Inttämisen jalo taito

Olin noin vuosia töissä tavaratalossa, jossa myytiin myös kodinkoneita muiden tuoteryhmien lomassa.

Osastolleni sattui asiakas (keski-ikäinen nainen) ilmeisesti poikansa kanssa, joka tarvitsi apua erään tietyn edullisen pölynimurin etsimisessä. Kyseistä tuotetta ei löytynyt, joten esittelin hänelle muut tarjoustuotteemme. Asiakas alkoi kuitenkin aika kärkkäästi vaatimaan sitä tiettyä merkkiä tiettyyn hintaan, mitä meiltä ei löytynyt eikä sillä hetkellä kuulunut lainkaan valikoimaan. Rouva käytti melkoisen paljon voimasanoja eikä noteerannut minun tarkentavia kysymyksiäni mitenkään. Muutaman minuutin minuun kohdistuneen torutulvan jälkeen selkeni, että asiakas oli nähnyt sanomalehdessä mainoksen, jossa tämä imuri on luvattu xx,xx€ hintaan. Tartuin tähän johtolankaan ja kysyin lehden nimeä ja ilmestymispäivää, jotta osaisin hahmottaa onko kenties toimituksessa jotain häikkää. Tarkistin tilanteen ja tuli ilmi ettei sen päivän lehdessä ole ollut meidän liikkeemme mainosta laisinkaan.

Tässä vaiheessa rouva oli jo hyvin tuohtunut minuun sekä minun tuotetuntemukseeni ja asiakaspalvelutaitoihini, ja hänen hiljaisen poikansa kasvot muuttuivat hetki hetkeltä mitä syvemmän punan sävyihin.

Pahoittelin kovasti sekaannusta, ja koetin vielä esittää lisää kysymyksiä jotta osaisin kertoa mistä tällainen hämminki johtui. Tämän epämiellyttävän asiakaspalvelutilanteen kestettyä noin 10min, rouva keksi että hänellä onkin mainos leikattuna talteen käsilaukussaan! Sieltä hän kaivoi paperilappusen käteeni tyytyväinen ilme naamallaan ja hihkaisi: ”Noniin, osaakohan neiti lukea ja etsiä minulle tämän imurin mikä tässä on luvattu”!

Katselin mainosta hetken ja tein kaikkeni hillitäkseni ilmeeni ja sanani, ja kohta ystävällisesti hymyillen kerroin, että tämä lehtileike on kilpailevan liikkeen mainos, joka löytyy kaupungin toiselta puolelta (mainoksen yläpuolella näkyi isolla fontilla firman logo ja myös osoite). Aasiakkaani tuijotti hetken aikaa minua suu auki, otti mainoksen takaisin ja mutisi epämääräiset kiitokset ja lähti vilkkaasti kassojen ohi ulko-ovea kohti…

– hellis –

Jaa tämä tarina:

1 kommentti

  1. Kassaneiti sanoo:

    Jep, mainoksien tarkoitus on johtaa aasiakkaita nimenomaan harhaan 😀 Myönnettävä on, etta joskus osuu vastaan todella huonosti toteutettuja mainoksia, mutta yleensä varsinkin isojen ketjujen mainokset ovat kunnollisia. Itse olin K-ryhmällä töissä, ja ihmisillä tuntuu olevan suuria hankaluuksia erottaa Anttila ja Kodin Ykkönen toisistaan. Puhuvat Kodin Anttilasta. Myönnettäköön, että olen niin nuori, etten edes kykene muistamaan onko kyseistä termiä koskaan ollut virallisesti olemassakaan. Ja Anttilaan marssitaan varmistamaan ”onhan teillä samat tarjoukset kuin Citymarketissa?” No, öö, ei ole. ”Mutta teillä molemmilla käy plussakortti!”… Niin. Niin käy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *