Kenkäkaupan arkea

Minulle on osunut viime päivinä jonkinlainen tuuri. Joko näytän sille, että minulle todellakin kannattaa aukoa päätä, tai sitten kokeillaan kepillä jäätä: Onhan se varmasti tällaista ennenkin kuullut.

Viimeisin tapahtuma on eiliseltä. ”Anna minulle välittömästi kengät joilla voin olla ja kävellä, ilman että mikään painaa minua, ja voin olla huomaamattomasti. Jalkani on sekä kapea, että leveä, löytyy kaikki ongelmat, kuten vaivainsenluu. Sinulla on kokemusta, joten anna minulle kengät, ja korko ei saa kopista.”

Selvä, tottakai! Meillä on täällä eri lestin leveydellä olevia kenkiä. Ja harvaan niihin tehdään kumisia korkoja. Jos löytyy sopivat jalalle, niin suutari voi vaihtaa ne uusiin, pehmoisiin. Meidän täytyy vain kokeilla, mikä sopii jalkaan.”

Asiakas: ”Ajattelin, että sinulla olisi näkemystä näistä. Minulla ei ole aikaa suutaariin, joten anna minulle sopivat kengät nyt heti!”

Minä: ” Tässä on eri vaihtoehtoja; ja niitä on vain pakko kokeilla jalkaan, että ne tuntuu hyvälle”

”Et siis tiedä näistä mitään, kiitos ja näkemiin!”
Kiitos ja näkemiin.

– Johnssi –

Jaa tämä tarina:

6 kommenttia

 1. Timo sanoo:

  Tämä on taas niitä ”that happened” eli taidat puhua satuja…

 2. Saunamajuri sanoo:

  Yllättyisit timo kun tietäisit miten typeriä ihmisiä tämän maan päällä asustaa…

 3. peerluskoon sanoo:

  Yllättyisit Saunamajuri, jos tietäisit, että asiakkaat olettavat kenkäkaupasta löytyvän asiantuntevia myyjiä…

  • BT sanoo:

   Asiantunteva myyjä ei tarkoita sellaista, joka osaa valita kengät asiakkaan puolesta. Tottakai oletuksena on, että osaa suositella mukavia ja kopisemattomia kenkiä, mutta omaan jalkaan ne täytyy joka tapauksessa kokeilla. Eikä sekään takaa etteivät ne käytössä hankaa tai hierrä. Oletkohan koskaan ostanut kenkiä?

 4. Emppu sanoo:

  Juu ei mitenkään ihmeellistä käytöstä asiakkailta. Asiakkaat ei usein itsekkään tiedä mitä on hakemassa, eikä tahdo nähdä edes sen vertaa vaivaa että suostuisi kokeilemaan eri malleja. :S

 5. Ilmaveijari sanoo:

  Joillekin itsetärkeille mulkvisteille on tärkeää päästä sanomaan tuo että joku ei tiedä osaamisalueestaan mitään. Heitä tuntuu olevan aina vain enemmän ja kyllä, he saavat ääretöntä tyydytystä tuosta ja tekevät sitä ihan vain keljuillakseen, koska pissa valuu alaspäin ja heitä on joskus elämässään kohdeltu väärin ja nyt he ovat mielestään tärkeitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *