Käytöstavat

Olen kyllä kuullut joidenkin ihmisten sanovan, että ”se-ja-se kaupan kassa oli varsinainen näkkärinaama eikä edes tervehtinyt”, mutta itse kaupassa työskentelevänä voin sanoa, että on tuhat kertaa yleisempää ettei asiakas tervehdi tai kiitä. Mielestäni ihan perustason käytöstapoihin kuuluu sanat ”hei”, ”kiitos”, ja ”ole hyvä”.

En kyllä ihmettele jos joku myyjä rupeaa vuoronsa lopussa olemaan melko tympääntynyt, kun on koko päivän joutunut katselemaan tylyjä moukkia.

Olethan kohtelias ja hyväntuulinen myös myyjille, hekin ovat ihmisiä. Ihan oikeasti.

Jaa tämä tarina:

8 kommenttia

 1. myyjä vaan hei sanoo:

  Tätä minä olen aina ihmetellyt ettei hyvät käytöstavat ole hallussa. Vaikket olisikaan kaupassa kuin katsomassa etkä välttämättä ostamassa kaupasta mitään niin on kohteliasta vastata myyjälle hei tms. jos hän sinua tervehtii. Itse olen saanut aaseilta välillä vain tuijotuksen minuun päin kun olen tervehtinyt ja sitten käännetään katse heti pois ilman että tervehditään takasin. Jotkut myöskin vain hymähtää. Onko se tervehtiminen oikeasti niin vaikeaa…

 2. Hotdog sanoo:

  Sain tänään kahdet positiiviset palautteet vain ja ainoastaan siitä että tervehdin asiakkaita. Mitäs helvettiä. 😀

 3. Nakke3 sanoo:

  Kirjoittaja on täysin oikeassa, hyvät käytöstavat kuuluvat jokaiselle. Yhdessä asiassa olen tosi eri mieltä: ”En kyllä ihmettele jos joku myyjä rupeaa vuoronsa lopussa olemaan melko tympääntynyt, kun on koko päivän joutunut katselemaan tylyjä moukkia.” Tämä ei asiakaspalvelijalle käy, vaan hymy täytyy löytyä työpäivän alusta loppuun asti, vaikka kuinka harmittaisi.

  • Hotdog sanoo:

   Koska työntekijät eivät ole ihmisiä! Eikö niin?

   (Pst… Vedäpä se pää pois sieltä ahterista, olisi elämä kummasti mukavampaa kun ei kiristäisi niin paljoa, ja ummetuskin katoaisi!)

 4. Pllllllllllllllllllllllllllllll sanoo:

  Tälleen entisenä aspana on pakko sanoa, että jos ei kehitä itelleen vähän paksumpaa nahkaa, että vain unohtaa urpojen pöljäilyt, niin omasta elämästä tulee kyllä tosi nopeasti sietämätöntä. Ei siis tietysti kaikkea tartte sietää, mutta se, ettei aasiakas sano hei-kiitos-näkemiin, on ihan peruskauraa, jonka kannattaa vain antaa mennä ohi. Säästyy siten voimat paremmin niille kivoille, kontaktia ottaville asiakkaille.

 5. musu sanoo:

  Tuo on niin totta. Itse pyrin aina olemaan edes kohtelias vaikkei juuri hymyilytäkkään. Ei se ole myyjän vika jos mulla on huono päivä ja mitä se auttaa jos siirrän pahan oloni häneen.

 6. Mee sanoo:

  Entisenä aspana ymmärrän pointin, mutta ainakin omassa lähikaupassani on yksi myyjä, joka ei ole hymyillyt kertaakaan näiden kolmen vuoden aikana, kun olen siellä käynyt asiakkaana. Eli valitettavasti on olemassa myös niitä asiakaspalvelijoita, joilla on naama näkkärillä jatkuvasti.

 7. Asiakas sanoo:

  Itse käyttäydyn kassalla asioidessani niinkuin hyviin käytöstapoihin kuuluu. Tervehdin, odotan kärsivällisesti jos vaikka kassalla opetetaan työntekijää, kiitän ja katson silmiin. Paitsi silloin kun kassahenkilö ei kiinnitä huomiota minuun vaan kaveriinsa joka on edelläni jä jää lässyttämään kassan kanssa esim. viikonloppunsa tapahtumia. Usein käy näin. Sitten nauravat siinä ja ostokseni piipataan kiireellä läpi ja silmiin katsomatta läntätään vaihtorahat kouraan ja juttu jatkuu.. Se kiristää hermoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *