Kääntelevä aasi

Aivan erityisesti v:tuttaa nämä tuotteen kääntelijät. EAN-koodi pitää saada just oikein päin koska kassaneiti on niin hentonen ettei jaksa voipakettia pyöräyttää oikein päin. Ensin haetaan minuutti sitä koodin paikkaa ja sitten se yksittäispakataan hihnalle, kestää minuutin, hihna juoksee ja jono muodostuu.

Ja samaa epäilyttävää sakkia on nuo ylikohteliaat jotka rupee juttelemaan säistä vaikka mä ihan hyvin tiedä mikä sää on. Puhumattakaan niistä jotka yrittää keskiä jotain kohteliasta. Onpas sulla kaunis tukka/silmälasit/hymy/…on joo, ja itselläs on kohta söpö hampaaton hymy. Älkää lätiskö .. Päivää saa sanoa, muuta ei. Ja ne ostokset siihen hihnalle ilman turhaa säätöä, hopi hopi.

Jaa tämä tarina:

24 kommenttia

 1. Mä vaan sanoo:

  Nyt olisi varmaan aika vaihtaa alaa?

 2. Terve, oot ääliö sanoo:

  Ootkohan väärässä ammatissa?

 3. Itu sanoo:

  Taitaa olla sellasen aasiakkaan kirjotus joka ei siedä niitä jotka ajattelee muutakin kuin omaa napaa.

 4. Mite sanoo:

  Et taida olla oikeassa työssä jos asiakkaat ei saa edes kohteliaasti jutella sulle…

 5. Aaha sanoo:

  Olet ihan väärässä ammattissa jos noin pienet jutut häiritsee. Mielummin ylikohtelias aasiakas kuin ihan täys idiooti

 6. Nipa sanoo:

  Jaha, joku trolli päässyt kirjoittamaan. Olipa surkea teksti. Väärä työ näyttää olevan ja aika surkea asiakaspalvelija tämän kirjoituksen perusteella

 7. tirppa sanoo:

  Jos kirjoittaja ei ole trolli tai aasiakas itse, niin nyt voi kyllä kerrankin sanoa oikeasti sen klassisen ”vaihda alaa”. Viivakoodien kääntelyn ärsyttävyyden ymmärrän periaatteessa, jos siihen nähdään aikaa ja vaivaa varsinkin kiireessä, kun kassa sen kumminkin tekisi nopeammin. Siinäkään ei kyllä kyse ole aasiakkuudesta vaan päinvastoin yrityksestä auttaa ja olla mukava. Mutta tuo että kassalla ei lätistä, mitä? Jos asiakaspalvelijalla ei ole sen vertaa sosiaalisia kykyjä (tai kiinnostusta) sanoa asiakkaalle muuta kuin päivää, niin viihtyisi kaupan alalla varmaan paremmin varaston puolella. Vaikka myyjä nyt ei olekaan kenenkään henk.koht. terapeutti tai juttukaveri vaan kaupassa töissä myymässä, niin kyllä työnkuvaan oikeasti kuuluu se kyky edes minimaaliseen small talkiin säästä, päivän puheenaiheista ym. yleisluontoisesta. Tai no kuuluu ja kuuluu, mutta siitä(kin) erottaa hyvän ja paskan myyjän. Toki on näitä elämänkertansa tarinoivia jotka tuppaavat välillä olemaan ikäviä varsinkin ruuhkassa, mutta niitäkin voi siitä hienovaraisesti ujuttaa poispäin alkamalla palvella seuraavaa asiakasta jne. Ja miksi ei saisi kehua? Kyllä vilpitön kehu ainakin aina omaa päivää piristää, siis jos se ei ole mitään irstasta vaan kaliiberia nätti hymy. Ymmärrän kyllä senkin että toisten on vaikea vastaanottaa kehuja mutta ei siihen oikeasti tarvitse sen enempää kuin sanoa kiitos tai vain vilauttaa hymy. Kai kuka tahansa sentään mielummin kehuja kuuntelee kuin ”läski lehmä”-juttuja.

 8. Turbo sanoo:

  Haluan useinkin auttaa kassaa laittamalla viivakoodit lukijaan päin, sehän nopeuttaa käsittelyä! Mutta jos linja on tyhjä, niin oletan kassan kyllä tietävän, missä ne viivakoodit ovat ja tällöin on nopeampaa antaa kassan hoitaa pakkausten kääntäminen. Jos kyseessä oli asiakaspalvelijan avautuminen, niin ei vaikuta kovin hyvältä.

 9. Legitti sanoo:

  Itse ainakin kääntelen tuotteita joskus jos on oikeasti kiire. Esim huoltoasemilla jne. Ei ole kyse siitä ettei osaa vaan että säästyy aikaa jota ei rahalla saa.

 10. Sienikeitto sanoo:

  Jos on noin herkkänahkanen niin kannattaisi harkita vaihtoa sellaiselle alalle, jossa ihmiskontakti on minimissään. Vaikka ruumishuoneella, siellä sinun ei tarvitse kuunnella asiakkkaita eikä paljon muitakaan.
  Mutta oikeasti, jos asiakas vain yrittää helpottaa sinun työtäsi tai piristää vähän päivääsi niin valitat sitten siitäkin? Minä kun luulin että tämä sivusto on tarkoitettu epäkohteliaiden, töykeiden, ilkeiden ja muiden hullujen aasiakkaiden uhreille.

 11. Hästägaasi sanoo:

  Jos sinua noin paljon v-ttää asiakkaat jotka kääntelee tuotteita sinun eduksesi saati ”small talk” niin mikset vaihda alaa? Okei, ymmärtäisin jos jonossa olisi toista kymmentä silmäparia mutta silti! Minulle on se ja sama miten päin ne on hihnalla kun minä kääntelen niitä itsekin, mutta en minä sen takia polta päreitä, varsinkaan jos ei ole kiire (mikä on näinkin pienestä asiasta iso virhe). Ja jos se helpottaa jonkun työtä niin aina parempi.

 12. Epsome sanoo:

  Ehkäpä työ kiinalaisessa elektroniikan kokoonpanotehtaassa olisi mielenkiintoisempaa. Asiakkat ei kääntele tavaroita eikä yritä keskustella.
  Ainoastaan viereisen kokoonpanohihnan Liu Xi voi kysyä 10 minuutin ruokatauolla ”V*tuttaako tänään yhtäpaljon kuin eilen?”
  Palkkapäivänä voit miettiä ostatko riisiä vai nuudeleita.

 13. Katja sanoo:

  Tee kanssa-aspoillepalvelus ha vaihda alaa.
  Tämä työ ei sovi mielensäpahoittajille. Tehtaan pakkaamossa voit olla ihan rauhassa naama norsunv*tulla, eikä tarvi hakee tekosyitä.

 14. Nakke3 sanoo:

  Kääntelystä: minulle on monikin kassatyöntekijä antanut kiitokset siitä että olen kääntänyt viivakoodit oikein päin. Nopeuttaa kassan toimintaa ja jonoa huomattavasti! Tietysti jos sitä viivakoodia ei itse heti löydä, niin eipä siihen saa alkaa aikaa käyttämään.

 15. jepjou sanoo:

  Onneksi käyn kaupassa, jossa myyjät eivät ole kusipäitä.

 16. Jukka sanoo:

  No nyt oli asennetta! 😀

 17. Niinpä niin... sanoo:

  Taitaa tosiaan jutun kirjoittaja itse olla aikamoinen aasi, ainakin tekstistään päätellen. Oletkohan ikinä edes kuullut sellaisesta kuin ”small talk”? Ilmeisesti et. Kun onhan se nyt ihan käsittämättömän suuri synti, jos joku sattuu olemaan ystävällinen ja helpottamaan juuri Sinun työsi tekemistä vaikka juurikin niitä tuotteiden viivakoodeja helposti saataville asettamalla, tai sanomaan muutaman ystävällisen sanan sen tervehtimisen lisäksi.

  Nimittäin, jos joku asiakas sattuu puhumaan sinulle nyt vaikka siitä säästä, hän ei varmastikaan ole tarkoittanut sitä loukkaukseksi sinua tai tietämystäsi kohtaan. Se säästä juttelu nyt vain sattuu olemaan ehkä yksi yleisimmistä small talk-aiheista ja on aikamoisen naurettavaa, jos näinkin arkipäiväisellä asialla viitsii omat päivänsä pilata.

 18. Entinen aasi sanoo:

  Niin kuin joku jo totesi, taitaa olla trolli kirjoittanut tämän. Jos ei ole, niin pakko sanoa, että kirjoittaja saa kiittää ihan tätä aasiakas-sivustoa (ehkäpä tätä juttua: http://www.aasiakas.net/ohjeet-kassalla-kaymiseen?) siitä, että minäkin olen alkanut käännellä viivakoodeja näkyviin silloin kuin ehdin tai muistan. Ennen olin niin aasi, ettei olisi tullut mieleenkään.

 19. POMA sanoo:

  Tunnen tuskasi entisenä kassatyöntekijänä, mutta ihan vakavasti suosittelen että alat miettiä alan vaihtoa. Itse olen löytänyt ”työrauhan” ammatissa jossa nimenomaan tehdään eikä lätistä joutavia ja olen elementissäni, vaikka kyse onkin ”vain” siivouksesta.

 20. piatro sanoo:

  asiakaspalvelua parhaimmillaan:”Päivää saa sanoa, muuta ei”. ommittelut uravalinnastanne… 😀

 21. Kääntelijä sanoo:

  Epäilen, että tämä on provo ja kirjoittaja hykertelee, että olipa moni aasi ja meni halpaan. Siltä varalta, että jutun kirjoittaja oli tosissaan kuin sika rukiissa, kommentoin minäkin. Jeps, minä panen viivakoodit oikeaan suuntaan. Teen näin, koska olen itsekin ollut kassalla ja onhan se mukavampaa, kun tuotteet sai piipata ilman kääntelemisiä. Olen myös kohtelias ja vaihdan pari sanaa kassatyöntekijän kanssa – joskaan en jää ostotapahtuman jälkeen turhia lätisemään, joten aikaa ei kulu kohteliaisuuteni vuoksi yhtään ylimääräistä.

  P.S. Ylläpitäjä – voisiko fonttia muuttaa hieman mustemmaksi, että tällainen ei vielä silmälaseja hankkinut ikänäkööntynyt keski-ikäinenkin näkisi tekstit pinnistelemättä 🙂

 22. skinkki sanoo:

  Mitäs se jono sinua haittaa, sullahan se palkka juoksee vaikka jono seisoisi koko päivän 😉 ja jokaisella on oikeus käyttää siihen asiointiinsa sen verran aikaa kun tarvitsee, menkööt kiireemmät sitten toiselle kassalle. Tokihan reippaasti kassan täytyy toimia, mutta pientä pelisilmää pitää olla ja huomioida ne hitammatkin asiakkaat. Elä ressaa, kivempaahan se työkin on kun rupattelee asiakkaiden kanssa, vaikka sitten siitä säästä kolmekymmentä kertaa päivässä. Jääpähän asiakkaalle ainakin mukavampi mieli, vanhukset varsinkin tykkäävät kun vähän jututtaa siinä ostosten piippauksen ohessa, heillä ei välttämättä ole kamalasti juttuseuraa muutoin 🙂
  Kassamyyjä on kuitenkin se viimeinen kontakti asiakkaalle siihen kauppaan, monelle sekin on ratkaiseva asia, tuleeko kauppaan enää uudelleen.

 23. MZL sanoo:

  Minun käsittääkseni se juuri hidastaa kassan työskentelyä, jos siinä hihnalla on helvetillisperkeleellinen tavararöykkiö. Tästä syystä meillä on aina ollut tapana juurikin helpottaa kassan työskentelyä yksittäin asettelemalla tuotteet ja vähä jo valmiiksi kääntelemällä enareita esiin.

 24. Väärintoimija sanoo:

  Eka kommentti tälle palstalle ja vieläpä vanhaan aiheeseen, mutta meni ’rajan yli’, että oli pakko. Paikallisessa alkoholituotteita myyvässä liikkeessä on juuri tekstin kirjoittajan kaltainen(?) aina naama norsunvehkeellä oleva ihminen, joka ei koskaan tervehdi ja harvoin sanoo edes heit lähtiessä. En ruokakaupassa ala pyöritellä enareita oikeaan suuntaan, mutta em. liikkeessä ja muissakin, jos on vain pari ostosta, niin käännän kassaa helpottaakseni valmiiksi oikeinpäin hihnalle. Usein tulee myös muutama sana tervehdysten ja kiitosten lisäksi sanottua piristääkseni kassahenkilön työpäivää ja ollakseni kohtelias.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *