Kahvit syliin

Olen usein liiankin sinisilmäinen ja varmasti muutamat hyvitykset huijareille antanut urani aikana. Aina kun asiakkaan narauttaa huijaamisesta oppii kuitenkin miettimään onko aasiakas aina oikessa.

Kerran olin yksin töissä pienessä pikaruokaravintolassa ja tarjoilin asiakkaalle, nuorelle mukavan oloiselle naiselle take away-kahvin autokaistan luukusta. Asiakas tuli sisälle hetken kuluttua housut märkänä raivoissaan. Kahvikupin kansi oli ollut auki ja tulikuumat kahvit olivat kaatuneet syliin. Pahoittelin tapahtunutta kauhuissani ja tarjosin paperia housujen kuivaamiseen ja ohjasin hänet vessaan. Housut saatiin kuivattua ja asia hyvitettyä, ja tyttö lähti uuden tarkasti suljetun kahvin ja pullien kanssa pois. Omat fiilikset olivat kuitenkin maassa koko illan.

Parin päivän kuluttua sain kuulla pomolta, että asiakas oli laittanut vihaista palautetta. Tyttö oli kirjoittanut, ettei häneltä oltu pyydetty edes anteeksi eikä häntä oltu päästetty vessaan kuivaamaan housujaan. Lahjakortti olisi ollut sopiva korvaus. Koska tilanne oli niin epäselvä tarkisti päällikkö sen kameroista. Kamerassa näkyi, kuinka tyttö kahvin saatuaan roikotti sitä kannesta, naureskeli miehelleen, kaatoi kahvin auton ovesta ulos maahan ja kaatoi vettä päälleen. Sitten nainen lähti sisälle höynäyttämään hyväuskoista myyjää.

Uskomatonta miten ihmiset kehtaavat hyvityten toivossa syytellä turhasta työntekijöitä ja vääristellä tapahtumia. Tämä tapahtuma oli selkeä huijaus, mutta alalla lienee yleistä myös oikeiden sekaannusten ja niistä tehtyjen reklamaatioiden värittäminen parempien korvausten toivossa.

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *