It-helppariin palautetta

Työskentelen it-helpparissa, jossa hommat tehdään etänä puhelimen ja etähallintaohjelmiston avulla. Asiakas soittaa ja kertoo, ettei ole saanut lähtemään yhtään sähköpostiviestiä liikkeelle. Otan etäyhteyden koneeseen ja selvittelen vikaa ja korjaan sen.

Tästä lähtee asikkaalle palautekysely, joka tulee seuraavana päivänä takaisin arvosanalla hylätty. Perusteluina on, että Wordin vika ei korjaantunut. Muuten ihan hyvä, mutta asiakas ei koskaan maininnut sanallakaan mitään Wordista, vaan puhui vain sähköpostin ongelmasta ja se korjattiin.

Koska näiden palautteiden pistekeskiarvo vaikuttaa palkkamme suorituslisään, jäi minulta yksi lisä saamatta, koska tämä hylätty arvosana laski liiaksi keskiarvoa, että kiitos vain tästä sinulle aasiseni.

Jaa tämä tarina:

9 kommenttia

 1. Anssi sanoo:

  Joo. Nää on näitä. ”Windowsin asennus kesti liian pitkään!!!11” No hitto, voiko se IT-tyyppi muka mitään sille kauanko se sitä ohjelmistoa sinne asentaa? Ei voi.

  Nuo pitäisi käydä aina lävitse ja yksinkertaisesti vetää silppurista tämänkaltaiset palautteet.

 2. Nakke3 sanoo:

  Etkä tietenkään voinut tätä kertoa esimiehellesi, joka olisi jättänyt ko. palautteen huomioimatta keskiarvoa laskettaessa? Ja aasi tässä oli siis kuka?

  • asiantuntija sanoo:

   Aasi oli asiakas, joka ei osannut tehdä yksinkertaista vikailmoitusta ja osoitti vielä tyhmyytensä palautekyselyssä. Nämä idiootit jättävät autonsa ja tietokoneensa huoltoon ja viankuvaus on: ”se ei toimi” tai ”se on rikki” ja sitten raivotaan kun mitään vikaa eilöydy tai laskutetaan vianetsinnästä 4h veloitus.

   • mortti sanoo:

    ton Nakke3 kommentit voi suosiolla jättää täysin omaan arvoonsa. Ne muutamat mitä olen vaivautunu lukemaan kielii melko selvästä trollista..

    • Nakke3 sanoo:

     Trollauksen tunnistaminen vaatii yleensä älykkyyttä, joka tässä tapauksessa selvästi puuttuu. Usein näistä aasiakkaiden haukkumisesta vain tuntuu puuttuvan ns. terve järki, jonka avulla asiat Tosielämässä hoidetaan.

 3. waterer sanoo:

  Onpas surkea pulju, kun huonoja palautteita ei käydä työntekijän kanssa läpi ja ne menevät automaattisesti sellaisenaan läpi. Ahne työnantaja haluaa nipistää palkkakuluissa kaikilla verukkeilla? Ei tällainen paranna työviihtyvyyttä.

 4. mhbn sanoo:

  Kuulostaa tutulle. Avokki on vastavaassa hommassa, ja negatiivia palautteita on tullut ties mistä syystä, vaikka hän aina painottaa, että lähtevä palaute koskee ainoastaan HÄNEN kanssaan käytyä viestintää. Siitä huolimatta negaa on tullut esim. siitä, ettei asentaja ole tullut tarpeeksi nopeasti paikalle (vaikka onkin saapunut sen ajan sisällä, mitä puhelimessa on luvattu).

  Saisivat tosiaan käydä nuo negat läpi ja tarkistaa onko palaute oikeasti asiallinen…

 5. Jaakku sanoo:

  Kai tuossa on nyt kaikki ylhäällä lähtöpisteen vikakuvauksesta tuohon palautteeseen. Ehkä siinä selviää että vikakuvauksessa ei mainittu sanallakaan Wordia, joten kyseessä oli vaan aasiakaspalaute, ja vois varmaan jättää bonuksista huomioimatta.

 6. joskus hommia tehnyt sanoo:

  Tällaisen palautejärjestelmän tulisi toimia myös toiseen suuntaan eli it-kaverin tulisi voida jättää palautetta tästä rieumuidiootista, joka aina vain lyö negaa. Näillä palautteilla sitten painotettaisiin niitä asiakkaan vastauksia. Jos saa liian huonot arvosanat, ei hänen palautteitaan enää noteerattaisi ja myös hänen tukipyynnöt menisivät jonossa pohjalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *