Ja ne parkkipaikat

Istun respassa päivät pitkät ja kaikki työntekijät menevät tästä aamulla ohi, halusivatpa tai eivät. Meillä on töissä 500 henkilöä ja parkkipaikkoja on ikävä kyll’ä rajoitetusti vain 200. Tässä siis toimii vanha sanonta ”nopeat syövät hitaat.” Tämähän sitten kärvistää hitaimpia, joten voisi hieman neuvoa, miten tuota parkkipaikkaa tulisi käyttää:

– invapaikat (2kpl) ovat invalideille. Jos sinulla ei löydy tähän oikeuttavaa lappua, ei sinun kuulu parkkeerata autoasi siihen. Ja jos sinulle asiasta huomautetaan joka ikinen päivä, turha siitä on alkaa itkeä, huutaa ja valittaa.

– Parkkipaikat on merkitty valkealla maalilla, joka on suorakaiteen muotoinen boksi. Siihen boksin sisälle saat parkkeerata auton. Jos parkkeeraat muualle, joudumme pyytämään sinua siirtämään auton tai hinaamaan sen kustannuksellasi pois.

– Pelastustie on pelastustie, ei parkkipaikka. Ne ”kielletty puysäköinti” – merkit eivät ole koristeita ja putkahtaneet kevätsateen aikana itsekseen maasta. Älä siis pysäköi sinne.

– Nurmikko on myös kiellettyä parkkialuetta. Vaikka miten siinä kukkapenkissä olisi tilaa, autoa _ei_ parkkeerata sinne!

– Lastauslaiturit ovat tyhjillään juuri sen takia, että kuorma sekä rekka-autot pääsevät tuomaan tavaraa sekä hakemaan tavaraa. Se ei oikein tuppaa onnistumaan, jos olet parkkeerannut autosi lastaustilalle.

– Ruokalan hätäuloskäynti on kanssa paikka, johon ei autoa parkkeerata. Jos kumminkin näin teet ja sieltä ulos tullessa joku pamauttaa oven autosi kylkeen, ei ketään kiinnosta, miten uudessa audissasi nyt on naamasi mentävä lommo.

– Lisäksi haluan muistuttaa, että näitä valituksia ei tulisi yhtä ainutta kappaletta, jos osaisitte pysäköida alusta asti oikein. Jos on niin vaikeaa, voitte tulla aamuisin vaikka jalan sieltä 60km päästä korvesta. Ei menisi meidän kummankaan päivät pilalle.

– Respantäti –

Jaa tämä tarina:

2 kommenttia

 1. invapaikkaa tarvitseva sanoo:

  Noilta invapaikoilta saisivat oikeasti hinauttaa pois ne autot, jotka niitä tukkivat, eikä vain sanoa. Jos ne hinattaisi esim. 10 kilometrin päähän, opettaisi se tehokkaasti sitä, minne pitää parkkeerata ja minne ei.

  • Anssi sanoo:

   Samaa mieltä. Heti kun invapaikalla on auto ilman invamerkintää, tai pelastustiellä muuten vain, niin samoin tein hinataan pois. Ei kysellä kenen auto, ei soiteta rekkarin omistajalle. Vaan hinataan vain heti pois, ja poliisi/parkkipirkko voi hoitaa vielä sakon perään.

   Näitä on meinaa sattunut että talo on palanut päreiksi, koska joku oli ”ihan nopeesti vaan pysäköiny tähän kun piti pankissa käydä”. Siinä sitten olet velvollinen tuhansien ja tuhansien eurojen tuhoista, kun ei palokunta ole päässyt paikalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *