olutasiaa

Toistakymmentä vuotta on nyt tullut oltua kaupan alalla hommissa, ja rakastan työtäni vaikka niitä aaseja tulee vastaan silloin tällöin.

Yksi asia minua kovasti vaan ihmetyttää, joskus olen siitä asiakkaalta meinannut kysyäkkin kun on ’jäänyt itseteosta kiinni’. Eli mikä se juttu on, kun jotain olutmerkkiä on myynnissä v i e r e k k ä i s i l l ä lavoilla, toisella lavalla irtotölkkinä ja toisella lavalla salkkuna, niin se salkku pitää repiä auki ja sieltä kaivaa niitä tölkkejä haluttu määtä? Miksi ihmeessä ei vaan tekisi helpomman kautta ja ottaisi suoraan irtotölkkilavalta? Vai onko perusteena vaan ’kiusa se on pienikin kiusa’…

Toinen oluisiin tai oikeastaan pullonpalautukseen liittyvä asia, joka on minusta aina ollut tosi vastenmielistä… Niitä pulloja/tölkkejä palautetaan usein jollain omalla lähes puhkikuluneella muovikassilla ja kaupasta käydään uudet tölkit jotka pakataan jo ennen kassalle tuloa siihen ällöttävään kassiin joka on palautuspullojen/-tölkkien jäljiltä limainen ja haisee kuolemalta. Kassatyöntekijänä on oksettavaa kaivella niitä tölkkejä/pulloja sieltä kassista skannattavaksi.

Eipä minulla muuta 🙂

Jaa tämä tarina:

8 kommenttia

 1. Ville sanoo:

  En itse olutta osta, mutta olisiko joidenkin asiakkaiden mielestä kivempi kun ne laatikossa olevat tölkit on ”neitseellisempiä” eli kaupan työntekijät tai muut asiakkaat eivät ole voineet hypistellä niitä etukäteen. Niistä tölkeistä suoraan juotaessahan pussaillaan sitä tölkin ulkopintaa.

 2. RJ sanoo:

  Laittakaa siihen olutsalkkujen viereen kyltti että ”Avattu tuote on ostopäätös”. Ja mielellään lavat valvontaetäisyydelle kassasta jos se on mahdollista. Luulisi avattujen keissien vähentyvän..

 3. Jep sanoo:

  Mutta katsos kun se olut ny sattuu silmään, niin se on saatava heti eikä tarvi katsoa ympärille. Mua ärsyttää kaupat, jotka ei voi laittaa niitä irtotölkkejä.

  Osassa on toki laitettu ja välillä myös lappu, että irtotölkkejä löyty paikasta X.

  Mutta jos ny vain haluaa ostaa niitä pieniä Karhuja muutaman niin ei. Se on kasipäkki mikä o pienin.

 4. Mel sanoo:

  Itseäni kokiksen suurkuluttajana ihmetyttää käytäntö, että lattiatasolla olevista tuplapakkauksista on revitty toinen pullo irti, vaikka pykälää ylempää pulloja löytyy ihan irrallisina. Ja seuraava yksittäistä pulloa ostava ei halua sitä edellisen revityn pakkauksen jäljelle jäänyttä pulloa, vaan on pitänyt repiä toinen pakkaus auki. Pahimmillaan olen nähnyt neljä tuolla tavoin avattua tuplapakkausta kerrallaan.

 5. badgehunter sanoo:

  koska salkkujen oluet on koskemattomat. niitä on viimeksi koskettanut se kone/työntekijä joka on laittanut niihin salkkuihin. + salkuissa olevat olut on enemmän turvassa kun asiakkaat kattovat tuotteita ja joku sattuu aivastamaan juuri siinä kun on niitä irto-oluita + kaikki bakteerit asiakkaitten käsistä kun ottaa sitä yhtä irto-olutta niin siinä väkisinkin koskee niitä ympärillä olevia ja samalla kaikki influenssat/flunssat/rokot ja muut taudit käsiltäsi siirtyy niihin muihin irto-oluihin.

  • Siksari sanoo:

   Eikä tässä vielä kaikki – aika moni myymälävaras tunkee kaljat housuihinsa. Tai kassiin jossa voi olla vaikka mitä huumeruiskuista lähtien. Jos se kaljatölkki on päällisin puolin vahingoittumaton, se palautetaan myyntiin. Eli se irtotölkki voi olla käynyt jonkun kuppaisen pultsarin kalsareissa tai nistin repussa. Siitä sitte vaan, tsup ja kulaus!

  • Facepalm sanoo:

   Ja ne muut tuotteet siellä kaupassa on sitten täysin steriilejä ja koskemattomia? Puhumattakaan kaikista oven kahvoista, kännykästä ja mahdollisesta kulkuvälineestä.
   Joka paikassa on paskaa ja pöpöjä, joten ihan turhaa olla noin bakteerikammonen kaljatölkkien kanssa.

 6. inttu sanoo:

  Älä IKINÄ kaiva ostoksia valmiiksi pakatuista kasseista, vaan pyydä AINA asiakasta itse purkamaan ostokset hihnalle asianmukaisesti. Kollega työnsi kätensä suoraan huumeruiskuun kaiveltuaan ”ajan säästämiseksi” ostoksia pussista skannatakseen ne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *