Valuuttasankarit

Työskentelen eräässä ruotsalaisessa tavarataloketjussa ja noin kerran viikossa joku yrittää maksaa ostoksensa kruunuilla. Useamman kerran aasiakkaat ovat olleet aidosti hämmentyneitä kun emme otakkaan vastaan vieraan maan valuuttaa. Yleensä perään kuulee sen klassisen ”eikö teille raha kelpaa”.

Ymmärrän että kyseinen tavaratalo on aika onnistunut brändäyksessään ja ensimmäinen mielikuva on yleensä Ruotsi. Silti voisi miettiä mikä muu ulkomainen yritys ottaa vastaan suomessa muuta kuin euroja.

En tiedä tuleeko tätä vastaan esim mäkkärissä, joka on vahvasti assosioitunut Amerikkaan.

Jaa tämä tarina:

6 kommenttia

 1. Hehheh sanoo:

  Mutta esim. Haaparannan Ikeassa otetaan vastaan kruunuja kuin myös euroja 😉

 2. myyjä vaan hei sanoo:

  Mulle heti muistui mieleen kun olin lentokentällä töissä ja otettiin kyllä eri maiden valuuttoja vastaan mutta se oli ihmetyksen aihe kun ei saanut vaihtorahoja siinä valuutassa missä maksoi 😀 Joskus asiakkaat itsekin älysivät olleensa tyhmiä kun heitin että ”niin, ei meillä ole oikein tilaakaan säilyttää seitsemän valuutan vaihtokassaa täällä” mutta joskus ei millään vaan leikannut ja alettiin syyllistää että ryöstämme asiakasta kun muutamme hänen valuuttansa euroiksi vaihtorahoissa…

 3. Nakke3 sanoo:

  Kyllä minä maksoin viimeksi Helsinki-Vantaan lentoaseman Burger Kingissä dollareilla. 😉

  • Emilia sanoo:

   Tämä on sen takia mahdollista koska kansainvälisellä LENTOKENTÄLLÄ otetaan vastaan ruotsin kruunuja, japanin jenejä, brittien puntia ja usan dollareita. Muualla ei tämä käy. Lentokentällä aivan eri meininki.

 4. mie vain sanoo:

  Itse asun lähellä suomen ja ruotsin rajaa ja jopa täälläkin valikoidaan, että kelpaako kruunut vai ei. Yleensä ei kelpaa, mutta jotkut ottaa vastaan ja silloinkin vain seteleitä ja annetaan vaihtoraha euroina. Sama toimii myös rajan toisella puolen mutta toki toisinpäin.

 5. Mikko sanoo:

  Joskus vuosikaudet sitten ainakin Pukinmäen Mäkki otti vastaan markkojen lisäksi myös dollareita. Nykyhetken tilanteesta en osaa sanoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *