Isot pakkauskoot

Olen sekatavarakaupan kassalla töissä. Meillä myydään paljon isoja ja/tai painavia pakkauksia, kuten linnunruokasäkkejä, isoja talous- ja vessapaperieriä, varastolaatikoita ynnä muita, mitkä ei mahdu skannerin ohitse vetämättä puolia kassan läheisyydessä olevista tavaroista mukanaan.
On kumma, kun asiakkaat kerta toisensa jälkeen, lapuista ja edelliskerran huomautuksesta huolimatta, tempovat nämä isot tuotteet hihnalle.

Painavat pakkaukset tupataan myös jättämään kassahihnalla viimeiseksi. Äkkiseltään voi miettiä, mitä käy pienille tuotteille pakkauspuolella, kun 20kg laatikko tulee painamaan niitä kassan reunoja vasten. Se on äkkiä riksrakspoks ja suuri surku asiakkaalle, työntekijälle ja jonossa oleville – rikkoutuminen on vain ja ainoastaan kassan vika, uusi tuote täytyy hakea toiselta puolelta kauppaa ja se kymmenkunta pahoittelua, kuinka kahden euron kauha nyt menikin poikki (olipas huonoa laatua!).

On myös harvinaisen raivostuttavaa, että ne varastolaatikot täytyy täyttää kaikella sillä roinalla, mitä kaupasta ostaa. Itse osastolla se on varmasti kätevä tapa tehdä ostoksia, mutta kassalle tultaessa olisi suotavaa, että se kymmenkunta pientuotetta tyhjennettäisiin ITSE siihen hihnalle. Eikä kannata suuttua siitä, etten uudelleenpakkaa varastolaatikkoasi ääriään myöten täyteen skannattuani tuotteita – en ole pakkaaja.
(Kun itse tyhjentää laatikon sisällön ja omalla vuorollaan vilauttaa laatikkoa kassalle, saa sen laatikon heti pakkauskäyttöön pakkauspuolelle. Muuten joudut odottamaan sitä, kun typeränä laitoit sen jälleen viimeiseksi tuotteeksi kassahihnalle.)

Kassalla kuitenkin on usein käytössään pikakoodit tai käsiskanneri isojen tuotteiden varalle. Helpottaisi kaikkia, kun näytettäisiin siinä kassan edessä tuotteen viivakoodia automaattisesti. Ison tuotteen voi tällöin jättää vaikka jalkoihinsa/kärryyn maksun ajaksi, niin se ei tuhoa muita ostoksia.

Jaa tämä tarina:

7 kommenttia

 1. Pera sanoo:

  Jaahas!
  A) Onko asiakkaan syy että kassanne on niin huonosti suunniteltu että tavarat hajoavat?
  B) Onko asiakkaan syy että tuotteenne ovat niin sekundaa että hajoavat?
  C) Jos perskele purat toisen vaivalla pakkaamat tavarat niin asiakaspalvelijana työsi on myös pakata ne takaisin! Työsi on tasan tarkkaan se mitä me maksavat asiakkaat sanomme!!!
  Vaihda alaa jos et osaa nöyrtyä, kumartaa ja pyllistellä edessäni kohtuuttomien vaatimusteni tahtiin!

  Rakkain Joulu Terveisin
  EPSOME
  Suoli24, Aasiakas ja Ylilauta keskustelu/kommenttiosioiden säkenöivä tähti!

  • Toripulu sanoo:

   Jaahas, Pera!

   A) Melkolailla lienee samankokoiset kassat muuallakin, paitsi erikoisliikkeissä 😉 Ei kassan tavarat hajoa, mutta lähtevät ikävästi mukana, kun pienikokoisena kassatyttönä ei kaikkea saa niin korkealta nostettua, ettei koneet lähde mukaan!
   B) Ei tietenkään, mutta on asiakkaan vika, että tulee sekundatavarakauppaan. Itse äänestää jaloillaan ja valinnoillaan, me vain tarjoamme niitä vaihtoehtoja, höpsö.
   C) Totta. Onneksi on valokuvamuisti, niin saa tuotteet vielä tismalleen samaan kohtaan missä ne oli ennen skannausta!

   Eihän nyt a(a)siakkaiden vaatimukset kohtuuttomia ole, herranjestas! Kehtaatkin väittää niin. Mehän olemme vain Sinua ja Sinun tarpeita varten, joten opettele olemaan kunnon asiakas ja vaadi se kuu taivaalta.

  • Hästägaasi sanoo:

   Luovuta jo. Se oli kerran hauskaa mutta jos niitä joka tarinassa näkyy niin se alkaa olla rasittavaa. -.-

 2. lilin sanoo:

  Yleensä tulee jätettyä kaikki isommat kärryyn koska ne saadaan tosiaan skannattua sieltäkin, mutta meninpä erääseen liikkeeseen ja tein taas näin nii totesivat että pitää nostaa kaikki hihnalle..

  • Sustyttö sanoo:

   Tämänkin ongelman voi hoitaa sillä, että kysyy ”nostanko nämä isot tuotteet hihnalle?” Myyjä varmasti osaa vastata siihen kyllä tai ei 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *