rasistinen myyjä…

Olen ollut kaupassa myyjänä mutta kerronpa erään tarinan asiakkaan näkökulmasta.

Olin lähikaupassa ostoksilla ja saapuessani kassalla siinä oli tilanne käynnissä:

Aasiakas, tummahipiäinen ilmeisesti maahanmuuttajataustainen nuori mieshenkilö yrittää ostaa tupakkaa. Myyjä pyytää henkkareita ja niitä ei ole. Myyjä ilmoittaa ystävälliseen sävyyn, ettei voi myydä tupakkaa jos asiakas ei pysty todistamaan ikäänsä. Aasiakkaan kaveri, samaa etnistä taustaa, ilmoittaa ostavansa ne sitten. Edelleen ystävälliseen sävyyn myyjä kertoo, ettei voi myydä hänellekään, sillä kyseessä on välitysepäily.
Tämä ei mene asiakkaalle kaaliin, vaan hän jankkaa että hänellä on henkkarit, hän voi ostaa tupakkaa. Myyjän edelleen kieltäytyessä myymästä kuuluu:

”sä et myy meille ku oot rasisti!”

M: en ole rasisti, en voi lain mukaan myydä sulle koska epäilen välitystä

Aasiakkaita ei myyjän vastaus miellytä, vaan he jatkavat rasistisyytöksiä ja solvauksia. Myyjä säilyy ihmeteltävän tyynenä ja toteaa uudestaan ja uudestaan, miksi ei voi myydä heille tupakkaa. Miehet huomaamat yrityksen turhaksi ja poistuvat kaupasta huutaen vielä ovelta: rasisti!

No, ainakin sain sen jälkeen aikaiseksi hyvän keskustelun myyjän kanssa siitä, kuinka helppoa on vetää tuo rasistikortti esiin tilanteessa kuin tilanteessa ja harmittelimme kun meillä ei ole tuollaista.

– asiakkaana –

Jaa tämä tarina:

8 kommenttia

 1. jinx sanoo:

  Perusbasic settiä. Se on jotenkin ironista, että ton rasistikortin vetävät ihmiset itse ruokkivat rasismia tuodessaan rodun ilmi jokaisessa pikkukinassa. Yritä siinä sit kohdella toista tasavertaisena…

 2. Chibi sanoo:

  Jep, tuon rasistikortin esiin vetäminen ihmetyttää, pilaa vaan kaikkien maineen. Sana alkanut menettää kaiken voimansa, minulle on ihan sama, olenko v*tun huora tai rasisti, ei herätä enää tunteita suuntaan eikä toiseen.

 3. Huokaus sanoo:

  Niin tyypillistä nykyään tuon rasismikortin vetäminen, hohhoijaa.

 4. Vakkari sanoo:

  Vedättäjät käyttävät kaikkia niitä vedätyskeinoja mitä heillä on käytettävissään. Kantasuomalaisen vaan on melko vaikea vedota rasismiin.

 5. Ras istikos sanoo:

  JOs olisin tuo myyjä ja haluaisin olla oikein ikävä ja minulla sattuisi olemaan todistaja rasisti-huuteluille, soittaisin poliisille ja tekisin rikosilmoituksen ja vaatisin rangaistusta (muuten poliisi ei tutki) sekä korvauksia henkisistä kärsimyksistä.

  • Janne sanoo:

   Kunnianloukkauksesta voi saada tuomion.Ennakkotapus on tästäkin.

 6. myyjä sanoo:

  Tämäpä hauskaa kun pitkän ajan jälkeen eksyy tälle sivustolle lukemaan ja löytääkin oman aasiakaspalvelutilanteensa! Joko olen tarinan myyjä, tai sitten minullekkin on sattunut tasan samanlainen tilanne, joka tapauksessa haluan kiittää aina aasiakkaiden jälkeen olevia ihania asiakkaita jotka helpottavat myyjän oloa tuhannesti. Hymy ja kohteliaisuus on aina plussaa! 🙂

 7. Karpalo light sanoo:

  ”Miehet huomaamat yrityksen turhaksi..” Eikö oletus ollutkaan että ovat alaikäisiä? Miksi niitä tupakkeja ei voinut raavaille miehille myydä, hmm?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *