Joo?! Joo?!

Olen töissä pienen paikkakunnan sekatavarakaupassa. Tämä on kyllä oudoin tapaus joka omalle kohdalleni on sattunut.
Kassalleni tuli vanhempi mieshenkilö ja hänen pojanpoika. Heillä oli erinäisiä ostoksia ja mies kysyi kysymyksiä melkein joka ikisestä. Vastailin taitojeni mukaan.

A: asiakas
M: myyjä

A: Onko tässä tuote X tätä toimintoa?
M: Joo, löytyy se ja myös tämä.
A: Hyvä, Hyvä. Entä onko tämä x nyt sen ja sen pituinen?
M: Joo, koneen mukaan asia on näin.
A: Ai. Oilisin halunnut Y pituisen..
M: No mutta soitanko osastolle ja kysyn jos Y löytyy?
A: Kiitos.
Soitan osatolle ja kysyn tuotetta Y. Samalla osastomyyjä kysyy minulta monta jatkokysymystä joihin vastaan useamman kerran joo tai joojoo.
Hetken puhelun jälkeen sanon asiakkaalle että osastolta tuodaan kyseistä tuotetta tänne. Siinä vaiheessa asiakas olikin yllättäen hiiltynyt odottamaan (noin minuutti sisältäen puhelun ja Y:n saapumista kassalle). Ja alkoi vähitellen korottamaan ääntä täyteen huutoon. Ja ainut joka tuli hänen suustaan on Joo?! Joo?!

Maksun aikana ja jälkeen huuto jatkuu erinlaisten solvauksien kera ja pojanpoika jo repii ukkiaan pois ja sanoo; tuu jo ja lopeta nyt jo.
Pienen paikkakunnan muut asiakkaat tuijottavat tilannetta ja aasin poistuttua miettivät kanssani mitä aasia oikein riivasi.

Aasi oli paikallinen asukki eikä ole tullut viimeisen 3 vuoden aikana kuin pari kertaa kyseiseen kauppan tapahtuman jälkeen. Aiemmin kävi joka viikko.

Jaa tämä tarina:

6 kommenttia

 1. Putkimies sanoo:

  Vanhuus ei tule yksin… 🙁

  • Toiset osaa, toiset ei sanoo:

   Ei se iästä ole kiinni. Toiset ovat ääliöitä vauvasta vaariin ja toiset osaavat koko ikänsä käyttäytyä hyvin. Ikä ei ole mikään tekosyy ääliöksi heittäytymiselle.

 2. Timon sanoo:

  Jos tuote ei tipahda maagisesti käteen sitä ojentaessa…

 3. Anneli sanoo:

  Ajattelin että se ”joo” on jotenkin ärsyttävä asiakkaiden mielestä ja vaihdoin sanaan ”kyllä”. Se aiheutti samat reaktiot joten kokeilin sanoa ”aivan” ihan kaikkeen. Se meni läpi paremmin.

 4. aspa sanoo:

  Voi kiitos tästä, jotenkin lohduttaa että muillekin tulee näitä täysin käsittämättömästi käyttäytyviä vatipäitä vastaan, ja että ne muitakin jäävät vaivaamaan. Ehkä mä jaksan taas ensi viikonloppuna mennä palvelemaan parit känniääliöt. 😀

 5. kikare sanoo:

  Kyseessä oli sananvalintavirhe. Sinun olisi pitänyt vastata ”Kyllä. Kyllä.” eikä ”joo, joo”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *