Kynttilä juhla

Viime aikoina on mennyt kynttilöitä paljon, koska vietämme Pyhäinpäivää ja joulukin on jo tulossa. Mikäpä siinä, mukavaahan sitä on edesmenneitä omaisiaan muistella. Sääli vain, että haudalle olisi kuitenkin saatava se halvin mahdollinen kynttilä. Meillä halvimmat yksittäiset kynttilät maksavat senttiä vajaan euron, mutta kymmenen kynttilän pakkauksen taas saisi vajaalla kuudella eurolla. Ei tarvitse olla matematiikkanero laskeakseen, että 10-packista otetun kynttilän yksittäisarvo on siinä tapauksessa vajaat kuutisenkymmentä senttiä, joten onhan se massiivinen säästö, eikä vainaja siitä tiedä, onko kynttilä halpa vai halvempi.

Pieni ongelma ilmenee kuitenkin kassalla. Kas tässä esimerkki:
”Olen pahoillani, mutta näitä kynttilöitä en voi myydä, koska nämä on otettu siitä kymmenen kynttilän pakkauksesta ja näissä ei ole yksittäistä koodia…” sanon ja pyörittelen hieman kynttilöitä käsissäni, jos niistä vain jotenkin saisi jonkin hinnan koneelle.
Asiakkaani, vanhempi naishenkilö, hermostuu:
”Voit myydä. Onhan sinne se yksikköhintakin laitettu! Laitat sinne koneelle, että ’kynttilä’ ja kolme kertaa summa X!”

Kyllähän naisten pikkuhousunsuojistakin mainitaan yhden suojan hinta pakettihinnan ohella. Samoin esimerkiksi nenäliinoissa, vanupuikoissa ja särkylääkkeissä mainitaan yksittäisen tuotteen hinta pakettihinnan ohella. Siltikään minun ei ole koskaan tarvinnut myydä näitä yksittäishinnalla, enkä ole apteekissa arvannut kysyä, josko myisivät yhden särkylääkkeen hetkittäiseen päänsärkyyni.

Että näin. Ilmoitan soittavani osastolle ja tiedustelevani asiaa. Osastonhoitaja kuulostaa siltä, että häneltä on asiasta kysytty jo ainakin viisi kertaa viimeisen tunnin aikana, ja osastolta neuvotaan, että niitä kynttilöitä ei vain voi myydä erikseen. Ilmoitan asiasta asiakkaalleni, joka sitten ei ota kynttilöitä ollenkaan. Kassatapahtuma hoidetaan loppuun asiallisesti.

Muutenhan asia ei jäisi vaivaamaan, mutta näitä tapauksia on ollut todella monta parin viime päivän aikana. Asiakkaat eivät varmaan oikein ymmärrä, että repimällä tämän 10-packin kynttilöitä auki he turmelevat kaupan omaisuutta, sillä kaikki avatut pakkaukset ovat varmaan menneet sitten hävikkiin. Kynttilät eivät vain toimi samalla tavalla kuin oluttölkit, joissa puolestaan on ean-koodit.

– Harmonia –

Jaa tämä tarina:

1 kommentti

  1. Anssi sanoo:

    Veloittakaa asiakkaalta rikotun tuotteen, eli koko kynttiläpakkauksen, hinta. Näin yleensä toimitaan kun tahallisesti tärvellään kaupan omaisuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *