Lemmenlaiva

Nyt on tullut oltua jonkin aikaa eräällä Helsinki-Tallinna -välisellä paatilla töissä, ja seuraavat asiat ovat alkaneet nyppimään:

 • Mummelit ja muut himmeät tyypit alkavat kerääntymään poistumisovelle jo tuntia ennen satamaan saapumista, ja puolta tuntia ennen saapumista koko käytävä ja portaikko on niin tukossa, ettei esim. alakertaan (jonne mm. automatkustajien pitää päästä varttia ennen rantautumista) ei pääse taistelematta. Hyvät ihmiset, kyllä sieltä laivalta pääsee pois ilman ennakkojonotustakin, eikä ulos tarvitse ryysätä sellaisena massana ettei meidän siivoojat pääse sisälle (heillä on vain n. tunti aikaa siivota jälkenne).
 • Kahvila täyttyy tyhjäntoimittajista, joilla ei ole aikomustakaan ostaa mitään kahvilasta. Maksavilla asiakkailla on usein sitten vaikeuksia löytää itselleen vapaata pöytää tai edes paikkaa. Osittain ymmärrän sen, että tullaan hetkeksi istuskelemaan jos laivalta ei muuten istumapaikkoja löydy (etkä kitupiikkinä ole viitsinyt hytistä maksaa ekstraa), mutta sen verran pitäisi olla selkärankaa että antaa sitten pöytänsä maksaville asiakkaille kun kahvila on täynnä.
 • Kahvilan kassalla on turhaa alkaa mesoamaan, jos me emme voi myydä hanavettä. Meille on annettu sellaiset säännöt, emmekä voi niitä rikkoa. Jono on jo ennestäänkin pitkä, joten turha sitä on vielä hidastaa. Paras keino on tehdä aiheesta valitus, palautelappuja löytyy mm. infopisteeltä. Palautelapuilla on muutenkin parempi vaikutus pomoihin kuin työntekijöille huudetulla ”suullisella palautteella”.
Jaa tämä tarina:

9 kommenttia

 1. myyjä vaan hei sanoo:

  Minä olen sitten varmaan nirso ja kitupiikki jos en halua maksaa Tallinnan päiväristeilylle hyttiä jota en tarvitse? Mielestäni aika mauton välikommentti sinulta. Ja kyllä, itseänikin kyrpii kun olen aina se maksava asiakas kahviloissa ja sitten kaikenmaailman eläkeläisryhmät vieneet puoli salia ja syövät omia eväitään kahvilan pöydissä…

  • teppo42 sanoo:

   Jos et _tarvitse_ hyttiä niin sitten et _tarvitse_ myöskään ilmaista istumapaikkaa.

   • myyjä vaan hei sanoo:

    Ai jos en tarvitse hyttiä mutta olen maksava asiakas kahvilassa niin en myöskään ansaitse istumapaikkaa? Ja minulla ei ole oikeutta istua muuallakaan koska en ole ostanut hyttiä? Logiikka..

  • Unkarilainen sanoo:

   Ainakin kaikilla tallinnanlaivoilla joilla olen käymyt on ollut ihan tarpeeksi istumapaikkoja matkustajille.

 2. Poh sanoo:

  Stena Linellä oli käänteentekevä idea Rügen-Trelleborg välillä. Siellä oli kahviloille ja ravintoloille kuulumattomia istumapaikkoja, että ihan vain ”maksavat matkustajat” saa istua laivamatkalla ilman, että maksavat itsensä kipeiksi tarpeettomasta hytistä. Uskomatonta luovuutta.

 3. G\'Kar sanoo:

  Minun käsittääkseni kaikki laivalla olevat ovat maksaneita asiakkaita. Ilmaisen istumapaikan saa vaikka puistonpenkillä, mutta laivalla olen maksanut matkasta ja tämän pitäisi oikeuttaa minut istumaan laivan yleisissä tiloissa vaikkapa kahvilassa, riippumatta siitä ostanko kahvilasta mitään.

  • Älyhoi sanoo:

   Jos et osta kahvilasta mitään, et ole maksava asiakas. Simple as that.

 4. rude sanoo:

  Samaa sarjaa ovat ääliöt, jotka parkkeeraavat kasseineen junan oven eteen 20 minuuttia ennen pysähdystä. Odottaisivat edes kuulutusta, jonka jälkeen on ihan hyvin aikaa siirtyä omalle paikalleen (tai olisi, jos pääisi siitymään vaunusta toiseen), laittaa takki päälle ja nostaa laukku ylähyllyltä. Käytävälle ei ole mitään tarvetta mennä seisomaan ennen kuin asema näkyy.

 5. Purkka sanoo:

  Suomalaisilla on jonotussyndrooma. Ovat aina tarpeettoman aikaisin jonossa mihin tahansa (bussit, junat, lentokoneet, kauppojen ovet, kassat…) ja silti tuhahtelevat, pyörittelevät silmiään ja antavat työntekijöille vihaista palautetta siitä kun on sitä jonoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *