Kollegaasiakas

Kun aasi onkin kollegana… ja jep, olen jo vaihtamassa työpaikkaa, jos joku sitä meinaa ehdottaa.

Täällä toimistohommissa on pääosin mukavia ja fiksuja ihmisiä töissä, mutta sitten on näitä kakkakaivon helmiä kuten eräs 50+ v ikäinen nainen, joka ei osaa tehdä töitään itsenäisesti eikä juurikaan “pohtimatta niitä ääneen”. Hän ei siis juttele itsekseen, vaan haluaa tulla pohtimaan asioita ääneen niin, että juuri minä kuuntelen, sillä teemme samaa tehtävää ja hän haluaa “varmistella”. Toki on hyvä varmistella, mutta itsenäiseen ajatteluun on hyvä kyetä jo viiskymppisenä, kun on samassa duunissa ollut 30+ vuotta. Lisäksi maalaisjärjen käyttö on sallittua: ihan jokaista pikkujuttua ei tarvitse tulla varmistamaan, vaan omiakin päätöksiä voi, saa ja pitääkin osata tehdä. Muutenhan kaikkien pitäisi istua piirissä ratkomassa yhdessä vuorotellen jokaisen töitä. Siitähän varmaan pomo tykkää kun 100 % resursseja heitetään hukkaan. 😀

Tätä asiaa on läpikäyty jo useaan kertaa esimiehenkin kanssa, mutta tämä aasikolleega nyt vaan on sellainen mielensäpahoittaja, että kanssaan on hankalaa päästä reiluun yhteistyöhön: milloin häntä on katsottu väärin (ei kuitenkaan osaa selittää mikä on “väärin”), milloin hänelle ei vastattu sekunnin sisällä ja hän kokee, että häntä on syrjitty, milloin äänensävy on ollut epäystävällinen kun hänelle on selostettu vastausta kysymykseen… Erittäin mukavaa oli myös katsella kokouksessa, miten tämä nainen itki vuolaasti pahaa oloaan ja selosti useammamn kuukauden takaisia tapahtumia (joista ei siis ollut aiemmin inahtanutkaan).

Itse tämä nainenhan on mielestään ihan viaton. Hän pamahtaa paikalle kysymättä, ehtiikö toinen auttaa, ja selostaa suoraan asiaansa keskeyttäen toisen työt, koska HÄNELLÄ on kiire ja tärkeää asiaa. Paskat toisten töistä ja kiireistä ja keskittymisestä – paitsi jos huomautetaan, että “odota, palaan asiaan pian” tai “nyt ei sovi, nyt on kiire” niin sitten hän pahoittaa mielensä. Palautetta tämä nainen on toki antanut – kahden esimiehen välityksellä ja pyytänyt pitämään salassa sen, että juuri hän on antanut palautteen. Voin kertoa, että pikkusen vitutti saada kuulla, että “sä oot ollut tuossa yksi kerta jollekin erättiäin epäystävällinen, koitahan parantaa tapojasi” -tyyppinen palaute, josta ei anneta mitään lisätietoja. Kehity siinä sitten ihmisenä. 😀

Kiitos kun tänne saa avautua.

Kirjoita kommentti

7 Kommenttia artikkelissa "Kollegaasiakas"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Joops
Vieras

Tämä nainen tarvitsisi varmasti paljonkin hyväksyntää, eikä hänellä riitä kantti kertomaan siitä, koska hän saattaa pelätä paljonkin muiden ihmisten reaktioita ja kokee olevansa altavastaaja. Että koetahan miettiä tätä ensi kerralla kun alat solvata.

lenu
Vieras

Laittamalla muut vastuuseen omista tunteistaan ja traumoistaan on henkistä epäkypsyyttä eikä auta sitä tekevää henkilöä itseäänkään. Että koitahan miettiä tätä ensi kerran _ennen_ kuin alat tuomita muita heidän ihan terveistä reaktioistaan “isojen laste” paskamaiseen käytökseen. 😉

Mascewi
Vieras
Itsellä oli aiemmin samanlainen tilanne. Työpaikkahyppelijä, joka palkattiin ilmeisesti koska oli jonkun tutun tuttu. Viiskymppinen ja monesti sanonut että pelkää ettei tämän jälkeen saisi enää töitä mistään. Tulee halutessaan häiritsemään muiden työntekoa ja suorastaan huutaa, kun haluaa jotain tehtäväksi. Ei useinkaan tosin oikeasti tiedä, mitä pitäisi tehdä, vaan huutaa asiakkaiden ilmoittamia tyhmyyksiä, kuten että ‘NO MIKÄÄN EI KUULEMA TOIMI, KORJATKAA SE! TÄLLÄ ON KIIRE!’. Ei myöskään arvosta yhtään asioiden selvittämistä, vaan kaikki on tehtävä heti ja hän kuvittelee, että viivyttelisimme (mistä kai valittikin esimiehille salaa). Hän saattaa huutaa, että ‘Tehkää kuten viimeksikin’, mikä on hänen yleisreseptinsä, koska hänen mielestään kaikki… Lue lisää »
JJ68
Vieras

Näitä narsisteja on tullut nähtyä,meilläkin oli varsin pieni porukka:5 henkilöä +pomo+2 narsistia.Yritä nyt siinä sitten miellyttää.No narsistipomo siirrettiin muihin tehtäviin ja kolleganarsisti ei tee enää näitä hommia.Siinä se työyhteisö sitten hajoaa tavalla tai toisella,mitä pidempään tollaset mulkut siellä saa säätää..

Mimi
Vieras

Miks tää julkaistiin? Netti on täynnä avautumispaikkoja, tällä tekstillä ei mitään tekemistä asiakaspalvelun kanssa.

Karhu
Vieras

Jos Mimi miettisist asiaa, niin asiakashan se on sisäinenkin asiakas, eli juuri tuo kollega. Fiksuissa firmoissa tajutaan, että mukava ja fiksusti käyttäytyvä kannattaa olla paitsi maksaville asiakkaille, myös niille omille kollegoille, koska eri tehtäväryhmien välinen sidostyö on todella tärkeää.

badgehunter
Vieras
alkuperäinen kirjoittaja. Oletko miettinyt ostavasi sellaista pienois kameraa ja mikrofonia? Juttele esimiehen kanssa kuitenkin ensin voitko pitää sellaista, sitten esimiehesi saisi tietää että sinulla olisi kyseinen laiteyhdistelmä eikä sinun kuvaamaasi materiaalia voisi laittaa salakuvaamisen piikkiin koska ainakin esimies tietää. voisi hyvin saada tälle aasikollegallesi potkut. Kun puhut hänelle rauhallisesti ja kuuluvalla äänellä mutta hän silti huutaa: milloin häntä on katsottu väärin (ei kuitenkaan osaa selittää mikä on ”väärin”), milloin hänelle ei vastattu sekunnin sisällä ja hän kokee, että häntä on syrjitty, milloin äänensävy on ollut epäystävällinen kun hänelle on selostettu vastausta kysymykseen. Voisi myös saada sitten seuraavia kokouksia varten materiaalia… Lue lisää »
wpDiscuz