Junia siivoamassa

Toimin vähän erikoisemmassa työtehtävässä, nimittäin siivoan junia siten, että juna liikkuu ja asiakkaat ovat kyydissä samalla eli siis nousen junaan paikkakunnalla X ja siivoan sitä matkalla paikkakunnalle Y sitten teen seuraavalle junalle saman toisin päin.

On siis työpäivä ja hyppään junan kyytiin. Välittömästi, kun pääsen junaan sisälle, ryhtyy matkustaja kyselemään minulta mahdollisuutta ostaa junalippua. Kerron hänelle ystävällisesti, että hän saa lipun joko aseman lipunmyynnistä, junamaatista tai konduktööriltä ja koska juna on lähdössä muutaman minuutin sisällä, suosittelen hänelle konduktööriä.

Tämä ei kuitenkaan kelpaa asiakkaalle, vaan hän ryhtyy vaatimaan minua myymään hänelle junalipun. Kerron hänelle, että olen junasiivooja ja minulla ei ole lippulaitetta, vaihtorahaa tai koulutusta tai edes lupaa myydä sellaista. Tarjoudun toki hakemaan tai soittamaan konduktöörin paikalle, mutta se on ainoa asia, mitä voin tehdä.

Tämä ei kuitenkaan kelpaa asiakkaalle, vaan hän vaatii minulta lippua. Toistan uudestaan sen, että minä en voi sellaista myydä. Asiakkaan mielestä voin, koska olen junan henkilökuntaa. Onneksi tässä vaiheesssa konduktööri ilmestyy selkäni taakse ja hän saa hoidettua asian loppuun ja minä pääsen viimenkin töihini.

– wead –

14 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *