Kaikkea kanssa

Olen töissä lelukaupassa. Kaupassa asioi eräänä päivänä isoäiti kahden lapsensa kanssa, lapsilla ikää 3-4 ja 5-6. Mummo tuli luokseni ja sanoi lapsella olevan kova pissahätä, voisivatko päästä vessaan. Kerroin asiallisesti ettei liikkeessämme ole asiakasvessaa mutta poletin yleisvessaan saa läheisestä kahvilasta ja vessat aivan lähellä. Poletin hakuun ja vessaan kävelyyn ois menny enintään 3 minuuttia hitaimmillaan, mutta nämä kiireisesti vessaa etsivät ehtivät kyllä tovin vielä katsella ja tehdä ostokset loppuun. Maksettuaan mummo tokaisi minulle vielä; ”Et ole kyllä kovin hyvä asiakaspalvelija”. Kyllä, ei en ole samaa mieltä. En toivottanut mummolle hyvää päivänjatkoa koska menin aivan sanattomaksi. Voi jestas, kuule mummo kun en minä voi sinulle nyt tässä vessaksi muuttua.

Huvittaa myös mummot jotka kiertävät kaupassa hetken ja tulevat kysymään, että ei tämä ollutkaan kirjakauppa? 😀 No ei ollu ei. Lisäks ne lappujen kanssa sokkoina tavaraa etsivät mummot. ”onko teillä kultasta pleikkaria?”. ”Ei ole” ”Olin lapsenlapsen kanssa täällä katsomassa” ”Olette varmaan erehtyneet kun ei meillä ole”. ”Jaahas, selvä, menen etsimään muualta. Voitteko vielä muuten kertoa, mikä se pleikkari on?” :DDDDDDDDDDDDD apua

Jaa tämä tarina:

6 kommenttia

 1. arnold sanoo:

  Epäasiallista toimintaa. Meidänkään myymälässä ei ole asiakasvessaa, mutta maalaisjärki ja tilannetaju käteen.
  Kyllä päästämme lapset/muut hädässä olevat asiakkaat käyttämään henkilökunnan vessaa. Toki ”valvotusti.” eli yksi työntekijä odottaa taukotilassa asiakasta ja saattaa tämän käytön jälkeen takaisin myymälänpuolelle.

  • Yrittäjä sanoo:

   Teillä ei varmaan sitten ole minkäänlaista asiakasvessaa lähellä, kuten alkuperäisellä kirjoittajalla oli. Hän ohjasi aivan asiaankuuluvasti asiakkaat vessaan. Teillä myös näyttäisi olevan työntekijöitä, joista yhden voi irroittaa vessavahdiksi aina tarpeen vaatiessa. Kenties alkuperäinen oli vaikka yksin liikkeessä, joten hänen ei ehkä ollut helppoa mennä valvomaan lasta vessalle ja jättää liike valvomatta sillä aikaa. Jos te teette jotain jotenkin, niin se ei suinkaan tarkoita, että se asia olisi ainoa oikea tapa toimia aina ja jokaisessa tilanteessa. Joten maalaisjärki ja tilannetaju käteen, niin voi keksiä aina kuhunkin tilanteeseen parhaan ratkaisun, ei pelkästään sitä sinun ainoaa oikeaksi päättämääsi.

  • itu sanoo:

   Miten on epäasiallista, jos toimii esimiehen antamien ohjeiden mukaisesti?
   Ite en kyllä muista törmänneeni sellaseen kauppaan jossa työntekijöiden tiloihin ois päästetty vessaan (ilman vessapassia, niitten kohalla nähnyt poikkeuksia tehtävän ja se on ihan OK). Ja jos tosiaan on yksin vuorossa, niin ei siitä sillon oikein irrota sinne takahuoneeseen vahtiin…

 2. Pilkunhöylääjä sanoo:

  Hyvä juttu mutta nämä kirjoittajat voisivat kiinnittää ihan oikeasti huomiota kielioppiin ja lauserakenteeseen. Esimerkiksi lause ”Kyllä, ei en ole samaa mieltä” on täysin käsittämätön ainakin minun mielestäni. Ja se iänikuinen lähes säännöksi täällä muodostunut aloitus ”Ei, en sitä ja Ei, en tätä” kyllästyttää.

 3. Epsome sanoo:

  Pitääkin olla alan asiantuntija jotta voi asioida liikkeessänne. ”Tyhmiä” kysymyksiä ei saa esittää.

  • Nicor sanoo:

   Ei sitä tarvitse olla asiantuntija. Täytyy vain tajuta, ettei lelukauppa ole kirjakauppa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *