Ohjeita kaupankäymiseen

Vähintäänkin noin kerran viikossa ihmetyttää ihmiset, heidän toimintansa,käytöstavat ja niiden puuttuminen. Harkinnassa on alkaa pitää läheisille kaupassakäymiskoulutusta jotteivat he ärsyttäisi myyjiä samalla tapaa kuin minua ärsytetään.

Olen kaupassa töissä. Asioita joita en ymmärrä tai joista en pidä:

1. Olen asiakaspalvelija en sylkykuppi. Olen ihminen. Jos et tunne minua et voi tietää mitä olen elämässäni tehnyt tai kokenut. Et pysty myöskään kertoa mihin kykenen ja mihin en. Jos painan kassasta väärää nappia jotka ovat n. 3 mm päässä toisistaan se ei tarkoita että olen älyllisesti vajavainen tms. Ja siitä ei tarvitse saada sydän-, tai ahdistuskohtausta.

2. Kun otat muovikassin, joko vilautat ja ilmoitat siitä minulle tai laitat sen tavaroidesi alkupäähän mikäli haluat heti kassin. Jos laitat sen hihnan toiseen päähän niin älä odota kärttyisenä että kaivan sen jauhojesi,maitojesi, kurkkujesi ja leipiesi alta ensimmäisenä. En yletä siihen. Aasi.

3. Kyllä korttikoneet on uusinta uutta mutta… jos se ei ensimmäisellä kerralla lue korttisi magneettijuovaa niin valitettavasti en pysty kertomaan mikä sitä vaivaa. Olen kaupassa töissä. En fujitsun tehtaalla korttikoneita suunnittelemassa. En tiedä kyseisen koneen sielunelämästä juuri mitään. Enemmän kuitenkin kuin sinä. Aasi. Joten jos et malta odottaa koneeseen tulevaa syötä pin-koodi tekstiä niin älä hyvänen aika sentään r*nkkaa sitä korttia edes takaisin. Se menee yhtä sekaisin kuin windows95 monesta klikkauksesta. Ja kyllä. Tämä kaikki on minun syytäni.

4. Jos teen virheen. Myönnän sen. Toisin kuin sinä yleensä. En pysty salaisesti ohittamaan pin-koodiasi se lähtee sinusta (koska tod näk et jaksanut odottaa koneen pyytävän koodia jolloin näppäilit sen tyhjään ja painoit ainoastaan ok nappia) jos näin käy tarvitsen henkkarit. Vaikka olisit ollut “talossa 1525 vuotta” tai muuta vastaavaa.

5. Kyllä olen kaupassa töissä. Mutta jos kesäaikaan olen istunut viimeiset 30 vuoroani kassalla niin en välttämättä tiedä löytyykö jostakin hyllyvälistä esimerkiksi kissallesi nimipäivätoivotuksellista hiirilelua äänillä. Voin sen kuitenkin selvittää. Hommaa helpottaisi tosin jos ei olisi juhannus ja ihmisiä 100 kpl jonossa. Voisit vain ottaa hyllyvälissä myyjää hihasta kiinni ja kysyä.

6. Jos olen hyllyjen välissä tekemässä töitä ja keskustelen asiakkaalle, neuvon häntä jossain tai muuta sellaista kuuluu käytöstapoihin odottaa omaa vuoroaan eikä rynnätä huutamaan päälle että mistä löytyy kahvipaketit jotka ovat vieressäsi lavalla hyllyn päässä.

7. Ja kyllä vaikka olen kaupassa töissä niin ei en ole henkilökohtaisesti testannut kaikkea myytävää kaupassa anjoviksista miesten kalsarimateriaaleihin ja lasinpesunesteen tehoon. Ja ei sitä ei myöskään vaadita enkä ansaitse potkuja sen takia etten tiedä miltä sipulisillit maistuvat tai etten tiedä kuinka kuumat pitkät kalsarit ovat jos puet ne lenkille yllesi. En myöskään ole hortonomi joten en tiedä jos paketissa ei lue että minkä värinen hortensian nupustasi kasvaa.

8. Jos käyttäydyt kuin p*rsreikä älä oleta minun nyökkäilevän ja pyytelevän anteeksi vaan varaudu siihen että tunnen oman arvoni.

9. Jos jonoa on n. 3 ihmistä niin ei en hälytä heti kaikkia kaupan työntekijöitä palvelemaan kaikkia erikseen ja pakkaamaan tavaroitanne ja pyyhkimään jälkiänne. Jos siellä toisaalla ei ole ihmisiä laittamassa niitä teidän tavaroita hyllyyn niin ensikerralla et saa hyllystä mitään sinne kassalle asti. Mutta ei hätää sitten kyllä kassapäässä on palvelijoita.

10. Kun olen kassalla kassa on minun alueeni. Älä änkeä sinne nojailemaan, tiirailemaan tupakoita tai minun puolelleni maksamaan. Sillä ei ole sinun asiasi nähdä kassan sisältöä tai näytön tapahtumia. Minun työni minun alueeni. aasi.

11. Jos olet alle 30 ja kaverisi kanssa kaljakaupoilla teidän täytyy molempien todistaa ikänne jos kysyn. Se on laki. Pahoittelut. Noudatan mieluummin lakia kuin teini-ikäisten hormonihirviöiden ruikustusta.

Huh. Onneksi on mukaviakin asiakkaita. Harmittavan usein vain löytyy näitä sankareita rikastuttamaan elämäämme. Ja kaikki tosielämän tapahtumista. Onneksi huomenna on vapaa.

13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *