Kylmiä hampurilaisia

Pari päivää vanha tapaus hampurilaisravintolasta, jossa työskentelen vuoroesimiehenä.

Syötyään aasiakas tulee kassalle kuittia tarjoten ja sanoo kaikkien hampurilaisien olleen kylmiä ja että hän haluaa rahat takaisin. Hämmästyneenä tiedustelen, onko hampurilaiset silti syöty. Aasiakas myöntää, että hampurilaiset on syöty, ja toistaa terävästi vaatimuksen rahojen palautuksesta. Vastaan, etten voi hyvittää mitään rahana ja tarjoan rahan sijasta kahvia ja jälkiruokaa. Hän kieltäytyy tarjouksesta ja tivaa miten niin en muka voi hyvittää rahana. Sanon ettei minua ole ohjeistettu hyvittämään mitään rahana. Väittely jatkuu hetken ja kiireen takia päätän sen sanomalla aasiakkaalle, että jos tämä välttämättä haluaa hyvityksen rahana, laittakoot viestiä ravintolapäällikölle, joka voi asiasta päättää. Aasiakas otti nyrpeänä kahvin ja leivoksen ja lähti vihaisena ravintolasta.

Nykyään tuskin missään ravintoloissa hyvitetään rahana etenkään jo syötyjä tuotteita.

Toinen tapaus on tältä päivältä. Aasiakkaan take away- paketista oli jäänyt yksin hampurilainen kolmesta. Sen yhden puuttuvan hampurilaisen takia hän jätti ne kaksi muuta syömättä ja tuli kylmien hampurilaisten kanssa takaisin ravintolaan mekastamaan ja vaatimaan kaikkia kolmea hampurilaistaan. Hän kieltäytyi kaikista hyvityksistä, mitä yritin tarjota, mutta ei millään tapaa vaikuttanut silti tyytyväiseltä, vaan yhtä vihaisena kuin tullessaan, lähti puhisten ravintolasta uusien hampurilaisten kanssa.

Meillä on töissä ihmisiä ja siksi teemme virheitä, mutta niitä tekee myös aasiakkaat, joskaan sitä ei huomioida näissä tilanteissa mitenkään. Jos taas kieltäytyy hyvityksistä, ei ole varaa jupista asiasta enempää, vaan pitää tyytyä korvattuihin tuotteisiin ja toisekseen, jos asiakaspalvelijalta vaaditaan asiallista käytöstä, sitä vaaditaan myös asiakkaalta. Aasiakkaat ovat asia erikseen…

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *