Joskus asiakas myöntää olleensa väärässä

Tätä on tapahtunut useampaankin otteeseen:

Asiakas on laittanut liikkeemme kautta kännykkänsä huoltoon. Kun puhelin on saapunut huollosta, asiakas keksii jotain uutta valittamisen aihetta laitteesta ja haluaakin purkaa koko kaupan. Hankalaksi heittäytyvälle asiakkaalle luvataan lopulta hyvittää esim. 70% laitteen alkuperäishinnasta, koska känny on käytetty, yms. Ainoana ehtona on se että asiakas palauttaa meille myös loput pakkauksessa olleista tarvikkeista (mallikohtaisesti: laturi, korvanapit, datakaapeli). Asiakas tiuskaisee, että hän on antanut kaikki kamat huoltokeikan yhteydessä meille, ja joko me tai huoltofirma olemme kadottaneet ne. Kerromme olevamme näissä asioissa tarkkana emmekä pidä sitä todennäköisenä vaihtoehtona, jolloin asiakas suivaantuu, ja poistuu paikalta uhoten palaavansa vielä asiaan.

Muutaman päivän sisällä asiakas palaa häntä koipien välissä: tavarat löytyivätkin häneltä kotoa. Yllätys.

Jaa tämä tarina:

2 kommenttia

  1. asiakas sanoo:

    Eli tässäkin paskasti käyttäytyvää asiakasta hyvitellään? Miksi ette ilmoita, että ”ok, väitit, että me olemme hukanneet kamat (nauhoittakaa keskustelu todisteeksi) ja nyt ne löytyivätkin sun kotoa, eli valehtelit meille. Siispä puramme diilin. Koska valehtelit, et saa enää 70 %:a hinnasta takaisin. Saat sen sijaan 7 %:a. Tämä tarjous on voimassa minuutin. Jos et ota, laskutamme ylimääräiset kulut.” Tuon jälkeen asiakaskin oppisi jotain.

    • Purkka sanoo:

      En usko että tuossa voisi oikein valehtelusta mennä syyttämään. Kaikki asiakkaat eivät vaan yksinkertaisesti muista ovatko jo tuoneet kaiken tarvittavan, tai onko jotain puuttuvaa vielä kotona/autossa/mökillä. Mutta totta että kenenkään asiakkaan ei pitäisi ruveta syyttelemään aspaa ennenkuin ovat oikeasti varmoja ettei kyseessä ole oma moka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *