Käyttäytyminen kirjastossa

Olin tuossa vuoden ajan kirjastossa töissä, ja tästä lähtien kun itse asioit kirjastossa, muistathan seuraavat asiat:

 1. Ethän vain käytä ilmaisuja ”kiitos” tai ”ole hyvä”.
 2. Jos olet koiran kanssa liikkeellä, jätä se toki lasten osastolle kytkettynä räksyttämään ja lähde itse aikuisten osastolle etsimään iltalukemista.
 3. Muista, että sinä itse tiedät paremmin kuin henkilökunta miten lainausautomaatti toimii.
 4. Kahvit saa toki heittää lehtilukusalin sohvalle. Ja ne roskakoritkin ovat vain koristeita.
 5. Jos etsiskelet kirjoja, istahda toki tuolille istahtamaan ja huutele lainaustiskin työntekijälle että ”Haepas minulle kirja X ja X” muutamia kertoja, äläkä sitten lainaa niistä ainuttakaan.
 6. Jos vastaat ”En tarvitse apua”, toki tiedämme että sinä itse asiassa tarvitsetkin apua, ja sinulla on täysi oikeus heittää kirjastokortti pitkin lattioita kun et sitten saanutkaan varaamaasi kirjaa pompsahtamaan lainausautomaatin syövereistä.
 7. Jos henkilökunnalla on kiire, paras tapa saada palvelua on ensin mölytä ja sitten heittäytyä lattialle makaamaan.
 8. Kirjaston työntekijäthän ovat tietysti lukeneet kaikki kirjaston kirjat, joten osaamme antaa niiden juonesta kysyttäessä täydellisen syväanalyysin.
 9. Kun viet kirjat kotiisi, ne kannattaa jättää lattioille aukinaisina lojumaan jotta kissasi voi oksentaa niiden päälle.
 10. Kirjat/levyt/dvd:t kannattaa myöskin jättää palauttamatta, ja miksi ne pitäisi uusiakaan kun sakkoja kertyy muutamassa viikossa vain n. 76,70€. Pikkurahaa.
 11. Meetwursti on erittäin hyvä kirjanmerkki. Kuin on myös casino-arpa jossa on voitto.
Jaa tämä tarina:

4 kommenttia

 1. Mirin sanoo:

  Itseä ärsytti (joskus harjoittelijana) eniten kirjojen väärään paikkaan laittaminen, koita siinä sitten metsästää asiakkaalle kirjaa jonka _pitäisi_ olla hyllyssä, vaikeuttaa työntekijän hommia, kuin myös aiheuttaa haittaa muille asiakkaille kun eivät löydä etsimäänsä, mutta mitäpä muista.

 2. A b sanoo:

  Hm olet varmaan aika hapan. Jännää että sulla on aikaa kirjoittaa tänne vaikka voisit olla varmaan auttamassa jotain asiakasta just nyt

 3. Naattis sanoo:

  ”Kirjaston työntekijäthän ovat tietysti lukeneet kaikki kirjaston kirjat, joten osaamme antaa niiden juonesta kysyttäessä täydellisen syväanalyysin.”
  Elokuvateattereissa tapahtuu samaa, asiakkaat olettavat että kaikki työntekijät ovat nähneet kaikki maailman elokuvat ja muistavat lennosta mm. kuka missäkin oli ohjaajana, pukusuunnittelijana tai alkuperäisenä ääninäyttelijänä.

 4. Kiki sanoo:

  Kohta 8 niin monta kertaa! 😀
  ”Kun sinä olet lukenut nämä kaikki kirjat, niin sano mistä minä tykkäisin?” Juu en ole. Se ei kuulu työhömme. Ja jotta tietäisin, mistä tykkäät, minun on voitava kysyä sinulta, mitä yleensä luet, mitä etsit, mistä pidät.

  Lisää toistuvia juttuja:
  12: Kyllä, kaikki ne lainat, joista me lähetämme muistutuksen, olet ihan varmasti palauttanut palautusluukkuun. Me vain emme löydä niitä, koska siellä on musta aukko, johon ne katoavat.
  13: Kun lapsesi tai teinisi työntää kirjat hyllyjen perälle, älä ihmeessä kiellä. Mitä muutakaan me tekisimme päivät pitkät kuin ongimme niitä kirjoja hyllyn reunalle, koska siitä niiden nimet näkyvät paremmin eikä kirjoja tarvitse kiskoa hyllyistä ylänurkasta, jolloin selkä rupeaa ratkeamaan?
  14: Kätevin roskishan on kirjarivien takana.
  15: Kun tarvitset apua, miksi ihmeessä kysyisit siltä ihmiseltä, joka on tietokoneen takana ja voi tarkistaa, onko hakemasi kirja/elokuva/muu oikeasti paikalla vai lainassa? Onhan se nyt kätevämpää kysyä hyllyjen välissä ihan muita töitä tekevältä koululaiselta tai sivarilta, joka tietysti tietää ulkoa, missä kaikki on ja onko se lainassa vai ei.
  16: Totta kai voit jättää alle kouluikäisen lapsesi vahtimatta nettikoneelle pariksi tunniksi, kun itse menet uimahalliin!
  17: Kun olet ihan varma siitä, että etsit yhden Rundmanin dekkaria ja kirjaston työntekijä sanoo, ettei sellaisia ole olemassa, mutta Rudbergiä meillä olisi, pidä kiinni kannastasi ja pidä kirjaston työntekijöitä tyhminä. Kunnes he tuovat käsiisi Rudbergin dekkarin ja toteat, että tätähän minä etsin, miksei heti löytynyt.
  18: Ja kun et hoida omia tai alaikäistesi lainoja ja saat muistutuskuluja sekä lopulta laskun palauttamattomasta aineistosta, se on kirjaston vika ja heille pitää huutaa. Ei suinkaan ole kyse siitä, että kun otat kirjastokortin, solmit samalla sopimuksen, joka velvoittaa sinut palauttamaan omasi ja alaikäisten lastesi lainat kohtuullisessa ajassa. Jos rikot sopimusta, kirjastolla on velvollisuus muistuttaa ja jopa periä maksu aineistosta, jota et palauta, koska kirjasto on vastuussa yhteisestä omaisuudesta ja muidenkin ihmisten oikeudesta siihen aineistoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *