Lentoaseman arkea

Kaikki varmaan tietää että lentoasemalla sattuu ja tapahtuu, ja että joukkoon mahtuu jos jonkinlaista.. En kerro missä työssä itse olen mutta monia työtehtäviä- ja vuosia läpikäyneenä tielle on sattunut monenmoista. Yleisiä ovat tilanteet, jossa asiakas on itse tullut paikalle n.puoli tuntia ennen lennon lähtöä (yleensä lähtöselvitystiskit menevät kiinni n.tunti ennen lähtöä tai vartti ennen boardingin aloitusta). Tällöin etsitään käsiin kuka tahansa työntekijä (oli kyseessä sitten jäätelökiskan myyjä, siivooja .. kuka tahansa) ja aletaan paniikissa huutamaan että miksi lennon x tiskit eivät ole auki. Useinhan ei edes vaivauduta itse etsimään ko. tiskiä vaan oletetaan että se kävelee silmien eteen. Kun asia etenee asiakkaanhan syy se ei ole että hän itse on tullut vartti ennen lennon lähtöä kun joka puolella lukee että 2h. Ja jooh, turvatarkastushan on edelleen monille hämmästys ja kummastus (Minkätakia tämmöstä.. miehän oon vaan Rodokselle lähössä ei mulla mitään salattavaa oo.. Tossa lukee että 100ml on raja nesteelle, onkohan tää rasva nestettä, no kyllä mie otan mukaan) ja sitten kauhee huuto kun jotain sääntöjen mukaan poistetaan. Aasiakkaita riittää, perusjuttu on että ihmiset näyttävät unohtavansa näkökykynsä matkalle lähdettyään (kysymyksiä tulee joka puolelta “missä on vessa, missä on rajatarkastus, missä on portti 30” ja useissa tapauksissa kysyjä tönöttää suoraan kysymänsä kohteen edessä…)

Kansainvälinen sääntöhän on se, että matkalaukkuja ei saa jättää yksin/valvomatta lentokentän alueella. Arvatkaaaas vaan jättävätkö nämä Pentit ja Penat kaljalle lähtiessään matkalaukut vartioimatta, ja sitten huudetaan kun poliisit on soitettu ja laukku viety pois. Se on voi voi jos itse jätät, se lukee useassa paikassa ja omaa järkeäkin saa käyttää.

– nea –

Kirjoita kommentti

2 Kommenttia artikkelissa "Lentoaseman arkea"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
kemian opiskelija
Vieras

Tuo nestesääntö on älytön. Rasva ei ole nestettä. Neste on tuote, joka on sulamis- ja kiehumispisteidensä välissä olevassa tilassa ja läheskään kaikki, mikä on lentokentällä “nestettä” ei täytät tätä määrettä. Tässä on taas yksi esimerkki mitä seuraa, kun ei-luonnontieteilijät saavat tehdä päätöksiä.

Toimiva sääntö
Vieras

Ehkäpä nuo lentokentän säännöt perustuu järkiperäisiin asioihin. Ei joihinkin jäykkiin määritelmiin joita aspergerin tai muun virkaintoisuuden omaavat pitävät ainoana oikeana ohjenuorana vailla käsitystä todellisesta maailmasta.

wpDiscuz