Leluostoksilla

Olen töissä pienehköllä paikkakunnalla lelu/lahjatavaramyymälässä. Valikoima on luonnollisesti suppeampi kuin isoilla paikkakunnilla tai nettikaupoissa. Hinnat ovat jokseenkin kilpailukykyiset ja niiden miettimiseen käytetään aikaa ja otetaan selvää mitä muualla maksavat jne. Paketointi, pussi ja asiantunteva palvelu kuuluvat asiaan. Nyt on joulukaupan jälkeen kuppi täynnä (loman tarpeessa?). Suurin osa palautteesta on kannustavaa ja asiakkaat ihania.

Aasiakastapauksia

– voinko palauttaa tuotteen jos löydämme viikonloppuna saman halvemmalla kun käymme ostoksilla ostoskeskuksessa? Jos nämä vaikka loppuu täältä, enkä sitten saakaan koko tuotetta…
– eihän täällä ole mitään, huutaa asiakas tultuaan myymälään kaksi päivää joulun jälkeen. Asiakas oli ostanut joululahjat toiselta paikkakunnalta, kuten valitettavan moni muukin.
– onko teillä XX tuotetta? Olen etsinyt netistä joka paikasta ja käynyt eri paikkakuntien ostoskeskuksissa ja nyt viimeisenä tulin tänne (oman paikkakuntani) lelukauppaan. Onhan sulla se hyllyssä, onhan? Ai ei ole enää… just, tästä kylästä ei saa kyllä ikinä mitään!
– voinko varata tuotteen? Tulen hakemaan sitten mahdollisesti päivää ennen joulu-aattoa?
– kannattaisin niin mielelläni paikallista jos mulla ois varaa (tarkoittaa mitä?). Toivottavasti ihmiset käy täällä, ihanaa että meillä on oma lelukauppa täällä. Heippa ja hyviä myyntejä sulle.
– sulla on varmaan nyt joulun alla ihan kissanpäivät. Me lähdetään huomenna ostoskeskukseen X ostoksille, mä tuun sitten kattoon jos jää jotain ostettavaa vielä. Ainahan pitää paikallista kannattaa.
– tilapäivitys ystävillä ”ostoksille ostoskeskukseen X” ”joululahjat hommattu lapsille” jne. Eipä näkynyt oman kotikunnan kaupoilla, ei.
– sulla pitäis olla valikoimassa XX ja XX ja XX ja XX jne. No, mutta hei täytyy mennä, toivottavasti sulla käy paljon asiakkaita.
– mä just tilasin ton netistä, en arvannut että sulla olisi kans näitä. Harmi.

Huh, helpotti 🙂

– Kivijalkakaupassa –

Jaa tämä tarina:

17 kommenttia

 1. jinx sanoo:

  Sekavaa tekstiä btw.
  Mutta siis kirjoittajaa harmittaa, että ihmiset ostaa lelunsa muualta, jossa hinnat ovat todennäköisesti halvemmat ja valikoima suurempi…. Mikä näistä ihmisistä tekee aaseja? Varomaton kielenkäyttö ehkä, mutta jos liike ei myy, ei se ole asiakkaiden vika.

  • musti sanoo:

   Alussa mainitaan hintojen olevan kilpailukykyiset. Ymmärrän tämän kyllä niin, ettei se iso kauppa välttämättä ole edullisempi, mutta aasiakkaat vain olettavat niin. Ja tuolla oli kyllä ihan selkeitä aaseja. Esim eka: jooet voi palauttaa missään tuotetta, vaikka sattuisit löytämään edullisemmin muualta. Myöskin on turha valittaa, ettei ”tältä löydy koskaan mitään”, jos on kaikki muut kaupat kahlatessa päässyt LOPPUMAAN siitä lähimmästä kaupasta.

   • jinx sanoo:

    Ite oon duunissa liikkeessä, jossa on mahdollista palauttaa kuittia vastaan mikä tahansa avaamaton tuote, kunhan se ei ole kylmätavaraa. Sen sijaan, että sanoisi ”Joo löysin tän halvemmalla muualta” asiakas voi kohteliaasti kiertää yksityiskohdat ja sanoa vaikka ”En mä haluakaan tätä, voinko palauttaa?”. Vai onko muka vaikea ymmärtää ihmisiä, jotka koittavat säästää rahaa? Kyllä tuossa tekstissä toki muutama aasi on, mutta kyl myyjien tulisi ymmärtää joulustressi, -kiire ja rahapula.

    • musti sanoo:

     Onko sinulla vaikeuksia ylipäätään ymmärtää ihmisiä? Tai sarkasmia? Kyllä minusta se on idioottimaista mennä asiasta avautumaan kauppaan noin. Itsekin kyllä tilaan/ostan mahdollisimman halvalla, en silti mene pyörimään liikkeisiin ja jakamaan asiaa tai kyselemään tyhmiä.

     • jinx sanoo:

      Well that escalated quickly.. En sanonut, etteivätkö kirjoituksen asiakkaat olisi käyttäytyneet urposti, sanoin vaan ymmärtäväni osan käytöstä. Kummalla tässä on ymmärrysvaikeuksia? Fly off.

     • musti sanoo:

      Kuten minäkään en koskaan sanonut ettenkö ymmärtäisi ihmisen halua pyrkiä säästämään rahojaan.

     • jinx sanoo:

      Enkä minä sanonut ettetkö sinä ymmärtäisi <3 Viittasin kommentillani alkuperäiseen tekstiin, jonka kirjoittajaa näytti valtavasti häiritsevän se, että asiakkaat menivät ostamaan lelunsa muualta. Joko nää ymmärtämiset oli tässä?

 2. Aasi itsekin? sanoo:

  Mäkin olen varmaan aasi, kun menen aina halvimman hinnan perässä. Joskus jopa tilaan tavaraa ulkomailta murto-osahinnalla, ja näin petän kaikki suomalaiset kauppiaat ja liikkeet?

  • Ilmaveijari sanoo:

   Itsekin ostan ulkomailta ilman tunnontuskia. Ei ole minun asiani tukea kotimaisia yrityksiä, jotka ovat kalliilla liikepaikoilla mutta silti hankalissa paikoissa liikenteellisesti. Toinen asia on sitten, kun tavaraa saa hyvään hintaan. Toisinaan se on jopa ihan tuotekohtaista, kannattaako ostaa liikkeestä vai ulkomailta.

  • Vee sanoo:

   Pointti on luultavasti ranskalaisilla viivoilla merkittyjen kohtien 5 ja 6 kaltaiset tekopyhät ”tuen sua henkisesti mut en rahallisesti” – mantraajat. Kummalista, että ihmiset ainakin Helsingissä toivovat kantalaupungin kivijalkoihin liikkeitä, mutta kuitenkin tekevät ostokset Prismassa kaupungin rajalla.

 3. anders kuovi sanoo:

  Aasi itsekin; mahdatko tietää, mitä tarkoittaa murto-osa? Olisi kiva tietää, mistä ulkomailta tavaraa niin halvalla saa!
  Ja kyllä. Halvimman hinnan perässä ryntäilijät ovat pääosin aaseja.

  • Nahti sanoo:

   eBay on kaveri. Itse ostan mm. pienoismalleja, elektroniikkaosia, peruukkeja, leluja, laukkuja ja jopa erään lomamatkan kyseisesta paikasta, jotka suomessa olivat järjestään jopa kaksi-kolme kertaa kalliimpia.

   Vai aloitko ihan tarkoituksella sanontaa ’”murto-osa” viilaamaan? Kunhan et vedä sitten kirjaimellisesti tästä vastauksesta ”hernettä nenään”, se on nimittäin aika ikävä lähteä lääkärillä poistamaan. Vai oletko ”herkkänahkainen”, että tällaiset sanonnat ärsyttävät?

 4. Oluttölkki sanoo:

  Itse olin joulun alla Prismassa katselemassa joululahjaa kummilapselleni. Vähän matkan päässä olivat vanhemmat ostamassa ilmeisesti lapsilleen joululahjoja. Toivomuksena oli mm. legoja, mutta niitä ei voinut osaa koska olivat liian kalliita ja vanhemmat päätyivät ostamaan jonkun halvan pelin. Ei siinä mitään, jos ei olisi varaa legoihin, mutta kun vanhemmilla oli jo ostoskärryssä 3 lavaa kaljaa…

  • minä sanoo:

   Oi kun kuulostaa kivoilta vanhemmilta… :/ Legot kestääkin tosi kauan ja meillä niillä rakentelee välillä aikuisetkin.

 5. Mimme sanoo:

  Jouluaattoa ei muuten kirjoiteta väliviivalle, ihan vain jotta seuraavan kerran tietäisit 🙂

  Minäkään en oikein tajunnut, miten osa näistä asiakkaista oli aaseja, varsinkaan tuota ensimmäistä. Esimerkiksi elektroniikkaliikkeissä myyjä sanoo monesti suoraan, ettei tätä saa muualta halvemmalta (tai että saa erotuksen, jos löydät), jos jonkun tuotteen kohdalla sanoaa, ”että kiertelen vielä muualla katsomassa valikoimaa ja mietin hetken”. Itse en aina edes viittaa hintaan, vaan tuotevalikoimaan.

 6. eiiiikä sanoo:

  Onko kiva kopioida juttuja toisilta sivuilta? Ääliö. notalwaysright.com

 7. Sonofhades sanoo:

  Vielä parempaa on kun pyörittää pelikauppaa. Siellä törmäsi sellaisiin Aasiakkaisiin, ettei missään.

  1) Miten niin et hyvitä vaihdossa mitään tästä säkillisestä piraattipelejä. Mä oon nähny monta tuntia vaivaa näiden polttamiseen.

  2) Tämä peli on rikki kun se ei toimi Thaimaasta ostamassani piraattikoneessa.

  3) Ns. kaveriasiakas. En mä haluakaan ostaa sitä ennakkovaraamaani peliä (jota olen juuri tilannut ennakkoon maksaen n+1:lle asiakkaalle). Katos kun sen sai kaksi päivää sitten piraattiversiona netistä. Kyllähän sä ymmärrät, että kun me ostettiin talo, niin pitää säästää. Aattelin muuten mennä ens viikonloppuna bändin X keikalle vetään pään täyteen, lähdetkö sinäkin?

  4) Jouluaattona Aasiakas käy katsomassa hyllyssä olevaa peliä, jota pikku Jani-Petteri on toivonut joulupukilta. Tinkaa hinnasta ja haistattelee kun en suostu myymään alennuksella viimeistä kappaletta hyllystä kun tiedän ettei koko kaupungissa ole toista kappaletta saatavilla. Tulee 5 minuuttia ennen sulkemisaikaa takaisin ja haistattelee kun olen myynyt sen täyteen hintaan toiselle asiakkaalle, joka oli kiitollinen kun vielä löysi lapsen toivoman pelin.

  Onhan näitä paljon muitakin, niistä saisi romaanin verran koottua kun sen 10v ehti kuitenkin asiakaspalvelutyötä tehdä ennen kuin oli pakko pistää pillit pussiin piratismin syötyä homman 2000-luvun alussa kannattamattomaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *