Isot pakkauskoot

Olen sekatavarakaupan kassalla töissä. Meillä myydään paljon isoja ja/tai painavia pakkauksia, kuten linnunruokasäkkejä, isoja talous- ja vessapaperieriä, varastolaatikoita ynnä muita, mitkä ei mahdu skannerin ohitse vetämättä puolia kassan läheisyydessä olevista tavaroista mukanaan.
On kumma, kun asiakkaat kerta toisensa jälkeen, lapuista ja edelliskerran huomautuksesta huolimatta, tempovat nämä isot tuotteet hihnalle.

Painavat pakkaukset tupataan myös jättämään kassahihnalla viimeiseksi. Äkkiseltään voi miettiä, mitä käy pienille tuotteille pakkauspuolella, kun 20kg laatikko tulee painamaan niitä kassan reunoja vasten. Se on äkkiä riksrakspoks ja suuri surku asiakkaalle, työntekijälle ja jonossa oleville – rikkoutuminen on vain ja ainoastaan kassan vika, uusi tuote täytyy hakea toiselta puolelta kauppaa ja se kymmenkunta pahoittelua, kuinka kahden euron kauha nyt menikin poikki (olipas huonoa laatua!).

On myös harvinaisen raivostuttavaa, että ne varastolaatikot täytyy täyttää kaikella sillä roinalla, mitä kaupasta ostaa. Itse osastolla se on varmasti kätevä tapa tehdä ostoksia, mutta kassalle tultaessa olisi suotavaa, että se kymmenkunta pientuotetta tyhjennettäisiin ITSE siihen hihnalle. Eikä kannata suuttua siitä, etten uudelleenpakkaa varastolaatikkoasi ääriään myöten täyteen skannattuani tuotteita – en ole pakkaaja.
(Kun itse tyhjentää laatikon sisällön ja omalla vuorollaan vilauttaa laatikkoa kassalle, saa sen laatikon heti pakkauskäyttöön pakkauspuolelle. Muuten joudut odottamaan sitä, kun typeränä laitoit sen jälleen viimeiseksi tuotteeksi kassahihnalle.)

Kassalla kuitenkin on usein käytössään pikakoodit tai käsiskanneri isojen tuotteiden varalle. Helpottaisi kaikkia, kun näytettäisiin siinä kassan edessä tuotteen viivakoodia automaattisesti. Ison tuotteen voi tällöin jättää vaikka jalkoihinsa/kärryyn maksun ajaksi, niin se ei tuhoa muita ostoksia.

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *