Kioskilla asioimisen vaikeus

Kun astut sisään kioskille, ensimmäiseksi vastaa myyjän tervehdykseen. Tähän tilanteeseen eivät sovi suomalaiset perustervehdykset kuten: “Punanen marlboro”, “Kahvi” tai “Ässäarpa”. Sen sijaan hyväksyttäviä tervehdyksiä ovat esimerkiksi hei tai päivää.

Seuraavaksi kerro myyjälle mitä haluat, laput tiskiin ja vihainen tuijotus useimmiten toimii mutta mikäli haluat saada lapuistasi kerralla oikeanlaiset annathan myös toimintaohjeet. Tähän tilanteeseen voi sanoa esimerkiksi “Nämä uusitaan ja tarkastetaan”.

Kun olet saanut haluamasi, maksa myyjälle ja tässä vaiheessa voisit kertoa jos et halua kuittia. Jos kuitenkin saat kuitin käteesi rahojen alla tai päällä, sano kiitos ja tämän jälkeen saat poistua. Se että otat kuitin ja ryttäät sen tiskille tai akrobatiatempuilla taiteilet kuitin rahojen alta pois ja viskaat minne sattuu ei ole erityisen mukavaa. Myös kuitinväistely tanssilta vältytään kun kerrot myyjälle suoraan ettet halua kuittia.

Lähtiessäsi kioskilta voit myös halutessasi huikata myyjälle vaikka että: kiitos heihei.

Tämän opetuksen päätteeksi haluan vielä kiittää niitä ihania asiakkaita jotka hymyilevät ja tervehtivät ja tekevät asiakaspalvelukokemuksesta molemmille mukavan. Teidän takianne tätä työtä tehdään.

36 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *