Vartijan kanssa asioinnin ABC

Ammatissani olen tässä törmännyt jo pariin ihmisten harhaluuloon meidän toiminnassa;

1. Älä tule pätemään minulle työtehtävissäni, että miten ne mielestäsi pitäisi tehdä tai mitä koulutustaustaa minulla on (0-100 tunnin koulutus = väärä vastaus). Jos olen päättänyt poistaa sinut lakiin perustuvasta syystä kaupasta, älä kuvittele että pelkäisin uhkauksiasi potkuista, sillä tarpeeksi kauan niskuroituasi lähdet putkaan, halusit tai et. Toimintamme perustuu lakiin (Laki yksityisistä turvallisuuspalveluista), EI mielivaltaisuuteen. Vaikka olisit alaikäinen, samat säännöt pätee sinuun!

2. Jos olet oikeasti niin aasi, että yrität poistua ovesta jossa on iso kyltti “Hätäpoistumistie. Oven avaus aiheuttaa hälytyksen”, niin älä edes viitsi vinkua kun lasku aiheutuneesta tulee sinulle! Tyhmyydestä tunnetusti sakotetaan.

3. Jos kohtaat kaupassa asioidesaasi toiselta asiakkaalta ikävää käytöstä, niin kerro siitä joko minulle tai kaupan myyjälle HETI, äläkä tunnin kuluttua tapahtuneesta. Niikuin jo mainitsin, toimintamme perustuu lakiin, vaikka se olisi järjenkin vastaista. Emme me voi puuttua kaikkeen kuten vaikka poliisit. Kiinniotto-oikeus on vain verekseltään tai pakenemasta tavattu rikkeentekijä. ÄLÄKÄ ala riehumaan kun tämän sinulle kerron.

4. Tiedän, että on ikävää kun kauppareissun päätteksi huomaat jonkin kolhineen uutta upeaa autoasi. Tästä tiedon saatuamme voimme kyllä katsoa jos tallenteille jotain näkyisi, mutta jos autosi on ollut kilometrin tai vain ylimääräisen metrin päässä lähimmästä kamerasta, emme me voi sille mitään. Ja ei, emme luovuta sinulle yhtään mitään pätkää edes tikulle. Luovutamme kuvamateriaalia vain poliisille joten tee tapahtuneesta rikosilmoitus. ÄLÄKÄ taaskaan ala riehumaan kun tämän asian sinulle ilmoitan, muuttuu asiointisi sävy meidän kanssa hyvin nopeasti!

5. Vaikka kuinka haluasit jatkaa ostoksiasi vielä “edes hetken” kaupan sulkemisen jälkeen tai yrität väkisin tunkea kauppaan sisään, vaikka kauppa ollaan jo sulkemassa, voi olla että ostokset jää kokonaan tekemättä tai vastaavasti lähdet putkan kautta kotiin pelkän sakkolapun kanssa. (Järjestystä ylläpitävän henkilön vastustaminen). Myyjät saattavat antaa periksi aasiakkaillekkin, mutta meidän toimenkuva onkin täysin eri. Sitä saa mitä tilaa! Väkivaltainen käytöksesi voi siis tietää hyvin kylmänkiskoista kyytiä.

6. Ja ei, en ole kiinnostunut kuka olet tai kuka kaverisi on… jne. Enkä siitäkään kuka tulee huomena tekemään kotietsintää tms. Jos aiheutat häiriötä tai pöllit, yllämainitut asiat ovat aivan yhdentekeviä. Mahdolliset uhkailut ja väkivaltaisuutesi menevät kyllä poliisinkin tietoon. Lahjontasikin on täysin turhaa, en ole kiinnostunut tilisi saldosta.

7. Jos kiinniotan sinut pöllimisestä (tai muusta rikkeestä), on turha vinkua, että on nöyryyttävää tai että poliiseilla kestää kauan. Olisit miettinyt sitä ennen kuin pöllit. Poliisien tulo voi kuule kestää siitä 5min aina jopa 2 tuntiin asti. Odottavan aika on pitkä. riehuminen putkassa voi tietää isompian ongelmian, kun se poliisit saapuvat. Jos sattumalta “unohdat” osan tai kaikki ostoksesi reppuusi ja poistut maksamatta, et ole kovin vahvoilla vaan lienee syytä olla ehkä huolissasi omasta alkavasta dementiasta. näpistys on rikos, piste! on tietysi ikävää jos sinulla ei oikeasti ole rahaa varastamiisi ruokiin, mutta asiakkaamme eli kauppa haluaa ilmoittaa kaikki näpistykset poliisille, näin me siis toimimme.

8. Minuun ei toimi mitkään rasisti-, fasisti-, nais-, mies-, natsi- tai “tuttuni on poliisi!”- kortit. Voi ihon sävysi olla vaikka sateenkaartakin kirjavampi; toimintaani se ei vaikuta. Jos sanaani ei totella, voi olla päivän päätteeksi sakkolappu taas kourassa.

9. Jos huomautan autosi olevan virheellisesti parkkeerattu, etkä reagoi siihen; saat varmasti parkkipirkolta sakon ja minulle on siitä sitten turha kitistä. Pahimmassa tapauksessa se hinaataan pois ja sen lystin maksat SINÄ ITSE!

10. On varmasti sinulta ehkä ihan hyvän tahtoisuutta, jos kehut minua kauniiksi, enkeliksi tms, itse en siitä työtehtävissäni pidä. Enkä välitä kuunnella kommenttia missään muodossa että olen nainen. Olen vain vartija, kiitos. Sukupuolellani ei ole mitään merkitystä työssäni. Haistattelusikaan ei kyllä innosta minua, mutta minäpä en niitä hirveän kauaan kuuntele, lähtö tulee sinullekkin hyvin äkäseen. Emme tee samanlaista asiakaspalvelu työtä kuten myyjät, joten emme hirveästi möykkäämistäsi kuuntele feikkihymy korvissa asti.

NYRKKISÄÄNTÖ: Älä ole idiootti, jos käyttäydyt itse asiallisesti, mekin olemme sinua kohtaan asiallisia!

Tässä lienee tärkeimmät, anteeksi jos löytyy kirjoitusvirheitä, näppäimistö oireilee vähäisen. Hyvää kevättä!

18 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *