Kiskalla kuultua

Työskentelen yksityisessä pienessä kioskissa. Tässä on pari tarinaa mahtavista aasiakkaistani.

Oli lämmin päivä ja olin vain muutama päivä aikaisemmin ottanut isohkon tatuoinnin (olkapäästä kyynärpäähän). Kioski on siis yksityinen eikä meillä ole mitään virallista työasua, kunhan ei nyt likaisissa verkkareissa tulla töihin niin kaikki on sallittua.
No, minulla oli siistit farkut ja hihaton ”vaimari” paita sillä en halunnut muhituttaa uutta tatuointiani paidan alla kuumana päivänä ja pitihän sitä rasvaillakin aika ajoin.
Tiskin eteen tulee vanhempi (n. 70v) mies joka ei sano mitään vaan jurottaa eteensä. 

Tässä keskustelumme: (Minä=M, Aasiakas=A)

M: ”Päivää, mitäs teille saisi olla?”

A: ”Missä sinun työasusi on?”

M: ”??, Tässähän nämä minun vaatteni ovat”

A: ”Niin mutta sinulla ei ole työasua päällä”

M: ”Niin, meillä kun ei ole mitään virallista työasua täällä”

A: ”Älä valehtele, kyllä minä tiedän että sinulla pitää olla työasu”

M: ”Miksi minä valehtelisin teille?”

A: ”Minä olen ollut linja-auton kuljettajana kymmeniä vuosia ja kyllä meillä on aina työvaatteet pitänyt olla”

M: (Tässä vaiheessa alkaa vähän mennä hermo) ”No, minä kun en ole linja-auton kuljettaja vaan ihan myyjä tässä kioskilla”

A: ”Kyllä kaikilla muilla (eRään ison kioskiketjun) työntekijöillä on aina työvaatteet päällä kun ovat töissä.”

M: ”Ah no katsos kun tämä kioski ei kuulu kyseiseen ketjuun, tämä on yksityinen kioski.”

A: ”Älä valehtele minulle kyllä minä tiedän että te olette kyseistä isoa ketjua.”

M: ” Edelleen, olemme yksityinen kioski eikä työnantajani ole määrännyt mitään tiettyä työasua joten näillä nyt mennään. Olisinko kuitenkin voinut auttaa teitä vielä jotenkin.”

A: ”Minä en osta sinulta mitään!”

M: ”Ei ole pakko, jos ei ollut muuta niin ottaisin nyt seuraavan asiakkaan tuosta jonosta.”

A: ”Minä kyllä teen sinusta valituksen ja sinä saat potkut.”

M: ”Selvä homma, (kyseisen rakennuksen yläkerrassa oleva ravintola on samaa firmaa kuin kioski jolla työskentelen) Voitte mennä hissillä ylös ja jättää valituksenne sinne vuoropällikölle.”

Parin tunnin päästä viereisessä liikkeessä työskentelevä nainen tulee hämmentyneenä kioskille kertomaan kuinka kyseinen vanha herra oli mennyt valittamaan heidän liikkeeseen minun työasuni puutetta ja sitä kuinka hän nyt aikoo järjestää minulle potkut. Nainen oli kertonut miehelle, että se voi olla hieman hankalaa sillä kioski tosiaan on yksityinen ja satun olemaan omistajan poika. Kysyin seuraavana työpäivänä oliko tämä aurinkoinen herra tullut jättämään valitusta minusta, suureksi yllätyksekseni, ei ollut….

Jaa tämä tarina:

14 kommenttia

 1. Karhu sanoo:

  Voi voi höppänää pappaa, taisi olla päänsä sisällä ihan eri aikakaudessa ja maailmassa. 🙁

 2. myanmary sanoo:

  Niin uskomatonta tuo kun aletaan vänkäämään vastaan ja muka tiedetään paremmin… 😀

 3. jepjou sanoo:

  Mikä on ”vaimari”? :O

 4. elli sanoo:

  Juu minä äänestän jaloillani jos asiakaspalvelijalla on näkyviä tatuointeja. Enkä ole vanhus.
  Onneksi on vielä niitä kauppoja jne. joissa näkyviä tatuointeja ei hyväksytä. Se mitä on vaatteiden alla ei kiinnosta minua mutta inhoan tatuointeja enkä asioi niissä paikoissa joissa ne sallitaan.

  • Itsekin tatuoitu sanoo:

   Eli syrjit ihmisiä heidän ulkonäkönsä takia? Taidat olla melkoisen pinnallinen k***pää.

   • Hauturi sanoo:

    Heh, hautaustoimistossa työskentelen ja löytyy tatuointi kämmenselästä. Ei kauhean iso, mutta silti. Jännitin aluksi että miten ihmiset suhtautuvat, mutta ei ole ikinä tullut mitään negatiivista kommenttia. Ja sureva ihminen voi olla ymmärrettävästi aikalailla pois tolaltaan..

  • Nicor sanoo:

   Minäkään en pidä tatuoinneista, mutten ymmärrä miten ne ärsyttävät niin paljon, että pitäisi vaihtaa ostopaikkaa?

 5. Pan sanoo:

  ”Vuoropällikölle” XD Freudilainen lipsahdus?

 6. pitäisipuuttua sanoo:

  On eräs tämän yhteiskunnan suurimpia epäkohtia, ettei tällaisten valehtelijoiksi syyttävien tyyppien käytökseen voi mitenkään puuttua. Meillä pitäisi olla jokin valtion ylläpitämä instanssi, jonne näistä voisi valittaa ja joka vaatisi näiltä todisteita väitteille. Jos niitä ei tulisi, saisi tuntuvan rangaistuksen. Loppuisi se työntekijöiden kyykyttäminen!

 7. Hauturi sanoo:

  Mielenterveyspotilaita päästetään liian usein avohoitoon…

 8. Nicor sanoo:

  Asiakkaat aina kuvittelevat liikoja omasta merkityksestään. Minullekin on järjestetty useita potkuja työpaikassani:
  -En suostunut myymään kaljaa ennen klo09 tai klo21 jälkeen (juomat saatu haltuun klo21 jälkeen)

  -En ollut vahtinut erään herrasmiehen kaljoja kun hän jätti ne kassapäätyyn odottamaan. Jokuhan ne oli tottakai pöllinyt. Muuten hyvä,mutta minä en ollut edes kyseisellä kassalla missään vaiheessa. Kyseisellä ollut kassahenkilö ei myöskään tiennyt kaljojen jättämisestä (kassahenkilöt eivät myöskään koskaan lupaa vahtia asiakkaan tavaroita. Ne jätetään aina omalla vastuulla).

  -Asiakas oli palauttanut Viron tuliaisia pullokoneeseen isot määrät ja niistän ei tule panttimaksua. Olisi pitänyt kirjoittaa hänelle pullolappu noista

  -Pelikone (ilmeisesti) söi asiakkaan rahat ja minun olisi pitänyt korvata ne. Asiakas ei meinannut millään tajuta, että kyseinen laite on RAY:n vastuulla ja korvaukset haetaan RAY:lta. Toki neuvomme haku-prosessin suhteen.

  -Rakennuksen yhteydessä olevalla parkkipaikalla on useat asiakkaat saaneet parkkisakkoja kun eivät ole käyttäneet parkkikiekkoa. Nyt nämä sankarit tulevat valittamaan meille, että olivat vain 10 minuuttia kaupassa ja että sakot tulisi peruuttaa. Eivät millään tajua, ettei se ole juuri meidän parkkipaikka..ja ettei meillä olisi edes keinoja puuttua sakkoihin. Eivät myöskään tunnu tajuavan ettei sillä ole merkitystä olivatko he kaupassa 10 minuuttia vai ei; jos ei ole kiekkoa, niin siitä tulee automaattisesti pysäköintivirhemaksu.

 9. Huoh sanoo:

  Kannatan lakia, jossa asiakaspalvelija saa tehdä kantelun tahallaan hankalasta asiakkaasta ja jos hankaluus ylittää tietyt kriteerit, aasiakas saisi siitä tuntuvat sakot. Ihan sama onko aasiakas avopotilas tai ei.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *