Lukuvirhe maksupäätteessä

Sirullinen maksukortti on ollut ihan älyttömän kauan käytössä ja lähes jokainen sen haltija osaa sitä käyttää – ainakin tiettyyn pisteeseen. Pankeissa tosin voisivat vielä jonkin verran opastaa sen käyttöä, koska kassalla työskennellessä saa päivittäin ohjeistaa hätääntyneitä asiakkaita.

Maksupääte ei haista tai aisti onko tililläsi katetta jos et ole vielä näpytellyt PIN-koodiasi. Joten jos se maksupääte ei syystä tai toisesta lue ensimmäisellä yrittämällä korttiasi, älä hätäänny. Emme pidä sinua rahattomana.

Kun kassa pyytää, että ottaisitko kortin pois, sitä ei tarvitse pienen kylän raivolla riuhtoa laitteesta pois ja takaisin. Maksutapahtuma pitää hylätä kassan puolelta ja siinä joskus kestää sen jokusen sekunin verran. Tapahtuman uudelleenvienti kestänee myös pari sekuntia, mutta mikäli temmot sitä korttia edestakaisin laitteeseen ja pois, todennäköisesti myös katkaiset juuri uudelleen aloitetun maksutapahtuman. Se näet katkeaa, jos kortti vedetään ennen aikojaan ulos…

“Voit vaikka pyyhkäistä sitä sirua siitä kortista” tarkoittaa, että nimenomaan sitä sirua hieman pyyhkäiset vaikka hihaasi tai mihin hyvänsä. Se ei tarkoita, että hinkkaa sitä mustaa raitaa kortin kääntöpuolelta hirveällä raivolla – sitä ei tänä päivänä käytetä kortin lukemiseen.

Ota kassan ohjeet vastaan ja pyydettäessä anna kortti kassalle. Emme varasta sitä tai sen tietoja, vaan pyrimme saamaan kortin toimimaan. Joskus me vain satumme tietämään korteista enemmän tai olemme oppineet jo vähän ymmärtämään näiden ihmeellisten sirukorttien sielunelämää.

Kurjan moni asiakas pitää maksupääteongelmia hävettävinä, vaikka hyvin harvoin se loppujen lopuksi on asiakkaan vika. Mutta ei se kassalla olevan työntekijänkään vika ole, joskus teknologia vain kompuroi omiin jalkoihinsa.

🙂

14 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *