Matkailijat matkailee

Työskentelen hotellin respassa ja tietyt asiat herättävät ihmetystä kerta toisensa jälkeen.

1. Miten uskomattoman huonoilla kohdetiedoilla lähdetään liikkeelle ja sitten tullaan meille, kun ei löydetä. Todetaan, että minulla oli mökkivaraus täällä, en kyllä muista osoitetta, vuokraaja oli joku Markku eikä puhelinnumeroa ollut mukana, mistähän saan avaimet? Alueella on alle 10km:n säteellä päälle parituhatta mökkiä, mikähän se voisi olla niistä.. Tästä esiintyy useita variaatioita, joskus tiedetään mökin nimi, joskus pelkkä tiennimi tai parhaimmassa tapauksessa jopa osoite. Tai vaihtoehtoisesti: minulla oli varaus hotelliin “nimi”. Alueella ei ole yhtään tuon nimistä kohdetta, mutta liki 10 hotellia, joiden nimissä esiintyy “nimi”. Tällaiset harhailijat, etenkin lasten kanssa, käyvät sääliksi, mutta en minäkään koko aluetta tunne läpikotaisin.

2. Varausehtoja ei lueta. Eri sivuilla on eri ehdot, osa varauksista voi olla mm. sellaisia, että maksu menee heti eikä varausta voi muuttaa/perua. Meille on turha alkaa huutamaan, olet itse varannut ja hyväksynyt ne ehdot, jotka oletettavasti olet myös lukenut.

3. Kun asiakkaan varaama huoneluokka ei miellytä. Huoneita on eri tasoisia ja ero näkyy hinnassa. Jos varasit perushuoneen, se on perushuone, ei sviitti. Sitä saa mitä tilaa, kirjaimellisesti. Lue ne huonekuvaukset huolellisesti ennenkuin varaat, älä tuijota pelkkää hintaa, hotellissa taas kuuntele mitä se virkailija kertoo. Eikä se, että olet kerran saanut syystä tai toisesta paremman huoneluokan samaan hintaan ole vakiokäytäntö. Jos maksat enemmän, saat paremman huoneluokan, se ei vaihdu huutamalla.

Suurin osa asiakkaista on onneksi todella mukavia, mutta kyllä siitä saa monesti tyydytyksen kun voi todeta KYLLÄ MINÄ TIEDÄN-tyypeille, että jokin valituksen aihe on täysin niiden omaa syytä eikä hotellilla ole minkäänlaista hyvitysvelvollisuutta asian suhteen.

– Respa –

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *