Kioskilla asioimisen vaikeus

Kun astut sisään kioskille, ensimmäiseksi vastaa myyjän tervehdykseen. Tähän tilanteeseen eivät sovi suomalaiset perustervehdykset kuten: ”Punanen marlboro”, ”Kahvi” tai ”Ässäarpa”. Sen sijaan hyväksyttäviä tervehdyksiä ovat esimerkiksi hei tai päivää.

Seuraavaksi kerro myyjälle mitä haluat, laput tiskiin ja vihainen tuijotus useimmiten toimii mutta mikäli haluat saada lapuistasi kerralla oikeanlaiset annathan myös toimintaohjeet. Tähän tilanteeseen voi sanoa esimerkiksi ”Nämä uusitaan ja tarkastetaan”.

Kun olet saanut haluamasi, maksa myyjälle ja tässä vaiheessa voisit kertoa jos et halua kuittia. Jos kuitenkin saat kuitin käteesi rahojen alla tai päällä, sano kiitos ja tämän jälkeen saat poistua. Se että otat kuitin ja ryttäät sen tiskille tai akrobatiatempuilla taiteilet kuitin rahojen alta pois ja viskaat minne sattuu ei ole erityisen mukavaa. Myös kuitinväistely tanssilta vältytään kun kerrot myyjälle suoraan ettet halua kuittia.

Lähtiessäsi kioskilta voit myös halutessasi huikata myyjälle vaikka että: kiitos heihei.

Tämän opetuksen päätteeksi haluan vielä kiittää niitä ihania asiakkaita jotka hymyilevät ja tervehtivät ja tekevät asiakaspalvelukokemuksesta molemmille mukavan. Teidän takianne tätä työtä tehdään.

Jaa tämä tarina:

36 kommenttia

 1. #&&#&#&#&# sanoo:

  Jo on myyjillä suuret ongelmat 😉

 2. wallruss sanoo:

  Muutama vuosi tuli kioskilla työskenneltyä ja muistan tilanteet hyvin.
  Jos kysyy haluaako asiakas kuitin siihen oiva vastaus on joko ”ei kiitos” tai ”kyllä kiitos.” Mulkaisu ja kuitin repäisy myyjän kädestä tai päinvastoin kuitin otto, mutta lattialle heitto eivät ole kovin mukavia tapoja.
  Myös aikana jolloin myyjä vielä höyläsi asiakkaan kortin, olisi ollut suotavaa, että se kortti annetaan myyjälle käteen. Ei lätkäistä sitä raivolla tiskiin kuin kärpästä tappaakseen tai livauteta myyjän ojennetun käden alle! Siinä pienessä tilassa lasiselta alustalta kun yrität liian lyhyine kynsinesi raapia korttia käteesi niin aikaa voisi kuluttaa paremminkin.

  • Nicor sanoo:

   Nykyäänkin jotkut käteisellä maksavat asiakkaat laittavat rahat siihen tasolle myyjän ojennetun käden sijaan. Näissä tilanteissa vaihtorahat laitetaan myös tasolle sen asiakkaan ojentaman käden sijaan.

   • jepjou sanoo:

    Ainakin Virossa on tapana laittaa rahat tiskille käden sijaan.

    • Aapeli sanoo:

     En tiedä huomasitko, mutta me emme ole Virossa.

     • Mirin sanoo:

      Vaikka itse tykkäänkin antaa rahat suoraan myyjälle, niin on kyllä huomautettava että jepjoulla on pointti, lähes kaikkialla muualla missä matkustanut niin ei anneta rahoja suoraan myyjälle, vaan nimenomaan siihen tiskille tai ”astiaan” mikä siinä on, monesti pidetään suomalaisia aika juntteina kun tyrkytetään rahoja käteen 🙂

     • Mitä ihmettä sanoo:

      Mitä ihmeen junttia on antaa rahat myyjän käteen? Ainoastaan siksi koska ulkomailla tehdään toisin? Myyjällehän se raha kuitenkin menee, miksi siirrellä sitä minkään tiskin kautta? Monessa muussa maassa on surkea lukutaito, saastunut luonto ja alhaisempi sivistys. Ollaanpas me juntteja. Poltetaan kirjat ja luonto ja aletaan öykkäröimään. Koska muutkin, ei olla sitten enää juntteja.

     • Aapeli sanoo:

      Juu, mutta maassa maan tavalla, eikö vain? Mun mielestä on ihan jees että ne rahat saa suoraan käteen. Silloin niitä ei tarvi poimia siltä tiskiltä. Nopeuttaa toimintaa vain.

 3. Myyjä sanoo:

  Itse työskentelen kohtalaisen kokoisessa sekalaista elektroniikkaa myyvässä yrityksessä, ja asiakasta kun tervehtii käytävällä, niin yleisin vastaus on ”ei kiitos” tai ”katselen vaan”. Jos menet sukulaisille kylään ja he sanovat moi, niin vastaatko heillekin että ei kiitos 😀

  • Kassa sanoo:

   Kassalla työskennellessä useammin kuin monesti on tullut vastaan hyvää päivänjatko toivottaessani ”En mä tarvii” Luultavasti kuittia tarkoittaen, tai sitten on tosi kova luotto päivään ettei siitä tarvitse enää hyvää tehdä. 😀

  • teppo42 sanoo:

   No nyt oli kummallinen vertaus. Jokainen asiakas tietää että ne myyjät siellä liikkeessä ei ole palvelemassa tai auttamassa vaan myymässä. Joten on ihan loogista että jos ei halua joutua vartin kestävän myyntipuheen uhriksi niin on helpointa sanoa heti että ei kiitos.
   Sukulaiset aika harvoin on olemassa pelkästään myydäkseen sinulle jotain.

   • :DDD sanoo:

    No, mutta eikö sitä silti olisi ihan kohteliasta vastata tervehdykseen ensin ja sitten vasta hönkiä se ”en tartte apuu” 😂 Peruskäytöstavat nääs…😉

    • teppo42 sanoo:

     Ei oikein voi normaaleja käytöstapasääntöjä soveltaa noihin kauppatilanteisiin. Jos voisi, niin silloin se myyminen myöskään ei voi kuulua siihen normaalitilanteeseen. Ei ole kohteliasta yrittää myydä ihmisille tavaroita.

     • Aapeli sanoo:

      Eli koska kyseessä on myyntitilanne, niin on ihan okei käyttäytyä kuin eläin? Selevä!

     • :DDD sanoo:

      Okei, eli jos on myyntitilanne, ei tarvitse vastata tervehdykseen jne. No, ei kai siinä 😂

      Koskeeko tämä sama vaikka, jos menet terveyskeskukseen, jos joku henkilökuntaan kuuluva sattui tervehtimään käytävällä, ei pidä vastata siinä pelossa, että sen jälkeen sut heitetään nisksperseotteella lähimmälle vuoteelle ja tungetaan katetri munaan, ronkitaan peräpukamat ja tehdään avosydänleikkaus. Tai vaikka uimahallia, menet sinne syystä x ja et uskalla vastata tervehdykseen ilman, että seuraavaksi sinut heitetään vaatteet päällä johonkin mummovesijumppaan tai salille jalkaprässiin kolmensadan kilon alle. 😂 Tai verovirastossa hei johtaa vähintään kymppitonnin lisäveroihin ihan missä asiassa tahansa.

      Pointtina siis, että oli myyminen kohteliasta tai ei, sen ”mää katon vaan” ehtii sanoa tervehdykseen vastaamisenkin jälkeen.

      Ps. Kannattaa varoa myös naapurin moikkaamista, voit pian joutua pihatalkoiden isännäksi ja kustantamaan kaikki viinakset tai naimisiin naapurin kanssa, sukupuolesta ja siviilisäädystä riippumatta. 😅

     • ihmettelijä sanoo:

      Ei siinä kato ole logiikalla sijaa kun perustellaan omien käytöstapojen puutetta 😀

     • teppo42 sanoo:

      Terveyskeskuksen ihmiset ei ole siellä myymässä tavaroita tai palveluita. Eikä myöskään verovirastossa. Elektroniikkaliikkeessä sen sijaan ne ihmiset on siellä PELKÄSTÄÄN tyrkyttämässä ja pakkomyymässä ja kusettamassa. Kyllä siinä kerjää ongelmia jos niiden kanssa alkaa kaveeraamaan.

     • Aapeli sanoo:

      Kaikkien kannalta paras jos siirryt ihan vain nettikauppaan, niin voit olla tuollainen arka ihmisruipelo ihan rauhassa.

     • :DDD sanoo:

      No mutta joka paikassa, missä olet ihmisten kanssa tekemisissä, on olemassa se riski, että joutuu johonkin kanssakäymiseen 😂

     • teppo42 sanoo:

      Kanssakäyminen on okei, mutta se maaninen pakkomyyminen ei ole. Ylipäätään kaikki pakkomeininki on väärin ja sairasta enkä sitä hyväksy.

     • Aapeli sanoo:

      ”Voinko auttaa?”

      ”Maaninen pakkomyyminen.”

      Onko sinulla vaikeuksia?

     • teppo42 sanoo:

      Sanoin jo, että ne ihmiset siellä kaupassa on olemassa pelkästään myydäkseen sinulle tavaraa. Onko sinulla vaikeuksia ymmärtää lukemaasi? Tosin tuo fakta pitäisi pystyä ymmärtämään ihan itse, ilman että joku siitä sanoo.

     • ihmettelijä sanoo:

      Kiitos teppo kun valaiset meitä pimeydessä kulkevia viisaudellasi. Oi suuri profeetta, me tavalliset kuolevaiset kumarramme sinua.

      Sarkasmi sikseen. Myyjän ensisijainen tehtävä on toki myydä, sen tajuaa kyllä kaikki ilman sinunkin sanaasi. Mutta ihmispelossasi unohdat sen, että kyseessä on myös ihminen jolloin on syytä muistaa ne käytöstavat. Ymmärrän kyllä tekstistäsi, että käytöstavat ei ehkä ole se sun juttusi, joten kuten joku jo sanoikin, tee kaikille palvelus ja asioi verkkokaupoissa. Vai onko sielläkin esiin pomppaavat chat-ikkunat ”maanista pakkomyyntiä”?

     • teppo42 sanoo:

      Ei ne myyjät ole ihmisiä vaan myyjiä. Ihan samoin kuin minä työaikana en ole ihminen vaan työnantajan resurssi. Ei minulla tai kenelläkään muullakaan työntekijällä missään ole mitään ihmisoikeuksia työaikana, vaan vasta sen jälkeen tai tauolla. Jos et usko niin voit kokeilla työaikana tehdä samoja asioita kuin vapaa-aikanasi ja katsoa miten työnantajasi siihen reagoi.

     • ihmettelijä sanoo:

      Näemmä teppo trollaa myös feissarimokissa samalla nimikkeellä. Hyvä teppo, menehän nyt siitä ja päästä aikuiset käyttämään internettiä.

     • teppo42 sanoo:

      Haistappa vittu. En trollaa yhtään missään, en täälläkään.

     • ihmettelijä sanoo:

      No, se tekee tästä keskustelusta vielä surullisempaa.

      Parempaa jatkoa sinulle!

     • Niinpä niin... sanoo:

      Joko Tepolta loppui sanat kesken, kun noin järkeväksi heittäytyi? Vai eikö vain ole pokkaa myöntää, että omassa asenteessa olisi reilusti parantamisen varaa? Tässä ko. tapauksessa taitaa tosin olla kyse molemmista seikoista.

      Voisi kyllä kuvitella, että viimeistään siinä vaiheessa, kun ihminen alkaa saada muilta vain negatiivisia vastauksia, se alkaisi edes vähän ajatella niitä omia sanojansa. Tätä kuitenkin on tältä ko. henkilöltä näköjään ihan turha odottaa, valitettavasti.

     • Aapeli sanoo:

      ”Ei ne myyjät ole ihmisiä vaan myyjiä.”

      Ihan oikeasti, jätä kaikki asiointisi sinne verkkokauppaan. Sinun ei tarvitse asioida kenenkään kanssa, kun et selvästikään osaa kunnioittaa yhtään mitään. Ihminen on ihminen, piste.

     • Pauria sanoo:

      Trollihan sie oot, mutta vastaan nyt kuitenki. Tottakai myyjät on kaupassa myymässä tavaraa. Sitä varten kaupat on. Sinne on tarkoitus mennä ostamaan tavaraa, ei huvikseen notkumaan ihan vaan jotta vois ahdistua myyjän tervehdyksestä.

 4. Aasiakas sanoo:

  Onko se oikeasti niin hirveä jos ei sano terve? Minusta ärrällä kuuluu mennä asiaan ja heittää se ”punanen mallu” jo ovelta, kaivaa lompakko pöytään ja rivakkaan poistua paikalta kun maksu on suoritettu.

  Miksi asiakaspalvelija ottaa nokkiinsa näistä kun en minä asiakkaana näitä jonninjoutavia ihmiskontakteja tarvitse, alkakaa vaikka terapeutiksi jos on pakonomainen tarve keskustella ventovieraiden kanssa.

 5. 6jhddg sanoo:

  Aina myyjää tervehdin ja poistuessa sanon kiitos ja toivotan hyvää päivän jatkoa. Miksi otsikon alla näkyy 6 kommenttia vaikka niitä on 3?

 6. ärrinmurrin sanoo:

  Valitettavasti löytyy turhan paljon myös niitä ”asiakaspalvelijoita”, jotka eivät muista tervehtiä asiakasta.

 7. Mika sanoo:

  Kun asiakas astuu kioskiin, niin myyjä voisi lopettaa somettamisen ja sanoa asiakkaalle huomenta, päivää jne.

 8. keijo sanoo:

  Se on kiva lukea monissa tarinoissa, kuinka myyjät ei tykkää toistuvista vitseistä, koska ne on kuultu satoja kertoja, mutta täällä jaetaan näitä samoja ohjeita jatkuvalla syötöllä 😀

  • L.A sanoo:

   Ehkäpä siksi, ettei yksi kerta riitä. Tulitko ajatelleeksi, että aspat eivät pääse tilanteesta pois, mutta sinä voit lopettaa lukemisen heti kun tarinalista menee tylsäksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *