Puhelinkäyttäytyminen!!!

Olen töissä eräässä postimyyntifirmassa. Kun meillä on laskutuspäivä ja peritään asiakkaiden maksamattomia laskuja, on se melkoinen hermojen koetus päivä! Lähes joka kerta joukossa on muutamia kymmeniä tapauksia jossa he soittavat ja kertovat että tämä lasku on maksettu, taitaa kirjanpito teillä olla pahasti sekaisin. Kun sitten kysytään, että olettehan tarkastaneet, että maksu on lähtenyt tililtänne ja oikealla viitenumerolla, niin lähes aina vastaus on: Mä oon kirjottanut tähän laskuun, että se on maksettu! (No niin, ja sehän varmasti tarkoittaa sitten sitä, että lasku on maksettu!). Pyydän sitten häntä tarkistamaan ja palaamaan asiaan. Lähes poikkeuksetta laskua ei ole maksettu, mutta sehän on meidän vika!
Erittäin raivostuttavaa on se, kun joku heittää, että taidat turhaan laskuttaa maksavia asiakkaita ja ottaa ne rahat omalle tilille…! Tai että onko se firma niin köyhä, että pitää toiseen kertaan laskuttaa.. Nämäkin on juuri niitä tyypillisiä ”olen-kirjoittanut-laskuun-että-se-on-maksettu” -kitisijöitä!
Ohjeena: kun soitatte johonki asiaan ja alatte kitisemään, että lasku on maksettu, tarkistattehan sen ensin, kiitos!!

Jaa tämä tarina:

4 kommenttia

 1. wgew sanoo:

  Aijai, aijai… rakastan näitä asiakkaita, jotka ovat aivan varmoja, että meidän firma tahallaan huijaa asiakkaita ja pimittää heiltä rahaa. Parhaimmillaan kyse on parista eurosta. Firmamme on vuosikymmeniä vanha pörssiyhtiö, mutta sillähän sitä on rikastuttu, että huijataan pari euroa jokaiselta nillittäjäjäärältä!

 2. Maikki sanoo:

  Mäkin kerran luulin maksaneeni jonkun laskun, kun olin kirjoittanut ”maksettu” siihen. Enpä ollut, kun tarkistin nettipankista. En siis soittanut vihaisena ko. firmaan, vaan tajusin, että itellä käynyt joku moka. 😀

 3. chrisu sanoo:

  Minulta on pariin otteeseen peritty maksettua laskua niin ihan luonnollista tälläinen ärinä on.

  • ex-fotomyyjä sanoo:

   Pankkien välisissä siirroissa kestää päiviä, eli jos se lasku on maksettu parin päivän sisällä niin sitä ei välttämättä vielä kirjanpidossa näy jolloin asiaa lähdetään tarkastamaan. Useasti vika on myös väärin kirjoitetuista viitenumeroista, kun laskua ei voida suoraan yhdistää tiliotteen ja myyntireskontran välillä. Monesti selviää ihan nimelläkin viitenumerovirheet, mutta kirjanpitäjän vikahan se ei ole jos ei eri pankkien vuoksi maksupäivänä sitä maksua näy tai asiakas on itse kirjannut laskun väärin.

   Kommunikaatio ilman rähinää helpottaa huomattavasti asian selvittämistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *