Kenkäkaupassa ei saa myydä kenkiä!

Olen töissä kenkäkaupassa myyjänä ja välillä en kyllä ymmärrä mistä näitä järjen jättiläisiä oikein tulee. Kaikkihan tietävät, että kun kaupassa on tavaraa, varsinkin kenkä-/vaatekaupassa, niin tavaraa on rajoitetusti sesongin aikana. Tuotteita ei riitä kaikille halukkaille ja haluaamasi et saa, jollet ole ajoissa. Meidän liikkeeseen tämän kevään kenkiä on alkanut tulemaan jo Tammikuun aikana ja niitä on asiakkaat jo silloin hyvissä ajoin alkaneet ostamaan. Meillä on nyt muutama tällainen Aasiakas käynyt katselemassa kenkiä ja kun hän on mieleisen löytänyt niin välillä on käynyt niin, että juuri siitä tuotteesta on myyty kaikki koot melkein loppuun. Kaikkein paras ja yleisin kysymys on, kun asiakas vihaisena kysyy: ”Miksei tästä ole hänen kokoana enää jäljellä?” Ja oma vastaukseni on yleensä tätä luokkaa: ”Öö, koska ne on myyty loppuun ja meille tulee tuotteita aina vain tietty määrä.” Moni asiakas ei tätä ymmärrä, toteaa vain ”jaaha” ja lähtee kiukulla ulos liikkeestä. Niin, myyjän työhönhän ei kuulu myynti…

Jaa tämä tarina:

5 kommenttia

 1. tarpat sanoo:

  Vaatteita on välillä vaikea ostaa asioimalla liikkeessä, kun haluaa esim etelänlomalle uusia vetimiä. Onneksi urheilukaupoista usein saa lenkkareita ym minä vuodenaikana hyvänsä. Toki kun on hyvän valmistajan tuotteista kokemusta, niin voi huoletta tilaa vastaavanlaisia tuotteita netistä. Jos on ajoissa liikkeellä, niin ei haittaa, vaikka tuotetta joutuukin hetken odottelemaan, kun nettikauppa tilaa sitä valmistajalta. Normikaupat eivät järjestään suostu sesongin ulkopuolisia tuotteita tilaamaan kokemusteni perusteella.

  Tosin täytyy vielä sanoa, ettei se urheilukaupoissakaan niin yksinkertaista ole. Sisäkenkien saaminen loppukeväästä oli sangen tuskallinen operaatio. Ilmeisesti sitä ajatellaan, ettei kukaan aloita pelaamaan sählyä tai sulkapalloa sisäkentillä kesän kynnyksellä.

  • outoa sanoo:

   Tästä tulikin mieleen että en vieläkään ymmärrä että miksi hitossa ne sesonkivaatteet myydään loppuun jo ennen sesonkia? Talvella on ihan turha yrittää löytää talvitakkia, viimeksi myyjä tiuskaisi vain että ne myytiin jo syksyllä, nyt on kevätvaatteita. No mitäs pirua teet jos vanha takki hajoaa helmikuussa ja uutta et saa koska sesonki muka meni jo? Ihan naurettavaa. Tai se että syksyllä/talvella on maailman surkeimmat bikinivalikoimat. Juuri silloin kun ihmiset lähtevät etelään rantalomille! Ja kyllähän niitä uikkareita uimahalleissakin tarvitaan, miksi niitä ei saa ympäri vuoden edes isommista tavarataloista?

   • Mvc sanoo:

    Siis tämä muotiviikkojen yms. mukaan menevä vaatteiden myyminen on todella typerää, MUTTA eihän se myyjien vika ole. Heille on turha asiasta kiukutella.

    • Mahdollinen selitys sanoo:

     Veikkaisin, että syy on seuraava:
     Kauppa A tuo toppatakit myyntiin marraskuun alussa. Koska muut kaupat eivät vielä myy toppatakkeja, ostavat huvikseen shoppailevat ihmiset (ja toki muutkin) toppatakkinsa kaupasta A. Kauppa B tuo toppatakit myyntiin marraskuun puolivälissä. Tällöin iso osa talven toppatakkiostoista on jo tehty, kauppa A saa voitot (turhasta kuluttamisesta varsinkin), koska asiakkailla ei ole varaa ostaa vielä toista toppatakkia.
     Seuraavana vuonna kauppa B tuo toppatakit myyntiin lokakuun lopussa. Sama jatkuu, kunnes saavutetaan tila, jossa jokainen kauppa tuo toppatakit myyntiin niin aikaisin kuin mahdollista mutta silti järkevää ja myyvää.
     Koska kaupparakennuksessa on rajallisesti tilaa, ja sama ensimmäisyyskilpailu toteutuu kaikkien tuotteiden kohdalla, ei toppatakkeja voida pitää valikoimissa kovin pitkään.

     Liskohallitukseen uskomatta voidaan myös epäillä, että kaupat sopivat keskenään näistä sesonkien vaihtumisajoista, ettei kukaan etuile tai jää jalkeen.

     Kyse on tehokkaast myynnistä, ja siihen ei sovi kesäkengän korvaaminen loppukesästä: tee kuten ajan henki vaatii, ja osta keväällä viisi paria. Hyvässä lykyssä yksi niistä selviää syksyyn asti.

 2. Jonottaja sanoo:

  On ihan oikea ongelma, että kaupasta ei saa tuotteita silloin, kun niitä tarvitsisi, koska ne ovat myynnissä silloin, kun niitä ei tarvita. Yhtenä vuonna yritin ostaa uudet sandaalit loppukesästä, kun vanhat hajosivat. Ei onnistunut, koska sandaaleita olisi saanut vain keväällä. Sama juttu takin kanssa. Olisin tarvinnut hyvän ulkoilutakin, kun vanha alkoi osoittaa hajoamisen merkkejä. Eipä löytynyt, koska oli väärä sesonki.

  En tiedä, onko tämä pelkästään suomalainen ongelma, mutta en yhtään ihmettele, että oikeilla kaupoilla menee huonosti ja verkkokaupalla hyvin, jos ostohaluiselle tuotetta tarvitsevalle ei ole myytävää. On aivan järjetöntä, että talvivaatteet pitää ostaa loppukesästä, koska talvella myynnissä ei enää ole talvivaatteita, vaan jotain kevätroinaa. Kohta varmaan pitää ostaa joulukoristeet juhannuksena, koska joulun alla aletaan myydä kesätavaraa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *