Kylmiä hampurilaisia

Pari päivää vanha tapaus hampurilaisravintolasta, jossa työskentelen vuoroesimiehenä.

Syötyään aasiakas tulee kassalle kuittia tarjoten ja sanoo kaikkien hampurilaisien olleen kylmiä ja että hän haluaa rahat takaisin. Hämmästyneenä tiedustelen, onko hampurilaiset silti syöty. Aasiakas myöntää, että hampurilaiset on syöty, ja toistaa terävästi vaatimuksen rahojen palautuksesta. Vastaan, etten voi hyvittää mitään rahana ja tarjoan rahan sijasta kahvia ja jälkiruokaa. Hän kieltäytyy tarjouksesta ja tivaa miten niin en muka voi hyvittää rahana. Sanon ettei minua ole ohjeistettu hyvittämään mitään rahana. Väittely jatkuu hetken ja kiireen takia päätän sen sanomalla aasiakkaalle, että jos tämä välttämättä haluaa hyvityksen rahana, laittakoot viestiä ravintolapäällikölle, joka voi asiasta päättää. Aasiakas otti nyrpeänä kahvin ja leivoksen ja lähti vihaisena ravintolasta.

Nykyään tuskin missään ravintoloissa hyvitetään rahana etenkään jo syötyjä tuotteita.

Toinen tapaus on tältä päivältä. Aasiakkaan take away- paketista oli jäänyt yksin hampurilainen kolmesta. Sen yhden puuttuvan hampurilaisen takia hän jätti ne kaksi muuta syömättä ja tuli kylmien hampurilaisten kanssa takaisin ravintolaan mekastamaan ja vaatimaan kaikkia kolmea hampurilaistaan. Hän kieltäytyi kaikista hyvityksistä, mitä yritin tarjota, mutta ei millään tapaa vaikuttanut silti tyytyväiseltä, vaan yhtä vihaisena kuin tullessaan, lähti puhisten ravintolasta uusien hampurilaisten kanssa.

Meillä on töissä ihmisiä ja siksi teemme virheitä, mutta niitä tekee myös aasiakkaat, joskaan sitä ei huomioida näissä tilanteissa mitenkään. Jos taas kieltäytyy hyvityksistä, ei ole varaa jupista asiasta enempää, vaan pitää tyytyä korvattuihin tuotteisiin ja toisekseen, jos asiakaspalvelijalta vaaditaan asiallista käytöstä, sitä vaaditaan myös asiakkaalta. Aasiakkaat ovat asia erikseen…

Jaa tämä tarina:

5 kommenttia

 1. Valivali sanoo:

  Aika nihkeät hyvitykset ja vielä jos niitä pitää erikseen vaatia.
  Hyvä asiakaspalvelijan on asiallinen, vaikka olisi millainen asiakas, eikä lähde vittuilemaan tms..

 2. hamppis sanoo:

  ”Aasiakkaan take away- paketista oli jäänyt yksin hampurilainen kolmesta. Sen yhden puuttuvan hampurilaisen takia hän jätti ne kaksi muuta syömättä ja tuli kylmien hampurilaisten kanssa takaisin ravintolaan mekastamaan ja vaatimaan kaikkia kolmea hampurilaistaan. ”

  Mitä jos tilaus oli useammalle kuin yhdelle hengelle? Jos hakisin itselleni ja kavereille hampparit, lähtisin kyllä kylmenevien hamppareiden kanssa valittamaan puuttuvasta enkä mättäisi ensin omaa osuuttani nälkäisen kaverin edessä. Ravintolan moka, joten ravintola saa korjata tilanteen, sisältäen ne mokan takia kylmettyneet hampurilaiset. Lisäksi varmaan olettaisin, että jos menen tyhjin käsin valittamaan miten kolmen hampparin sijasta sain vain kaksi, ja ne kaksi on jo syöty, olettaisin että kassa olettaisi minun valehtelevan ilmaisen burgerin toivossa herkemmin kuin jos ne kaksi oikeasti saatua purilaista on mukana. Toki aasia jos tarjotut hyvitykset eivät kelpaa, mutta ravintolan moka silti.

  • badgehunter sanoo:

   Meillä on töissä ihmisiä ja siksi teemme virheitä, mutta niitä tekee myös aasiakkaat, joskaan sitä ei huomioida näissä tilanteissa mitenkään. Jos taas kieltäytyy hyvityksistä, ei ole varaa jupista asiasta enempää, vaan pitää tyytyä korvattuihin tuotteisiin ja toisekseen, jos asiakaspalvelijalta vaaditaan asiallista käytöstä, sitä vaaditaan myös asiakkaalta
   Muista että myyjätkin ovat ihmisiä joten virheitä tulee aina.

   • Veijo Esso sanoo:

    Alkuperäisestä tekstistä jäi käsitys, että niitä kolmea hampparia ei haluttu korvata. Sittenhän ne kotona odottavat kaverit vasta ovatkin tyytyväisiä, kun saavat samat kylmät hampurilaiset takaisin ja vielä tunnin myöhässä

 3. Palvelupiälikkö sanoo:

  Eli ravintola mokaa ja asiakas on jostain syystä aasi, kun halusi puuttuvan hampurilaisen? Olisiko vaikka syytä tarkastella omaa asiakaspalveluaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *