Kahvit syliin

Olen usein liiankin sinisilmäinen ja varmasti muutamat hyvitykset huijareille antanut urani aikana. Aina kun asiakkaan narauttaa huijaamisesta oppii kuitenkin miettimään onko aasiakas aina oikessa.

Kerran olin yksin töissä pienessä pikaruokaravintolassa ja tarjoilin asiakkaalle, nuorelle mukavan oloiselle naiselle take away-kahvin autokaistan luukusta. Asiakas tuli sisälle hetken kuluttua housut märkänä raivoissaan. Kahvikupin kansi oli ollut auki ja tulikuumat kahvit olivat kaatuneet syliin. Pahoittelin tapahtunutta kauhuissani ja tarjosin paperia housujen kuivaamiseen ja ohjasin hänet vessaan. Housut saatiin kuivattua ja asia hyvitettyä, ja tyttö lähti uuden tarkasti suljetun kahvin ja pullien kanssa pois. Omat fiilikset olivat kuitenkin maassa koko illan.

Parin päivän kuluttua sain kuulla pomolta, että asiakas oli laittanut vihaista palautetta. Tyttö oli kirjoittanut, ettei häneltä oltu pyydetty edes anteeksi eikä häntä oltu päästetty vessaan kuivaamaan housujaan. Lahjakortti olisi ollut sopiva korvaus. Koska tilanne oli niin epäselvä tarkisti päällikkö sen kameroista. Kamerassa näkyi, kuinka tyttö kahvin saatuaan roikotti sitä kannesta, naureskeli miehelleen, kaatoi kahvin auton ovesta ulos maahan ja kaatoi vettä päälleen. Sitten nainen lähti sisälle höynäyttämään hyväuskoista myyjää.

Uskomatonta miten ihmiset kehtaavat hyvityten toivossa syytellä turhasta työntekijöitä ja vääristellä tapahtumia. Tämä tapahtuma oli selkeä huijaus, mutta alalla lienee yleistä myös oikeiden sekaannusten ja niistä tehtyjen reklamaatioiden värittäminen parempien korvausten toivossa.

Jaa tämä tarina:

5 kommenttia

 1. Nasu sanoo:

  Näitähän riittää, ainakin baarissa. Alkaa usko ihmisiin kadota kun huomaa kuinka paljon ihmiset oikeasti yrittävät kusettaa. Vippikortit ovat mystisesti kadonneet mutta silti pitäisi saada juoda sillä vippihinnalla, siideri jäillä on tunnin päästä muuttunut kamalan vetiseksi ja pitäisi saada uusi, ilmaisia synttäridrinkkejä yritetään saada useampi kun luullaan että aspa ei muista naamaa jne. Röyhkeydellä ei vaan ole rajaa.

 2. badgehunter sanoo:

  olisi mukava ollut kuulla miten toimitte kun tämä kyseinen super-aasiakas tulee takaisin?

 3. chrisu sanoo:

  Olisin ehdottamasti pyytänyt tulla hakemaan jotain hyvitystä ja sitten näyttänyt kännykästä tapahtuman. olisi saanut edes hiukan kiusattua takaisinpäin.

 4. ihmeellistä sanoo:

  Eikö tuollaisesta voi tehdä rikosilmoitusta? Jos ei niin kaikkienhan kannattaisi harrastaa tuota ja jos jää kiinni niin todeta että voi voi meenmpäs seuraavaan paikkaan kokeilemaan. Jos taas yrittäjä vapaaehtoisesti päästää tuollaiset pälkähästä niin huijausasiakkaat jaa kuppaamaan yrittäjää ja oikeat maksavat asiakkaat menee muualle koska yrittäjän kulut menevät huijareiden kestitsemiseen. Pakko nostaa hintoja että saadaan huijarien kulut maksettua. Oikeat asiakkaat kaikkoaa. Mitä en nyt ymmärrä tässä?

 5. Seppo sanoo:

  Itse tuon esimiehen asemassa olisin tehnyt julkisen facebook-päivityksen jossa näytetään tuo video ja kerrotaan miten nainen oli toiminut. Luonnollisesti nimen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *