Junia siivoamassa

Toimin vähän erikoisemmassa työtehtävässä, nimittäin siivoan junia siten, että juna liikkuu ja asiakkaat ovat kyydissä samalla eli siis nousen junaan paikkakunnalla X ja siivoan sitä matkalla paikkakunnalle Y sitten teen seuraavalle junalle saman toisin päin.

On siis työpäivä ja hyppään junan kyytiin. Välittömästi, kun pääsen junaan sisälle, ryhtyy matkustaja kyselemään minulta mahdollisuutta ostaa junalippua. Kerron hänelle ystävällisesti, että hän saa lipun joko aseman lipunmyynnistä, junamaatista tai konduktööriltä ja koska juna on lähdössä muutaman minuutin sisällä, suosittelen hänelle konduktööriä.

Tämä ei kuitenkaan kelpaa asiakkaalle, vaan hän ryhtyy vaatimaan minua myymään hänelle junalipun. Kerron hänelle, että olen junasiivooja ja minulla ei ole lippulaitetta, vaihtorahaa tai koulutusta tai edes lupaa myydä sellaista. Tarjoudun toki hakemaan tai soittamaan konduktöörin paikalle, mutta se on ainoa asia, mitä voin tehdä.

Tämä ei kuitenkaan kelpaa asiakkaalle, vaan hän vaatii minulta lippua. Toistan uudestaan sen, että minä en voi sellaista myydä. Asiakkaan mielestä voin, koska olen junan henkilökuntaa. Onneksi tässä vaiheesssa konduktööri ilmestyy selkäni taakse ja hän saa hoidettua asian loppuun ja minä pääsen viimenkin töihini.

– wead –

Jaa tämä tarina:

14 kommenttia

 1. pössö sanoo:

  Tuolla logiikallahan ravintolavaunun kassalta voisi ostaa lippuja :D.

  En tajua miksi pitää alkaa inttämään, jos toinen sanoo ettei voi myydä.

 2. jinx sanoo:

  Tota logiikkaa näkee ehkä eniten suurien kauppojen aasiakkaiden keskuudessa.. On aina kiva olettaa, että jokainen työntekijä tietää kaikista tuotteista ja laitteista kaiken, sen sijaan että alue ois jaettu osastonhoitajiin. Siivoojakin varmasti osaa tulla korjaamaan tukkeutuneen pullokoneen ja vartija tietää varmasti missä sun etsimä porkkanapyree sijaitsee. Sitten taas kun kassa koittaa omalla vastuualueellaan selittää, mikset voi palauttaa hajonnutta sauvavatkainta ilman kuittia ni vaaditaan niin lihamiehet kuin henkilöstöpäällikötkin paikalle. Äly hoi..

 3. Kassavarojen sanoo:

  Tuo edellä mainittu on niin tuttua myös meillä! Työskentelen kaupassa jossa on n. 22000 neliöö kaupan pinta-alaa miinus varastot, ja se on uskomatonta kuinka ihmiset kuvittelee, että kaikki osaa kaikkea! Meillä on toki myös moniosaajia, itsekin toimin välillä karkkiosaston työntekijän kassan ohella, jotka on koulutettu sekä kassalle että osastolle, ja kassatyöntekijänä tiedän kyllä suurinpiirtein mistä osastolta mikäkin tuote löytyy, mutta on aivan uskomatonta kuinka jotkut aasiakkaat eivät tajua, että ei yksi ihminen voi tietää kaikkea. Kun en itse tiedä, etsin käsiin osaston myyjän ja ohjaan asiakkaan hänen luokse, mutta välillä on näitä ”emmä ny uuestaan ala selittää! Mä kysyin sulta joten hoida sä tää!” Juu ei siinä mitään, mitäs niistä mun töistä, etitään sulle se hilavitkutin iha kahestaan, vaikka siinä menisikin koko päivä!

 4. Junatar sanoo:

  Itse olen ravintolavaunussa töissä, ja näitä tulee meidänkin luukulle. Tai sitten kysellään, miltä raiteelta lähtee vaihtoyhteys tai odottaako vaihtoyhteys jos juna on myöhässä. En valitettavasti tiedä, koska en ole konduktööri. Konduktööri koulutetaan tällaisiin asioihin ja he ovat yhteydessä ylempiin tahoihin esim. operaatiokeskukseen, jossa päätetään, kannattaako vaihtoyhteyksien odotella vaihtomatkustajia vai järjestetäänkö heille jokin muu kyyti.

  Jatkossa junasiivoojalle vinkki – huomauta asiakkaalle, että olet firman x työntekijä, et VR:n, ja VR hoitaa matkalippujen myynnin. Minäkään en ole VR:n työntekijä, kuten nimikyltissänikin selvästi lukee 🙂

  • wead sanoo:

   Kiitos tuosta vinkistä, pitää ottaa ensi kerralla käyttöön.

   Minultakin on säännöllisesti tiedusteltu myös mitä ihmeellisimpiä vaihtoyhteyksiä, niiden hintoja ja ravintolavaunun hintoja. Ja suututtu, kun en tiedä.

 5. Reino sanoo:

  Tästä syystä en matkusta junalla. Ei mitään käsitystä palvelusta henkilökunnalla.

  • Kaaleppi sanoo:

   Jospa reino nyt lakkaisit tän trollaamisen jookos. 🙂 Useampi samankaltainen idioottimainen kommentti tällä sivustolla ja ihan oikeasti aikuisen ihmisen PITÄISI ymmärtää paremmin. Toki jos aläy ja käytöstapoja on annettu lusikalla niin eipä niitä voi alkaa kauhalla vaatimaan. 😀

  • wead sanoo:

   Kerroppas Reino, miten minun olisi pitänyt palvella? Olin siivooja ja eri firmaa kuin VR ja meillä ei ole mitään mahdollisuuksia myydä junalippuja.

  • Minä vaan sanoo:

   Tästä Reinon vastauksesta päätellen Reinon ei kyllä kannata matkustaa junalla eikä millään muullakaan. Reinon ei myöskään kannata ollan missään kanssakäymisessä muiden ihmisten kanssa. Soveliain asuinpaikka Reinolle lienee jossain Lapin erämaissa mielellään kymmenien kilometrien päässä teistä ja sähkölinjoista, muista ihmisistä puhumattakaan.

   Siivojan vastaus aasiakkaan tivaamiseen lipuista oli lähes esimerkillinen. Kertoi pahoitellen miksei voi myydä lippua ja mistä niitä saa. Osa ihmisistä vaan on niin tolloja, ettei puheenymmärrysa toimi tai sitten mennään tällä ”kaikki-mulle-heti-nyt” -asenteella. Seuraavan kerran tämä aasiakas menee varmaan ostamaan lippuja junan kuljettajalta?

 6. HV sanoo:

  Itse olin isossa kauppakeskuksessa töissä yhdessä kahvilassa ja kun työpäivän lopuksi vein meidän kuormaan tulleet pakasteet isoon pakkaseen (sijaitsi kaupan tiloissa, eli mennään kaupan läpi) nii kyllä siinä minut pysäytti eräs isä, jonka oli ihan pakko saada tietää minulta junnujen jääkiekkokypärän hinta ja suuttui kun sanoin, etten ole edes kaupan henkilökuntaa. En vieläkään ymmärrä tätä, kun henkilökunnan vaatteet olivat sinipunaiset ja meidän vaatteet kirkkaan vihreät joissa luki todella isolla KAHVILA X. Minulla oli tuolloin vielä törkeän ruma kahvikuppihattukin, joten en ymmärrä, miten hän yhdisti tuon asukokonaisuuden johonkin urheiluosastoon?

  • :DDD sanoo:

   No hei, sinä olit katsos jonkun puljun henkilökuntaa ja sillä hetkellä vielä töissä niin se riittää 😀

 7. Jeepa sanoo:

  Sattuu sitä toisinkin päin. Minä olen töissä varastossa jossa on lattiapinta-alaa 67000 neliömetriä ja työntekijöitä yli 700. Kyseisenä päivänä ajoin työntömastotrukkia ja olin hyllyttämässä jogurttilavaa. Siivooja huitoo minua pysähtymään. ”Onko se teidän uus lattianpesukone tullu?” Huomas varmaan, että leukani tipahti lattialle (ja maston hytistä sinne on pitkä matka) ”No ethän sinä semmosista tiedä.” No en. En todellakaan. Voin sadan metrin tarkkuudella kertoa mistä etsiä. Mutta mulla ei ole minkäänlaista käsitystä edes keneltä kysyä.

 8. En ole töissä täällä sanoo:

  Niin tuttua!!
  Olen töissä ravintola-alalla ja työpaikasta riippuen työasuni on yleensä kauluspaita ja suorat housut, väritys tumma. Joskus työasuun on kuulunut myös hattu/huivi.

  Usein työhöni kuuluu kaupassa käynti; yleisimmin joutuu käymään peruselintarvikkeita, toisinaan tusseja jnejne.. Olen työskennellyt paljon kauppakeskuksissa, joten työpisteeltäni kauppaan lähtiessä vedän työvaatteiden päälle vain neuleen tai muun pitkähihaisen peittävän vaatteen, koska voin pysytellä sisällä. Kiireisenä päivänä ei ole aikaa vaihtaa työvaatteita pois kesken päivän, muuten tekisin varmaan senkin..hygieniasyistä. Kesähelteillä jo valmiiksi hikisenä on ihanaa lähteä kauppaan ja laittaa lisää vaatteita päälle!

  Joka kerta kaupassa ollessani joku tulee kysymään minulta miksi banaanit loppu, missä ikkunanpesuainetta, jne.. Miksi?? En mielestäni ole mitenkään sekoitettavissa kaupan myyjään. Kaulassa/taskussa roikkuvat avaimet ilmeisesti riittävät myyjän tuntomerkeiksi. Ja se, ettei päällä ole ulkovaatteita…

  Minut myös usein pysäytetään kauppamatkalla monta kertaa ja kysytään wc:tä ja milloin minkäkin sijaintia. Jos olen jo mutenkin etenemässä puolijuoksua, tarkoittaa se yleensä että minulla on kiire..! Enkä työskentele infopisteessä.

  Tälläisinä päivinä pöydässäni istuvat asiakkaat ovat samaan aikaan kirjoittamassa nettiin arvostelua ja haukkumassa työpaikkaani, mm. hidasta palvelua…

 9. Weinika sanoo:

  Kuinka tyhmä täytyy olla tivatessaan siivoojalta lipun myyntiä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *