Sun vika että tuote on loppu!

Olen ollut myyjänä kahdessa eri ketjutavaratalossa sekä kassana että myyjänä, toisessa molempina.

Päälimmäisenä ärsyttää asiakkaat, joiden mielestä on yksin ja henkilökohtaisesti minun syyni, jos joku tarjoustuote on loppu. Yleisin asiakkaan kanssa käymäni keskustelu:

A: Teillä oli tää turhake X tarjouksessa tälläviikolla, mutta täällä ei sitä ole!
M: Joo valitettavasti tuote on suuren kysynnän vuoksi päässyt loppumaan/ei ole saatu sitä valikoimiimme ollenkaan
A: No olisit tilannut niitä enemmän, kun minä tulen tuolta niin ja niin monen kilometrin päästä sitä varta vasten hakemaan ja sitä ei ole!
M: Meille tulee nämä tuotteet suoraan varastolta myymälän koon, sijainnin ja arvioidun menekin mukaan, eikä minulla ole osuutta asiaan.
A: Jaa.
M: Voin kyllä kirjoittaa teille tarjoustakuulapun, joka tarkoittaa sitä, että saatte saman tuotteen tarjoushinnalla, kunhan sitä taas tulee valikoimiimme.
A: Pidä lappus! En tule ikinä enää tähän kauppaan!

Ja silti sama Aasi on seuraavalla viikolla tarjoushaukkailemassa joitain toista tuotetta.

Toinen asiakasryhmä on “tytöttelijät”. Kuljen myymälässä nimilappu rintapielessäni, ja silti asiakas huutaa kiukkuisella äänensävyllä perään; “HEI TYTTÖ!” Hyväksyn kyllä että minua kutsutaan “HEI MYYJÄ”ksi, mikä sekin on hieman kyseenalainen, mutta tytöttely pistää sapen kiehumaan välittömästi.

Kolmas asiakasryhmä on Keskeyttäjät. Keskeyttäjä tulee kysymään auton sytytystulpista samalla kun olen neuvomassa toista asiakasta kosmetiikkaostosten kanssa. Kun pyydän asiakasta odottamaan hetken että saan edellisen asian valmiiksi, saan osakseni huorittelua, läskipersesttä ja muita törkeyksiä.

Neljäntenä erittäin ärsyttävänä ryhmänä on Hintatietoiset. Nämä Aasit ovat keränneet kärryn täyteen päiväys- ja aletuotteita, ja kassalle tullessaan luettelevat yksitellen missä tuotteissa tämä lappu on ja mitä tuote tulee alennuksen jälkeen maksamaan. Joudun lisäämään jokaisen alennuksen koneelle käsin jos kyse on päiväystuotteista, joten HIEMAN hankaloittaa keskittymistä kun korvanjuuressa joku luettelee hintoja ja alennusprosentteja.

Tällaisten urpojen takia pitkien vuorojen lopussa alkaa hymy olemaan tiukassa.

95% asiakkaista on ihania ja asiakkaat on se syy miksi sekä rakastan että vihaan työtäni.

13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *