Lähimaksun vaikeus

Lähimaksu on hieno ominaisuus, joka nopeuttaa kassalla asiointia huomattavasti. Laitat vain korttisi lähelle lukijaa, pari sekuntia ja maksu on valmis. Helppoa ja nopeaa, eikö totta? Väärin.

Ongelmat alkoivat jo ennen kuin maksupäätteemme päivittyi tukemaan lähimaksua. “Onko tässä lähimaksua?”, jonka jälkeen läpsytellään ja pyyhitään lukijaa kortilla, vaikka vastaukseksi saatiinkin jo “Ei valitettavasti”.

Kun lukija viimein alkoi tukemaan lähimaksua, “Onko tässä lähimaksua?” ja läpsyttely sai vastaukseksi “On, mutta teidän korttinne ei tue lähimaksua.”

Ne asiakkaat, jotka ovat tajunneet lähimaksun hienoudet ovat mielessään tehneet asiasta aivan liian hankalan. Sen sijaan, että se kortti laitettaisiin lähelle kortinlukijaa, sitä pyöritellään kymmeniä sekunteja käsissä “oikein päin”, koska juuri näin; lukijassa on pieni kamera, jonka pitää nähdä maksukortin lähimaksulogo/siru/kortin numero tms. Kortti pitää myös asettaa lukijan suuntaisesti lukijan päälle.

Ja jos niin huono tuuri käy, että lukija pyytää syöttämään kortin ja näppäilemään pin-koodin, esimerkiksi ostosten ylittäessä 25€ rajan, tai sitten vain pistokoemaisesti muuten vain, niin hämmennys on maailmankaikkeutta suurempi:

“Häh? Eikö tässä ollutkaan lähimaksua?”
“Eikö se ottanutkaan? *hierotaan/läpsytellään korttia lukijaa vasten*”
“Kymmenellä sentillä meni yli. Oletko nuin tarkka?” (niinkuin minä voisin siihen jotenkin vaikuttaa.)

Lähimaksu. Hyvä idea, mutta ei siltikään aasiakasvarma.

Ei tämä tietenkään ole se ongelmista suurin, mutta kun tätä joutuu katselemaan ja selittelemään joka päivä monia kymmeniä kertoja, alkaa se muutaman kuukauden jälkeen jo hieman korpeamaan.

22 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *