Kun tarjoilija ei muistakaan ulkoa

Työskentelen tarjoilijana ruokaravintolassa. Tämä tapaus sattui kesällä melko hiljaisena arki-iltana, mainittakoon vielä että olin työskennellyt tässä paikassa ehkä reilun kuukauden. Sisään astui keski-ikäinen pariskunta, joka istahti pöytään ja mies pyysi minulta olutlistaa. Tähän vastasin, että valitettavasti meillä ei ole erikseen juomalistaa, mutta kerron toki mielelläni mitä valikoimista löytyy, ja minäpä kerroin.

Asiakas: Mitä maksaa iso tuoppi? Entä tumma olut?

Minä: Enpä valitettavasti muista ulkoa, mutta käyn tarkistamassa. Kävin kassakoneella ja palasin pöytään kertomaan hinnat, tässä vaiheessa asiakas alkoi vaikuttaa jotenkin tuohtuneelta.

A: No mitä maksaa pullo kolmosta?

M: Se on siinä 6,5 euron paikkeilla, jos en ihan väärin muista.

Sitten napsahti, ja mies alkoi kirota kovaan ääneen että kyllä nämä nyt s**tana pitäisi osata kun olet täällä töissä, kolme hintaa eikä muka muista! Sitä paitsi hinnat PITÄÄ olla näkyvillä! Helvetin kusipää! Tässä vaiheessa tietysti hämmennyin ihan totaalisesti ja siirryin hiljaa kauemmas kun pariskunta nousi yhä kiroten pöydästä ja harppoi ulos ravintolasta ovet perässä paukkuen. Hetken seisoin siinä epäuskoisena ja ihmetellen että mitä tässä nyt oikein tapahtui! Onneksi viereisen pöydän asiakkaat kevensivät tunnelmaa tokaisemalla että ”kaikkea te joudutte kestämään.” Tämmöistä tämä työ välillä on, ja käytöstavattomia ihmisiä riittää. 😀 Onneksi kuitenkin harvemmat käyttäytyvät noin huonosti.

– pieni tarjoilijatar –

Jaa tämä tarina:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *