Sun vika että tuote on loppu!

Olen ollut myyjänä kahdessa eri ketjutavaratalossa sekä kassana että myyjänä, toisessa molempina.

Päälimmäisenä ärsyttää asiakkaat, joiden mielestä on yksin ja henkilökohtaisesti minun syyni, jos joku tarjoustuote on loppu. Yleisin asiakkaan kanssa käymäni keskustelu:

A: Teillä oli tää turhake X tarjouksessa tälläviikolla, mutta täällä ei sitä ole!
M: Joo valitettavasti tuote on suuren kysynnän vuoksi päässyt loppumaan/ei ole saatu sitä valikoimiimme ollenkaan
A: No olisit tilannut niitä enemmän, kun minä tulen tuolta niin ja niin monen kilometrin päästä sitä varta vasten hakemaan ja sitä ei ole!
M: Meille tulee nämä tuotteet suoraan varastolta myymälän koon, sijainnin ja arvioidun menekin mukaan, eikä minulla ole osuutta asiaan.
A: Jaa.
M: Voin kyllä kirjoittaa teille tarjoustakuulapun, joka tarkoittaa sitä, että saatte saman tuotteen tarjoushinnalla, kunhan sitä taas tulee valikoimiimme.
A: Pidä lappus! En tule ikinä enää tähän kauppaan!

Ja silti sama Aasi on seuraavalla viikolla tarjoushaukkailemassa joitain toista tuotetta.

Toinen asiakasryhmä on ”tytöttelijät”. Kuljen myymälässä nimilappu rintapielessäni, ja silti asiakas huutaa kiukkuisella äänensävyllä perään; ”HEI TYTTÖ!” Hyväksyn kyllä että minua kutsutaan ”HEI MYYJÄ”ksi, mikä sekin on hieman kyseenalainen, mutta tytöttely pistää sapen kiehumaan välittömästi.

Kolmas asiakasryhmä on Keskeyttäjät. Keskeyttäjä tulee kysymään auton sytytystulpista samalla kun olen neuvomassa toista asiakasta kosmetiikkaostosten kanssa. Kun pyydän asiakasta odottamaan hetken että saan edellisen asian valmiiksi, saan osakseni huorittelua, läskipersesttä ja muita törkeyksiä.

Neljäntenä erittäin ärsyttävänä ryhmänä on Hintatietoiset. Nämä Aasit ovat keränneet kärryn täyteen päiväys- ja aletuotteita, ja kassalle tullessaan luettelevat yksitellen missä tuotteissa tämä lappu on ja mitä tuote tulee alennuksen jälkeen maksamaan. Joudun lisäämään jokaisen alennuksen koneelle käsin jos kyse on päiväystuotteista, joten HIEMAN hankaloittaa keskittymistä kun korvanjuuressa joku luettelee hintoja ja alennusprosentteja.

Tällaisten urpojen takia pitkien vuorojen lopussa alkaa hymy olemaan tiukassa.

95% asiakkaista on ihania ja asiakkaat on se syy miksi sekä rakastan että vihaan työtäni.

Jaa tämä tarina:

13 kommenttia

 1. kuuukuu sanoo:

  Mielenkiinnosta kysyn, miten myyjäksi kutsumista voi pitää kyseenalaisena? Sehän sinä kuitenkin olet? Kaikki asiakkaat eivät kuitenkaan tunne sinua nimeltä. Itse pidän kiusallisempana kun asiakas tavaa nimeni nimilapusta ja kutsuu minua etunimelläni. Itse olen tyytyväinen myyjä nimitykseen. Tytöttelyt ja tädittelyt voisi minunkin puolesta jättää sanavalikoimista kokonaan pois…

  • L.A sanoo:

   Ehkä äänensävy tai että myyjittelee vaikka on tarpeeksi lukeakseen nimen nimilapusta on ongelmana?

 2. Tytöttelijä sanoo:

  Kuulun valitettavasti näihin aaseihin, jotka tytöttelevät. Yritän muistuttaa itseäni siitä, että en sanoisi tyttö. Kuitenkin se edelleen helposti lipsahtaa. Olen 55-vuotias isoisä, en tarkoita mitään pahaa tuolla tytöttelyllä, enkä missään tapauksessa sano ketään tytöksi vähättelymielessä. Ymmärrän kyllä, että se harmittaa sinua. Lupaan yrittää parantaa tapojani.
  Olin itsekin vielä 3 vuotta sitten aspahommissa. Eräs vakioasiakkaamme oli yli 80-vuotias professorinainen. Hänelle minä olin poika, kuulin kun hän kysyi onko se poika töissä tänään.

 3. Gurkboll sanoo:

  Tuosta nimikyltistä sen verran, että se on usein aika pienellä kirjoitettu. Ja kiinnitetty rintapieleen. Sitä ei sattuneesta syystä viitsi kovin tiiviisti tuijotella ja tavailla, varsinkin jos on kyseessä nuori naismyyjä. 😉

  Tytöttely ei ole ikinä asiallista, mutta nimen käytölle ei ole aina edellytyksiä, ainakaan vähän kauempaa.

 4. Meh sanoo:

  Miksikäs sinua sitten pitäisi siellä liikkeessä kutsua? Jos olet esim minuun selkä päin, en valitettavasti näe lukea nimilappuasi rintapielestäsi, plus muutenkin olen likinäköinen, eivätkä silmälasini ole aina mukana, joten kauhean kaukaa en sitä nimilappuasi edes näe. Eikö se ”hei myyjä” tai ”anteeksi myyjä” ole se paras vaihtoehto, vaiko kenties ”hei neiti?”

  • Mah sanoo:

   Lukihäiriö kentiös myös sinulla Meh? Asiakas ei sanonut ”anteeksi myyjä” vaan ”hei tyttö!”. Kaksi eri asiaa. Minäkin loukkaantuisin, jos huudettaisiin ”hei tyttö!” mutta ”anteeksi myyjä / hei myyjä” on paljon parempi.

  • Rastas sanoo:

   Niin kauan kun annetaan ymmärtää että kutsutaan nimenomaan henkilökunnan edustajaa lienee yhdentekevää miksi kutsutaan, kunhan lause tai sen jälkeen tuleva keskustelu ei sisällä sanaa ”tyttö”. Ihan aikuisia naisia kaupoissa töissä on, ei tyttöjä.

  • Anssi sanoo:

   Tytöttelijä löytyi. Tässä ohjeet: Lasta voi kutsua tytöksi. Teinejäkin voi toki, mutta neiti olisi suotavampi. Tätä voi jatkaa jonnekin 30-40 hujakoille vähän pärstäkertoimen mukaan, jolloin rouva on asiallinen ilmaisu.

 5. Marko sanoo:

  Hei- anteeksi on aika hyvä combo omasta mielestäni

 6. Epsome sanoo:

  Jos tarjoustuotteessa ei ole mainintaa ”tämä erä” tai ”niin kauan kun tuotettaa riittää” yms, tarjoustavaraa on oltava tarjousajan. Jos tuote on loppu, Vastaava tuote on myytävä tarajoushintaan. Myyjänä edustat kauppaa, Ja kaupan syy on että tuote on loppu. Luuletko olevasi ainoa (negatiivista) palautetta vastaanottava?
  Jos ei pysty tekemään päivittäistä työtään kuullessaan puhetta, on aika vaihtaa ammattia.

  • nojust sanoo:

   Päiväys- ja aletuotteet on eri asia kuin tarjoustuotteet. Nämä on siis niitä, joissa on erikseen se tarra, jossa lukee, minkä alennuksen siitä saa kassalla esim. -30% tai -50%.
   Tarjoustuotteet voivat myös loppua liikkeestä, mikäli tuotetta ei ole toimitettu ”tarpeeksi”, joka ei (ainakaan yleensä) ole itse kaupan vika vaan johtuu siitä, ettei kauppaketju ole siihen kyseiseen liikkeeseen odottanut niin suurta menekkiä, eikä ole osannut varastolta sitä toimittaa enempää. Ja jos tietty tuote on tarjouksessa ja pääsee hyllystä loppumaan, et sinä toisesta tuotteesta sitä alennusta saa. En ainakaan itse ole koskaan törmännyt tilanteeseen, jossa olisin halunnut ostaa esim. Valion jogurttia tarjouksesta, mutta sitä ei olekaan ollut ja saisin saman tarjouksen vaikkapa Ingmanin vastaavasta tuotteesta.

 7. CM marketti sanoo:

  Tarjoukset ovat asiakkaiden sisäänheittoja varten! Väliäkös sillä, onko tuotetta edes saatavilla. Ainahan ne loppuu ennenaikojaan, se tiedetään jo.

 8. AvP sanoo:

  Sama on se ”pojittelu”. Hei POIKA! Tänne poika! Hei poika tänne! POIKA! Tuus tänne poika!

  En ole sun poikas ja olen jo yli 30v. Ihan sama vaikka olenkin ”asiakaspalveluammatissa” se ei tee minusta henkilökohtaista kotiorjaasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *