Noutovarastolla tökkii

Olin taannoin erään suuren kodinkoneketjun noutovarastolla töissä.
Enimmän aikaa homma toimi hienosti, mutta ei aina..
Vanhempi herrasmies ajaa noutovaraston ovelle, avaa auton oven ja sanoo tulleensa hakemaan pesukonetta. Minä sitten kysymään että olisiko teillä noutolähetettä jotta osaisin antaa oikean koneen?
Samalla tontilla on useampi liike, joilla on omat noutovarastonsa, joskus asiakkaat eksyvät väärälle ovelle. Lisäksi pesukoneita on vähän enemmän kuin yhtä mallia varastossa, ei viitsisi arvailla…
Herra tähän että “No se jonka just ostin”.
Juu, ihan kiva, mutta en ole ollut kassalla katsomassa mitä hänelle on myyty. Kysyin uudelleen kohteliaasti noutolähetettä.
“Kyllä se on maksettu, anna nyt vaan se kone!”
Sanon etten epäile ollenkaan etteikö kone olisi maksettu, haluaisin vain selvittää mikähän noin 40:stä eri mallista olisi kyseessä.
“On tää j*malauta paikka, rahat otetaan mutta tavaraa ei saa!!”
Asiakas alkaa jo hermostua, niska punottaa jo lupaavasti.
Yritän edelleen kysellä noutolähetteen tai edes kuitin perään josta näkisin koneen merkin ja mallin.
“ANNA S**TANA SE KONE, MULLA ON KIIRE!!!!”
En edelleenkään näe kristallipallostani mikä kone lienee kyseessä, minkäänlaista liparetta asiakas ei suostu esittämään.
“V*TTU SE ON MAKSETTU!!!”
Olen edelleen samaa mieltä, kone on varmasti maksettu, kyse olisi kuitenkin vieläkin siitä merkistä ja mallista.
Asiakas polttaa hihansa lopullisesti, huutaa ja menee takaisin autoonsa. Käynnistää, polkee kaasua lattiaan saakka ja ajaa talon ympäri etuovelle. Pysäyttää autonsa poikittain etuoven eteen, menee myymälän etuosaan huutamaan “V*TTU MIKÄ TALO,RAHAT KELPAA MUTTA KONETTA EI SAA!!!”
Tässä kohtaa myymäläpäällikkö tulee kysymään mikä on homman nimi.
Kerron lyhyesti tilanteen ja koneen merkki ja malli saadaan selville. Käyn koneen varastosta nokkakärryillä ja vien etuovelle.
Koko tämän ajan asiakas meluaa myymälän etuosassa.
Pyydän rauhallisella äänellä asiakasta avaamaan auton takaovet jotta kone voidaan nostaa kyytiin. Asiakas haistattaa ja sanoo ettei huoli mitään kyytiin. Pyydän myyjää avuksi ja kahteen mieheen nostamme koneen asiakkaan auton takaosaan, suljen ovet ja toivotan v*ittuilun lomaan hyvää päivänjatkoa.
Nyt asiakas hiljenee, tuijottaa hetken ja kävelee ulos.
Käynnistää auton ja lähtee.

Että kiitos käynnistä.

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *