Mikä tässä asiassa muka naurattaa?

Teen silloin tällöin töitä liikenneaseman yhteydessä olevassa pienessä marketissa.

Kävipä kerran myymälässämme muuan mummo.
Palvelin asiakasta kassalla kun mummo hyvä jottei kiilannut kassalla olevan asiakkaan kylkeen kiinni ja alkoi moittia, vieläpä melko kuuluvasti maitojen hintaa (prismassa kuulema paljon halvempaa, ja miten se nyt voi olla mahdollista, kun tämäkin on S ryhmän kauppa) Tällaisissa etuilu, ja väliinhuutelutilanteissa minulla on tapana yleensä jättää etuileva asiakas huomiotta tai vastata hyvin lyhyesti. Joten tuumasin jotain sen suuntaista, että prisman paljon suuremman asiakaskunnan vuoksi voivat myydä tuotteita edullisemmin.
Jatkoin kassalla olevan asiakkaan palvelua ja lopuksi vielä hymyilin ja toivotin päivänjatkot.
Mummo sitten seuraavaksi siihen kassalle, välittämättä lainkaan jonottavista asiakkaista.
Mummo: ”Mikä siinä oli niin hauskaa?!”
Minä: ”Öh, anteeksi mitä tarkoitat?”
Mummo: ”Minä näin kyllä kun sä virnuilit tolle edelliselle asiakkaalle, onko siinä jotain huvittavaa, että teillä on mun mielestä kallista maitoa”
Yritin mummolle sitten selventää että kyse oli aivan normaalista asiakaspalvelusta. Mummo oli eri mieltä. Loppujen lopuksi tuumasin mummolle vain että kyllä sulla on käynyt tässä väärinkäsitys.
Mummo lähti tyytymättömänä saamaansa asiakaspalveluun.

Jaa tämä tarina:

4 kommenttia

 1. Hästägaasi sanoo:

  Tällaisille asiakkaille voi sanoa ihan suoraan: ”Sä voit mennä ihan vapaasti sinne prismaas ostoksille jos ei tämä palvelu kelpaa.”

  • Jeps sanoo:

   Sepä se, kun ei oikein voi. Asiakaspalvelijan kädet ovat usein sidotut kun joku alkaa meuhkaamaan.

  • Alte Gubbe sanoo:

   Noilla mummoilla on vieläkin muistoissa vanhat sääntelyn ajat, niinkin myöhään kuin 1966 (ainakin) valtio määräsi elintarvikkeille hinnat, Hesarissa on HS 50v sitten, ja siinä oli viime syksynä artikkeli :syksyn 1966 hallituksen päätöksiä, maitolitran, lantun, perunan etc enimmäishinnat.
   Äitinikin ihmetteli pari vuotta sitten miten K-marketissa on kalliimpaa maitoa kuin K-Supermarketissa, eikö se ole laitonta.

 2. Wallruss sanoo:

  Tuttu tilanne, että väliin huutelija ottaa edelliselle asiakkaalle hymyilyn virnuiluna itselleen. Minulta huutelija kysyi edellisen päivän hesaria, joka ei kioskilla mitenkään tavatonta ollut ja sain puhelun tämän jälkeen, että olin nauranut hänelle (soitteli kioskiimme lähes joka päivä kysellen onko muovikassimme hinta noussut edellisestä käynnistä tai onko ulkona paljon lunta?!). Kyllä hän tietää miten nykypäivän myyjät nauraa asiakkailleen ja ovat töykeitä. Toisin kuin hänen työskennellään pankissa vuonna nakki ja käpy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *