Periaatten rouva

Rouva tulee infopisteeseen kuitin kanssa naama punaisena; “Tuo kassa otti näistä koiranmakkaroista normaalin hinnan vaikka tässä tarjoulehdessä on selvästi että kaksi pakettia x hintaan!”

Katsomme rouvan kanssa yhdessä lehteä jossa on kuvien kanssa selvästi mainitut kaksi eri makua jotka kuuluvat tarjoukseen, rouvan valitsemat eivät niihin kuuluneet.

“Mutta hyllyssä oli tarjouslappuja jokapuolella, aivan varmasti lukee että kaikki nämä makkarat kuuluvat tarjoukseen!”
Pyydän sitten rouvaa lähtemään katsoman hyllyä, tarjoukseen kuuluvien tuotteiden kohdalla on selkeät merkinnät mitkä kuuluu ja mitkä ei. Rouvahan ei tähän tyydy vaan vaatii rahoja takaisin.
Tottakai otamme tuotteet takaisin ja palautamme rahat jos asiakas ei myyntikuntoista tuotetta haluakkaan. Pahoittelin vielä väärinymmärrystä.

Sitten tulee rouvan suusta tämä mahtava lause; “Ihan PERIAATTEEN vuoksi haluan rahat takaisin kun tarjoukset eivät pidä paikkaansa kassalla”……..

Tämän hän kailotti kovaan äänen jotta varmasti muutkin asiakkaat kuulisivat.

Mikä ihmeen periaate tuo on? Rouva ei tunnu näkevän värikuvia jossa on kuvat tarjoustuotteista eikä osaa ilmeisesti lukea, näistä syistä hänelle on myytävä random tuotteet halvemmalla???

Ja näitä keski-ikäisiä rouvia riittää joka viikko, se kallis hame pitäisi olla 30% alennuksella koska lehdessä oli mainos saman merkin täysin toisesta hameesta! Ihan periaatteen vuoksi!

Ei minulla riitä näihin enää järki, ensi kerralla pyydän järjellistä selitystä rouvien “periaate” vaatimuksiin. Tuntuu olevan heille lähinnä “hieno” sana jota on kiva kylvää vaikka väkisin.

– Johanna –

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *