Kaupan helmiä

Työskentelen ison tavaratalon kassalla ja välillä pääsee asiakas yllättämään.

Olen tottunut etsimään vaatteista hälyttimiä vetäen esim. t-paidat kevyesti käden läpi, jotta hälyttimet on helpompi paikantaa. Näin tein myös erään tytön vaatteelle joka oli mummonsa kanssa kaupassa..
Mummo:”MITÄ?!! Epäiletkö `Miisaa` varkaaksi?!”
Minä: ”Anteeksi?”
Mummo:”Sitä kuvitellaan että siellä on taskut täynnä tavaraa ja pitää sen vuoksi noin vetää! Hävettääkö nyt mitä hä?!”
Minä:”Minä etsin kyllä hälytintä tästä vaatteesta. En toki epäillyt mitään muuta.”
Mummo:”Kyllä on törkeää kohtelua kun suoraan varkaaksi syytetään!! Ei siellä mitään hälyyttimiä ole kun ei me mitään varkaita olla!”
Minä:”Anteeksi, mutta ei tuotteen hälytin tarkoita että teitä epäiltäisiin varkaaksi. Se on ihan yleinen käytäntö että tietyn hintaluokan ylittävissä vaatteissa on hälytin ja jos en sitä ota pois, kassan portit alkavat huutamaan ja asiakas joutuu hyvin epämiellyttävään tilant..”
Mummo:”`Miisa`ei ole varas joten mikään hälyytin ei portilla huuda! On se ihme millasta roskaväheä tännekin töihin otetaan!! Minä valitan sinusta ja saat lähteä kerjuulle kun työt loppuu!! Ja minähän en maksa sinulle senttiäkään, saat kaivaa ostoksen hinnan omasta pussistasi!! Minua ei ole IKINÄ häpäisty näin!!”
Tässä vaiheessa koin parhaaksi tehdä hälytyksen vartijoille jotka taluttivat raivoavan mummon ja erittäin nolon lapsenlapsen vartioiden koppiin asiaa selvittelemään.

Kun ostaa tiettyä vaatemerkkiä, normaalihintaisena ja kyseisen tuotteen tulee olla yli 35€, saa lounaslahjakortin läheiseen lounasravintolaan.
Kassallani kävi hyvin hintatietoinen rouva, jolla oli kyseisestä merkistä useampi vaate. Näistä oli suurin osa alle 35€ ja yksi tuote täytti lahjakorttivaatimuksen. Yhteishinta kaikille ko. merkin vaatteille oli n. 130€. Asiakas maksoi ja kone tulosti hänelle tuon yhden lahjakortin, jonka annoin hänelle kuitin yhteydessä.
Olin jo siirtymässä seuraavaan asiakkaaseen kun hän rääkäisi ”Missäs ne loput lahjakortit on??!”
Minä:” Anteeksi mutta teille tuli vain yksi lahjakortti, kun nuo muut tuotteet olivat alle 35€ yksittäishintaan.”
Asiakas:” Älä sepitä omia sääntöjäs! Minä laskin että saan tästä kolme lahjakorttia!”
Minä:”Pahoittelen, mutta lahjakortin saa jos tuote on normaalihintainen ja kyseisen tuotteen hinta on yli 35€, vaikka ostaisi kymmenen 30€ hintaista tuotetta, ei ole oikeutettu ainoaankaan lahjakorttiin. Tässä on kopio tästä ilmoituksesta joka oli siellä osastollakin siinä isolla seinällä.”
Näytän lappua, jossa on kyseisen lahjakortin säännöt.
Asiakas:”Kyllä täällä taas huijataan!! Siellä osastolla ei kyllä tasan lukenut noin!! Minä menen nyt sinne ja otan kuvan siitä lapusta ja tulen tähän kassalle takaisin! Sitten voin kertoa minne voit tuon lappusi tunkea!!” Asiakas lähtee ja jättää tavaransa levälleen tiskille, hänen hiljainen mihensä pinkoo myöskin vaimon perään. Moni asiakas päivittelee tilannetta ja toteaa, että kaikkea tekin saatte kokea.

Odotan mielenkiinnolla mitä tuleman pitää, mutta ketään ei näy. Noin tunnin kuluttua hiljainen aviomies saapuu paikalle ja kaikessa hiljaisuudessa pakkaa tavaransa ja häipyy. Hieman pisti harmittamaan, etten päässyt tätä rouvaa enää näkemään. 🙂

– kassa –

Jaa tämä tarina:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *