Minulla on vain nopea asia

Joulun välipäivinä pankissa asioidessa jonotus aika voi olla parikin tuntia.
Katselin sivusta kun keski-ikäinen herra tuli kertomaan pankki virkailijalle, että hänellä olisi tällainen nopeasti toimitettava homma ja parkkimittari raksuttaa… plää, plää, plää… (Työpöydän päätteessä oli vielä edellisen asiakkaan tiedot ja virkailijalla siis asian käsittely kesken!)

Seuraavan 10 minuutin aikana kuuntelin heidän keskusteluaan siitä, kuinka tässä pankissa pitää ottaa vuoronumero ja odottaa omaa vuoroaan, jotta kaikki saavat aikanaan palvelua, OMALLA VUOROLLAAN!

Loppu tulos oli, että keski-ikäinen herra ei saanut palvelua, koska ei suostunut ottamaan vuoronumeroa ja minun vuoronumeroni kuulutettiin seuraavaksi tälle samalle virkailijalle.

Ylimääräisenä tietona kerrottakoon, että olin itsekin vain lopettamassa turhaksi jäänyttä tiliä.

Mitä tästä voi ajatella on, että jotkut eivät tajua ottaa huomioon muita ihmisiä!

Olisin jättänyt positiivisen palautteen pankin virkailijasta, koska hän piti kiinni vuoronumero -käytännöstä, mutta unohdin sen silloin, joten toivottavasti tämä korvaa sen 😊

Jaa tämä tarina:

8 kommenttia

 1. Hotdog sanoo:

  Ei tämä kyllä korvaa sitä, kun ei tule kyseisen virkailijan esimiehen tietoon. Yleensäkin palaute kannattaa antaa sekä kasvotusten että virallisempaa kanavaa pitkin, jolloin se tulee myös essujen kuultavaksi ja hyvä työntekijä huomataan ja saa mahdollisesti myös jotain pientä bonusta itsekin.

  Mutta joo, on tuo ”mulla ois vaan tää pieni”-tyyppi ärsyttävä aasiakas. Kun niin olis kaikilla muillakin, että odotapahan vuoroasi vaikka olisit vaikka tasavallan presidentti.

  • Minä vain sanoo:

   Juu, mulla oli kerran asiakkaana tasavallan presidentti, edellinen, siis Halosen Tarja. Hän oli adjutantteineen liikkeellä ja odotti kiltisti vuoroaan. Muilla asiakkailla oli jonossa ongelmia, kun eivät oikein tiennet, olisiko pitänyt päästää pressa ohi. Kaikki meni, kuten pitääkin, eli jokainen vuorollaan. Fiksu nainen tuo Tarja, ei tehnyt itseään mitenkään tärkeäksi, vaan kiltisti odotti vuoroaan. Ja tämä ei tapahtunut pääkaupunkiseudulla, vaan Varsinais-Suomessa

   • pppp sanoo:

    Joskus oli kioskilla asiakkaana pääministeri Katainen ja kiltisti hänkin ilmeisestä kiireestä huolimatta seisoi jonossa perussuomalaisten raviukkojen naljaillessa vieressä.

 2. Aleksi sanoo:

  Tätä tapahtuu todella paljon myös terveysasemalla missä asioin. Vaikka miten ihmiset ottaa vuoronumeroja, niin aina löytyy tällainen ”minä vaan nopeasti tässä välissä” -ihminen, joka lopulta viettää luukulla pidempään kuin mitä oma asiointi kestäisi.

  • Vainosallaasiaaterveyskeskukseen sanoo:

   Juu ja samasta joukostapa vielä löytyy joskus tälläisia, jostka lähtevät kulkemaan vuorolapun jo ottaneita läpi että hei vaihdatko mun kans ko mun äiti ei voi hyvin ja mietit siinä että kuvitteleeko ne sun tulleen huvikseen tänne jonottamaan ihan hyvinvoivana. Että anteeksi jos en päällepäin näytä siltä että kärsin hyvin ja paljon mutta itsekin joudun vielä odottelemaan niin odotteleppa kiltisti kanssani omalla numerollasi kiitos

 3. nii sanoo:

  Noh, joskus kyllä on oikeastikin nopea asia. Ei nyt tosin pankissa tai terveysasemalla missä hoidetaan vähän toisentyyppisiä asioita, mutta liikkeessä jolla on myös nettimyyntiä. Olin tilannut sinne tuotteen juuri siksi ettei tarvitsisi joulukiireissä liikkeissä pyöriä mutta päädyin sitten odottelemaan kun kokonaisen perheen jotkut puhelin- ja liittymäasiat käytiin läpi pitemmän kaavan mukaan eikä edes ongelmitta. Minä en olisi muuta tarvinnut kuin sen laatikon sieltä hyllystä kun kassakin oli erikseen, mutta enpä arvannut keskeyttääkään koska tiedän kyllä että se ei ole kohteliasta ja johonkin ihan yhtä typerään ongelmaan olen pyytänyt joskus vuosia sitten aikaisemmin vastausta ko. liikkeessä ja saanut nuhteet. Tyhmänä piti silloinkin odottaa kuullakseen jonkun yksisanaisen vastauksen kyllä/ei. Omassa työssäni pitää pystyä hoitamaan useita asioita samanaikaisesti. Eihän se mikään pakko olisi mitään esitelmä vetää jos kysyy mikä se nopea asia on ja arvioi vasta sitten vaatiiko se sittenkin enemmän aikaa, toki tietysti se vähän vaatii taitoa saada katkaistua se kiilaavan asiakkaan puhetulva jos se asia ei oikeasti olekaan nopea. Olisin lähtenyt muualta katselemaan ajat sitten ellen olisi jo varannut tuotetta.

 4. Jossu sanoo:

  Se on kyllä kumma miten jotkut ihmiset eivät tajua jonottamisen tai vuoronumeron hienoutta. Olinpahan joskus vuosia sitten ruokakaupassa nykyisen eksäni, silloisen avokin, kanssa ja menimme kassajonoon. Jonon vieressä oli n 50-v. nainen, joka selkeästi selasi kassojen välissä telineessä olevia lehtiä (ja luki niitä ostamatta). Kun olimme naisen kohdalla, hän ympärillensä katsomatta sukelsi meidän eteemme. Eksäni koputti naisen olkapäähän ja pyysi häntä siirtymään jonon perälle. Nainen kivikovaan väittu että hän on koko ajan ollut jonossa vaikka ihan selkeästi oli telineen edessä kahden jonon välissä useamman minuutin. Eksäni ei antanut periksi joten nainen tuhahti ja lähti painelemaan kokonaan kassoilta pois.

 5. abbas sanoo:

  Oletko kehitys_vamnainen vai miksei yhdys_sanat luonnistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *