liimatarroja. Eikö aspakoulutuksen alkeissa opeteta tarjoamaan asiakkaalle ensisijaisesti sitä tuotetta mitä hän nimenomaan etsii?

  • Näinpä sanoo:

   Aspakoulutuksen alkeissa opetetaan tarjoamaan sitä tuotetta, jota asiakas tarvitsee. Tämä asiakas tarvitsi liimaa valokuvien albumiin liimaamiseen. Asiakaspalvelija tarjosi parasta tuotetta, joka soveltuu siihen. Liimapuikkohan mainitaan tuossa tekstissäkin kelvottomaksi nimenomaan tähän tarkoitukseen. Aasiakas taisi vain olla täysin kypsä puikkoliimaan mutta silti niin tottunut että mikään muu ei kelvannut.

  • Juden sanoo:

   No ei. Asiakas harvemmin on alan ammattilainen. Niimpä minä tarjoan parasta vaihtoehtoa tarpeeseen. Niin minulle on opetettu.

  • Ihmettelijä sanoo:

   Huono trolli on huono.

   • Iiiiida sanoo:

    Mää epäilen, että se kuka on esiintyny tääl epsomen nimimerkillä on tänki kirjottanu. En toki sano, että millää tapaa oon ko. Mielipiteitten kannalla, mut nyt menee vaa jo huonoks läpäks.

    • Iiiiida sanoo:

     Siis ei se alkuperänen vaa sen mielipiteit vastustava tyyppi. Ja ei siin, tosiaan niiku sanoinki, mäki olen niit vastaa.

  • Ilkimys sanoo:

   Eiköhän parempaa asiakaspalvelua ole tarjota asiakkaalle vaihtoehtoista tuotetta joka on parempi? Herrahan tiedosti että puikkoliima ei kestä joten itse olisin ollut tuossa tilanteessa tyytyväinen että myyjällä on asiantuntemusta suositella jotain muuta.

  • Hotdog sanoo:

   Saatko sä jotain kiksejä väärässä olemisesta, vai miten sä onnistut niin täsmällisesti siinä?

   • Hotdog sanoo:

    Ja PS. aasiakas halusi liimaa valokuva-albumiin, jota aspa tarjosi. Luetunymmärtäminenkin on vähän heikoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *