Runouden ystäviä kahvilassa

Työskentelin pari vuotta sitten kahvilassa, joka sijaitsee kauppakeskuksessa. Eräänä viikonloppuna kauppakeskuksessa järjestettiin kirjamessut, joilla vieraili useita kirjailijoita ja runoilijoita. Kun Tommy Tabermann lausui runojaan, pakkautui myös kahvilan alue ihmisistä. Pöytiin istuttiin vain kuuntelemaan runoilijaa, ei kahvilan asiakkaiksi. Tiskin eteen pakkautui ihmisiä seisomaan niin, että asiakkaat eivät päässeet tiskille tilamaan.

Kaiken huippu oli eräs rouva, joka seisoi juuri tiskin edessä. Ensin hän kääntyi ja sanoi minulle: ”laita se musiikki nyt pois, kun ei tässä edes kuule mitään!”. Laitoin musiikkia hiljemmalle, mutta en pois. Tästä kimmastuneena rouva toisti käskynsä. Minä vastasin, että ikävä kyllä minun velvollisuuteni ovat asiakkaillemme eivätkä hänelle ja hän voi myös siirtyä muualle kuuntelemaan. Mulkaistuaan minua rouva kääntyi poispäin.

Tiskille onnistui ihmisten läpi pujottelemaan asiakas, joka tilasi laten. Samalla hetkellä kun käänsin kahvimyllyn päälle jauhaakseni tuoretta espressoa, rouva kääntyi ja huusi pää punaisena: ”voisit olla edes käyttämättä niitä laitteita!”.

Siinä vaiheessa oli sekä itselläni että asiakkaalla hymyssä pidättelemistä… Niinhän minä voisinkin tehdä, vain että rouva saa kuunnella runoutta. Olisi tullut ajoissa että olisi saanut kunnon paikan, eikä olisi tarvinnut änkeä sinne mihin ei kuulu.

T:misu

Jaa tämä tarina:

8 kommenttia

 1. Hotdog sanoo:

  Itse olisin luultavasti kutsunut kauppakeskuksen JV:t häätämään ei-asiakkaat pois. Mutta se ei välttämättä olisi tehnyt heistä yhtä huvittavia aaseja 🙁

  • Meh sanoo:

   Joka paikassa kun ei niitä järkkäreitä ole.

   • Noh... sanoo:

    Eiköhän jokaiselta ostarilta kuitenkin aina muutama järkkäri/vartija löydy. Tai no, sinusta en nyt tiedä, mutta ainakaan itse en ole vielä tähän päivään mennessä osunut yhdellekään sellaiselle ostarille, missä ei olisi ollut ostarin aukioloaikoina paikalla ainuttakaan vaksia.

    • mortti sanoo:

     Tässä tulee taas vastaan toimeksiantosopimukset ja muu byrokraattinen, vartijan/JVn toimivaltuuksiin liittyvä, liibalaaba jota en nyt ala avaamaan sen enempää. Esimerkiksi kauppakeskuksessa olevan cittarin vartijalla ei ole mitään toimivaltuuksia toisessa päässä keskusta olevan leipomon tiloissa tai kauppakeskuksen käytävillä. JV taas on keskuksen käytävillä kunkku, mutta eri liikkeissä heillä ei juurikaan ole valtuuksia. (finlexistä voi lukea tarkemmin jos jotakuta kiinnostaa, laki yksityisistä turvallisuuspalveluista)

 2. tumis sanoo:

  Pari vuotta? TT:n kuolemastakin on kohta 10 vuotta.

  • Täysmaito sanoo:

   Hän kuoli vuonna 2010 joten ”kohta 10 vuotta” ei liene sopiva ilmaus. Voit tulla syyttelemään pikkuasioihin takertumisesta, mutta itsepähän aloitit.

  • Seppo sanoo:

   6,5 vuotta.

 3. G\'Kar sanoo:

  Onkohan keksitty juttu, kun Tommy Taberman, joka kuoli kuusi vuotta sitten oli pari vuotta sitten lausumassa runojaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *